Home sweet home. Met alle toffe reizen van de afgelopen tijd en de mooie bestemmingen die ik nog op de planning heb staan is het ook wel heel fijn om zo nu en dan wat meer tijd in mijn woonplaats Tilburg door te brengen. Vooral dat lekkere weer nodigt uit om erop uit te trekken. Daardoor was ik de afgelopen weken veel in het centrum van de stad. Een terrasje hier, een hapje eten daar, heerlijk!

En als echte Tilburger heb ik natuurlijk ook mijn favoriete plekken. Hoog tijd om eens een paar locaties op een rij te zetten waar ik altijd heel blij van word!

Koffie, bier en lunch

🙂 Koffie bij Locals
Ik heb het al vaker genoemd, maar mijn all-time favourite in Tilburg kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Heerlijke koffie, lekkere en gezonde lunch en taarten om je vingers bij af te likken. Need I say more?

🙂 Lunch bij Eethuis Twintig
Een lichte inrichting met Scandinavische elementen, vrijwel alles dat je ziet is te koop en de lunch is super lekker! Het zaakje zit aan de Piushaven, net iets buiten de winkelstad aan het water en is de kleine wandeling er naar toe zeker waard.

🙂 Bier bij Abdij Koningshoeven
Ok, ik speel een beetje vals, officieel ligt deze abdij in Berkel-Enschot, een dorp dat bij gemeente Tilburg hoort. Maar dit is wel dè plek voor bier. Hier wordt namelijk La Trappe op originele wijze gebrouwen. Naast biertjes drinken en genieten van allerlei borrelhapjes kun je er ook een rondleiding doen die erg leuk is.

🙂 Hapjes eten bij Frank en Vrij
Dit gezellige restaurantje heeft een menukaart met verschillende kleine, originele en verrassende vlees, vis en vega gerechtjes. De eigenaresse heeft met deze zaak haar droom weten te verwezenlijken. Een plek waar je je vrij voelt (net als Koning Willem II zich in Tilburg voelde, vandaar de naam), en waar je lekker kunt eten, met net even andere gerechten dan je thuis zou maken. Daar ga je ten slotte voor uit eten, niet waar?

En in de avond…

🙂 Pizza en pasta bij La Nonna
Echte Italianen weten hoe ze de lekkerste pizza en pasta maken. Dat hebben de eigenaren van La Nonna moeten weten. Extra fijn is dat je er ook kunt afhalen èn dat het ook nog eens vriendelijke prijsjes zijn voor je portemonnee.

🙂 Dineren bij L’Olivo
Er is geen vaste menukaart, de chefkok tovert steeds de meest waanzinnige gerechten uit zijn keuken met allerlei seizoensproducten. Minimaal eens per jaar gaan Remco en ik hier dineren. Je bent dan wel iets meer geld kwijt als je voor alle gangen en een wijnarrangement gaat, maar het is het ook echt waard. Vooral het kaasplankje is om te smullen!

🙂 Slapen bij Hostel Roots
Het eerste hostel van Tilburg opende in april haar deuren. Ik ben er al regelmatig geweest om een kijkje te nemen, aangezien deze toffe onderneming van goede vrienden van me is. Ook is het een gezellige plek voor een drankje in de kelderbar in de oude bankkluis. De sfeer in het hostel is altijd kei gezellig. Mede natuurlijk door de reizigers die allemaal mooie verhalen hebben. Ook de frisse uitstraling spreekt me erg aan. Alle kamers hebben een bijzondere Tilburgse look. Binnenkort ga ik er een nachtje door brengen. En ik ga je natuurlijk vertellen hoe dat was!

De kamer met de sfeer van Tilburgse carnaval.


Dit zijn een paar van mijn favoriete plekken. Kom jij graag in Tilburg?