Als ik aan Marrakech terug denk, ben ik nog steeds ondersteboven van deze bijzondere stad. Vanaf het moment dat ik er landde, voelde het als een totaal andere wereld. Alsof de Fata Morgana uit de Efteling tot leven was gekomen. Maar dan zonder de enge krokodillen en gevangenen 😉

Er is zoveel te doen en te zien en tegelijkertijd is een paar dagen voldoende voor een uitgebreide indruk van de stad. De meeste hotspots liggen dicht bij elkaar in de oude Medina en zijn op loopafstand van elkaar.

Een aantal dingen moet je echt gedaan hebben als je in Marrakech bent. Dit zijn mijn zeven must do’s!

# Slaap in een Riad. Oftewel een traditioneel hotel in of vlakbij de Medina.

riad

# Ontspan tijdens een hammam behandeling. Een bijzondere ervaring om door een andere vrouw gewassen te worden met olijven en modder en flink onder handen genomen te worden met een scrubhandschoen, maar wat fris, zacht en ontspannen word je ervan! Om het helemaal af te maken kun je naderhand een massage nemen.

# Bezoek een traditionele berber apotheek. De mannen in de apotheken in de souks vertellen je graag over alle kruiden en specerijen, en middeltjes voor van alles en nog wat.

DSC_3523

# Proef de keuken. Frisse salades, couscous en tajines om van te smullen.

# Verdwaal in de souks. Tassen, schoenen, schalen, kleding, olijven, tegeltjes, alles lijkt wel te koop! En alles in deze smalle winkelstraatjes lijkt op elkaar, het is OK om iemand de weg terug te moeten vragen 😉

souk

# Geniet van uitzicht op het Djemaa El Fna plein. Vooral ’s avonds is het geweldig om de bedrijvigheid te zien met slangenbezweerders, verkopers en muzikanten.

# Laat een henna tattoo zetten. Vrouwen op het Djemaa El Fna plein zetten binnen een paar minuten de mooiste creaties op je handen of voeten. Wel beetje uitkijken dat je het daarna goed laat drogen en niet stoot.

tattoo

En het allerbelangrijkste: geniet van alles dat deze prachtige stad te bieden heeft!

Er zijn naast deze must do’s ook heel veel mooie hotspots de moeite waard om te bezoeken. Daarover een andere keer meer!