fbpx
Reizen en zo

Productreview: Een wereldkaart aan de muur

 • 15 februari 2017

Als reisfanaat word ik blij van vrijwel alles dat met reizen te maken heeft. Vooral het reizen zelf natuurlijk, maar ook de dingen die me er in huis aan herinneren. In vrijwel iedere kamer in ons huis hangt een wereldkaart aan de muur. Boven ons bed een hele grote, zodat we kunnen dromen over nieuwe bestemmingen. In mijn blogkamer staat een wereldbol en hangt een kaart waar we met pinnen de plekken hebben aangegeven waar Remco en ik samen zijn geweest. En op de kamer met de kledingkast hangt er eentje waar Remco en ik op hebben weggekrast waar we geweest zijn. Genoeg wereldkaarten dus… Nou nee, beneden in de woonkamer wilde ik er graag ook eentje.

De webshop wereldkaarten.nl is onderdeel van fotocadeau.nl. In deze webshop vind je allerlei soorten en maten wereldkaarten. Je kunt zelf kiezen op welk soort materiaal je de kaart van je keuze laat afdrukken, bijvoorbeeld op canvas, op aluminium of zelfs als behang. Ik wilde een kaart die past bij inrichting van de woonkamer en koos daarom voor een kaart op hout. En dan kun je weer kiezen of je een houten plaat wilt of planken. Ik koos voor het laatste. De wereldkaart wordt dus helemaal naar je eigen zin gemaakt.

Naast alle natuurgetrouwe kaarten in huis vond ik het leuk om een wat meer artistieke kaart te kiezen. En dat werd de kaart met de aarde in twee halfrondes afgebeeld op papier, met zachte beige en lichtgroene tinten. Deze liet ik op formaat 40 bij 30 afdrukken.

Na ongeveer een week ontving ik de kaart per post, netjes afgeleverd via GLS in een stevige doos en extra verpakt met zacht plastic, om eventuele beschadigingen tijdens verzending te voorkomen. Ik vind hem erg mooi geworden. Er zit een lichte schittering overheen waardoor de wereldkaart oud lijkt. Inmiddels staat ‘ie mooi bij de fruitschaal. Ik heb hem in een oude fruitkist neer gezet.

Tegen een kleine meerprijs kun je een ophangsysteem bestellen voor als je hem aan de muur wilt. En ook kleine prik vlaggetjes kun je mee bestellen. Vanaf in totaal 50 Euro heb je al een hele mooie.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met www.wereldkaarten.nl en dit product is me aangeboden. Ik ga enkel samenwerkingen aan met partners en producten waar ik achter sta. In mijn berichten deel ik uitsluitend mijn persoonlijke mening.

8 Comments

 • MC Kleuver

  Een hele mooie kaart. Op mijn kamer hangt ook een landkaart. Mooi en groot. Ik kijk er vaak op.

  Reply
  • Lizette

   Dank je! Ik ben ook wel blij met het resultaat 🙂 Wat voor landkaart heb jij?

   Reply
 • Sabine

  Wat een mooie! Ik had vroeger op mijn bureau zo een grote wereldkaart liggen waar ik mijn huiswerk op deed. Stiekem zat ik altijd te kijken naar al die landen waar ik heen wilde, en te dromen over al die mooie reizen haha 😛 Gelukkig is het met schook uiteindelijk ook nog goed gekomen 😉

  Reply
  • Lizette

   Wat gaaf! En goed idee, maar ook wel wat afleidend denk ik 😉

   Reply
 • Stéphanie

  Wat een leuk idee en gaaf dat je nu een ander soort wereldkaart hebt uitgekozen. Ik heb onlangs een foto afgedrukt op hout cadeau gekregen, dat geeft net weer een ander effect. Ik ben fan! Zelf ik een een wereldkaart van kurk, waar ik souvenirs op pin.

  Reply
  • Lizette

   Wat toevallig, in mijn vorige woning had ik ook zo’n kurken wereldkaart. Ik had er alleen niets in geprikt. De prikkertjes wel meegenomen en die heb ik nu in een andere kaart geprikt. Wel een super leuk idee om er souvenirs in te pinnen!

   Reply
 • Sarah

  Oh, zalig! Ik wil zo graag ook zo’n wereldkaart om op te hangen. Deze ziet er echt super mooi uit <3

  Reply
  • Lizette

   Dank je! Ik vond de keuze bij Wereldkaarten.nl ook erg leuk. Misschien vind jij er ook een mooie.

   Reply

Leave a Reply