fbpx
Marokko

Must do’s in Marrakech

 • 15 juni 2015

Als ik aan Marrakech terug denk, ben ik nog steeds ondersteboven van deze bijzondere stad. Vanaf het moment dat ik er landde, voelde het als een totaal andere wereld. Alsof de Fata Morgana uit de Efteling tot leven was gekomen. Maar dan zonder de enge krokodillen en gevangenen 😉

Er is zoveel te doen en te zien en tegelijkertijd is een paar dagen voldoende voor een uitgebreide indruk van de stad. De meeste hotspots liggen dicht bij elkaar in de oude Medina en zijn op loopafstand van elkaar.

Een aantal dingen moet je echt gedaan hebben als je in Marrakech bent. Dit zijn mijn zeven must do’s!

# Slaap in een Riad. Oftewel een traditioneel hotel in of vlakbij de Medina.

riad

# Ontspan tijdens een hammam behandeling. Een bijzondere ervaring om door een andere vrouw gewassen te worden met olijven en modder en flink onder handen genomen te worden met een scrubhandschoen, maar wat fris, zacht en ontspannen word je ervan! Om het helemaal af te maken kun je naderhand een massage nemen.

# Bezoek een traditionele berber apotheek. De mannen in de apotheken in de souks vertellen je graag over alle kruiden en specerijen, en middeltjes voor van alles en nog wat.

DSC_3523

# Proef de keuken. Frisse salades, couscous en tajines om van te smullen.

# Verdwaal in de souks. Tassen, schoenen, schalen, kleding, olijven, tegeltjes, alles lijkt wel te koop! En alles in deze smalle winkelstraatjes lijkt op elkaar, het is OK om iemand de weg terug te moeten vragen 😉

souk

# Geniet van uitzicht op het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het geweldig om de bedrijvigheid te zien met slangenbezweerders, verkopers en muzikanten.

# Laat een henna tattoo zetten. Vrouwen op het Djemaa El Fna plein zetten binnen een paar minuten de mooiste creaties op je handen of voeten. Wel beetje uitkijken dat je het daarna goed laat drogen en niet stoot.

tattoo

En het allerbelangrijkste: geniet van alles dat deze prachtige stad te bieden heeft!

Er zijn naast deze must do’s ook heel veel mooie hotspots de moeite waard om te bezoeken. Daarover een andere keer meer!

8 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Ik ben ik 2006 in Marrakesh geweest, toen ik met m’n zus ging Interrailen. We hebben toen ook een Saharatocht gedaan. Na een paar uur rijden stap je op een kameel om de woestijn in te gaan. ’s Avonds werden we getrakteerd op een overheerlijke tajine. Een ervaring om nooit te vergeten…

  En over die traditionele Berberapotheek. Heb je die aflevering gezien van (volgens mij heet het) Oplichters in het Buitenland? Toen brachten ze ook een bezoekje aan zo’n apotheek en bleek het allemaal troep te zijn, haha. Maar misschien was dat wel wat anders dan waar jij bent geweest…

  Beantwoord
  • Reismuts

   Die Saharatocht lijkt me geweldig!
   Oh, ik wist niet dat het oplichting was of kon zijn. Oeps! De kruiden die ik er heb gekocht om te koken zijn gelukkig wel lekker. Misschien had ik er dan toch eentje getroffen die niet oplichtte.

   Beantwoord
 • Laura

  Ik wil ook echt eens naar Marrakech. Nog nooit geweest, shame on me!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Mooi vooruitzicht dan nog! Hoop dat jouw ervaringen ook zo positief zullen zijn na alle wisselende verhalen.

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Jij hebt zo te lezen een positievere ervaring met Marrakech dan ik. Toen wij de eerste avond verdwaalden in het doolhof van de Medina, voelden we ons helaas niet zo veilig. Jammer natuurlijk, want Marrakech is ook gewoon wel erg mooi en sprookjesachtig. Leuke tips in ieder geval. Ik heb geen hammam behandeling gehad, maar misschien was een beetje extra ontspanning helemaal niet zo’n slecht idee geweest 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik denk achteraf dat ik al heel erg voorbereid was op hoe ‘vervelend’ alles kon zijn, dat het daardoor allemaal zo ontzettend mee is gevallen. En die hammam was zeker wel echt heerlijk in alle hektiek daar. Misschien alsnog in Nederland een keer uitproberen? (Hoewel het hier volgens mij wel anders gedaan wordt.)

   Beantwoord
 • Nathalie

  Tof! Ik vertrek as weekend voor 4/5 dagen. Ik heb een lijstje met must see en do, maar vindt het lastig om hier een tijdsinschatting voor te maken. Ik wil ook 1 dag even de stad uit, maar twijfel nog tussen een dagtrip naar Essaouira, Cascades d’Ouzoud of een tripje de woestijn in zoals hierboven is genoemd. Hahaha, goed voorbereid je hoort het al ;-P !

  Beantwoord
  • Reismuts

   Herkenbaar, ik vind het ook altijd lastig kiezen. Morgen vertrek ik naar Lissabon en mijn voorbereiding is hetzelfde als die van jou 😉 Heel veel plezier alvast! Check ook het bericht met tips over lekkere eettentjes.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.