Als reisfanaat word ik blij van vrijwel alles dat met reizen te maken heeft. Vooral het reizen zelf natuurlijk, maar ook de dingen die me er in huis aan herinneren. In vrijwel iedere kamer in ons huis hangt een wereldkaart aan de muur. Boven ons bed een hele grote, zodat we kunnen dromen over nieuwe bestemmingen. In mijn blogkamer staat een wereldbol en hangt een kaart waar we met pinnen de plekken hebben aangegeven waar Remco en ik samen zijn geweest. En op de kamer met de kledingkast hangt er eentje waar Remco en ik op hebben weggekrast waar we geweest zijn. Genoeg wereldkaarten dus… Nou nee, beneden in de woonkamer wilde ik er graag ook eentje.

De webshop wereldkaarten.nl is onderdeel van fotocadeau.nl. In deze webshop vind je allerlei soorten en maten wereldkaarten. Je kunt zelf kiezen op welk soort materiaal je de kaart van je keuze laat afdrukken, bijvoorbeeld op canvas, op aluminium of zelfs als behang. Ik wilde een kaart die past bij inrichting van de woonkamer en koos daarom voor een kaart op hout. En dan kun je weer kiezen of je een houten plaat wilt of planken. Ik koos voor het laatste. De wereldkaart wordt dus helemaal naar je eigen zin gemaakt.

Naast alle natuurgetrouwe kaarten in huis vond ik het leuk om een wat meer artistieke kaart te kiezen. En dat werd de kaart met de aarde in twee halfrondes afgebeeld op papier, met zachte beige en lichtgroene tinten. Deze liet ik op formaat 40 bij 30 afdrukken.

Na ongeveer een week ontving ik de kaart per post, netjes afgeleverd via GLS in een stevige doos en extra verpakt met zacht plastic, om eventuele beschadigingen tijdens verzending te voorkomen. Ik vind hem erg mooi geworden. Er zit een lichte schittering overheen waardoor de wereldkaart oud lijkt. Inmiddels staat ‘ie mooi bij de fruitschaal. Ik heb hem in een oude fruitkist neer gezet.

Tegen een kleine meerprijs kun je een ophangsysteem bestellen voor als je hem aan de muur wilt. En ook kleine prik vlaggetjes kun je mee bestellen. Vanaf in totaal 50 Euro heb je al een hele mooie.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met www.wereldkaarten.nl en dit product is me aangeboden. Ik ga enkel samenwerkingen aan met partners en producten waar ik achter sta. In mijn berichten deel ik uitsluitend mijn persoonlijke mening.