Morgen word ik alweer een jaartje ouder. De exacte leeftijd laten we maar in het midden. Je bent zo jong als je jezelf voelt, toch? Ik blik met je terug op een aantal bijzondere verjaardagen op reis.

Jarig in het buitenland

De allereerste keer dat ik met mijn verjaardag op reis was, was op het tropische Belize. Samen met een vriendinnetje zaten we in het piepkleine kustplaatsje Hopkins. De lokale mensen waar we bij sliepen hadden lucht van mijn verjaardag gekregen en als verrassing ’s avonds een BBQ georganiseerd. Super lief! De kippen die die dag nog zo vrolijk rond scharrelden, lagen in tweeën gehakt op de grill. Best wel een dingetje, want toen was ik nog strikt volledig vegetariër. Maar zo’n lief gebaar kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Een bijzondere verjaardag met bijzonder lieve mensen om me heen in Belize.

Mijn dertigste verjaardag vierde ik in Rio de Janeiro. Het was een week voor de carnaval en dat was in de hele stad te merken aan de drukke en bonte feesten. Als doelstelling had ik mezelf gesteld alle zeven nieuwe wereldwonderen voor mijn dertigste te bezoeken. Dat was gelukt. Op mijn verjaardag stond ik aan de voet van Christo Rei, de laatste van de zeven. Wel met een enorme kater 😉

Verjaardagen in eigen land

Een paar jaar terug heeft Remco me verrast met een weekend in mijn favoriete Nederlandse stad, Rotterdam. En niet zomaar een weekend. Hij had allerlei activiteiten georganiseerd die ik nog nooit eerder had gedaan. Zoals een tour met de amfibus en een rondvaart door de indrukwekkende havens. En tot besluit sliepen we in het torentje van Hotel New York! Echt super vet!

As we speak zit ik op Texel. Gezellig met Remco, onze kleine Mats en mijn mams. Het is voor mij het eerste bezoek aan de Waddeneilanden. En als verrassing heeft Remco (lief is hij, hè) geregeld dat ik morgen – dus op mijn verjaardag –ook  nog lekker vrij ben! Extra gezellig! 

Win jij een hippe cap?

Deze winactie is inmiddels gesloten. Of ik nou ver weg ben of dichtbij huis, mijn verjaardag blijft voor mij toch altijd een speciale dag die ik graag vier. En … (tromgeroffel) om mijn verjaardag met jou te vieren, heb ik een hele toffe winactie! Via Facebook raakte ik met Jolanda in contact. Beiden hebben we een grote passie voor reizen. Zij schrijft erover op haar kersverse blog Jo_Wanderlust. En zij verkoopt super toffe, hippe caps waar je helemaal de blits mee maakt. En die mag ik dus eentje weg geven aan een echte Travel Girl!

travel girl pet

Wat moet je ervoor doen?

  • Volg de Facebookpagina en Instagram van Reismuts en van Jolanda.
  • Laat voor 14 februari in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen.

Easy he? De winnaar wordt random gekozen en krijgt persoonlijk bericht. Veel succes!