Eerder schreef ik over een blik vol geluk. Toevallig kwam ik laatst dit boek tegen. Happy – Geluk is overal. De titel maakte me meteen nieuwsgierig. Het blijkt een grappig en verrassend informatief boek te zijn.

Overal ter wereld geven mensen op verschillende manieren aandacht en uiting aan geluk en alles wat daarmee te maken heeft. En dit boek van Lonely Planet bundelt al die ceremonies, tradities en festivals in een drietal categoriën, namelijk Mind, Body en Spirit.

De bekendere feesten zoals het Holi kleur festival in India, het midzomerfeest in Zweden en Mardi Gras in New Orleans vind je in dit boek terug, maar ook veel onbekende feesten en tradities zoals een Ethiopische koffieceremonie en een traditie waarbij oud-leerlingen leraren weer opzoeken in Vietnam worden beschreven. En veel tradities die dagelijks ergens ter wereld worden toegepast, worden uitgelegd zoals zittende meditatie in Japan en zandmandala’s in Tibet.

Gelukslantaarns in Hoi An, Vietnam.

Gelukslantaarns in Hoi An, Vietnam.

Bij iedere omschrijving word je uitgenodigd om te kijken hoe je de gedachte achter de traditie of het feest zelf zou kunnen toepassen in het dagelijks leven. En nog beter, er staat natuurlijk bij wanneer een bepaald feest is, zodat je je reis daar op af kunt stemmen. 🙂 Een heleboel info om Happy van te worden!