fbpx
Nederland

Het drielandenpunt bij Vaals

 • 23 november 2016

Er zijn van die plaatsen in Nederland die iedereen eens bezocht zou moeten hebben. Bijvoorbeeld pittoresk Giethoorn en de molens in Kinderdijk. Vaals is ook zo’n plek vind ik. Tijdens het weekendje in Aken stopten we onderweg even in dit dorpje in Zuid-Limburg.

In de omgeving van Vaals sta je met twee benen in drie landen tegelijk. Nederland, België en Duitsland komen hier samen.

Vroeger, in de 19e eeuw, was het zelfs een vierlandenpunt met Neutraal Moresnet als vierde. Een pilaar kenmerkt het grenspunt.

dsc_9177

Ook vind je hier het hoogste punt van Nederland, ook weer gekenmerkt met een pilaar. De top van de Vaalserberg (eigenlijk een heuvel) is 322,5 m hoog.

De slingerweg ernaar toe is ook erg mooi om te rijden met de auto, fiets of motor. Zulke uitzichten over een glooiend landschap zijn we in Nederland niet gewend, bijzonder mooi!

dsc_9182

De Wilhelminatoren is zo’n 10 minuten lopen vanaf het drielandenpunt of 2 minuten met de auto. Deze toren heeft door de jaren al veel te verduren gehad en de huidige toren stamt uit 2011.

Vanaf het bovenste plateau heb je een super mooi uitzicht over de bosrijke omgeving met Vaals aan de ene kant en Aken aan de andere kant. Entree kost 3 Euro per persoon en een munt voor het entree haal je bij het restaurant aan de ingang.

dsc_9169

Vanuit deze omgeving zijn er tal van wandel- en fietsroutes, waardoor je je er een dag kunt vermaken. Verder is er niet veel te doen, maar een bezoek is dus wel goed te combineren met bijvoorbeeld een weekendje Aken.

Ben jij al ooit bij het drielandenpunt geweest?

8 Reacties

 • Shirley

  Ik ben er nog nooit geweest, maar inderdaad: eigenlijk zou dat wel moeten. Gelukkig heb ik als voornemen om vaker toerist in eigen land te spelen, dus wie weet komt het er binnenkort nog van.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Wat een leuk voornemen! Nu met de herfstkleuren lijkt het me ook wel erg mooi daar. En zo zijn er nog genoeg plekken die ik ook nog als toerist in eigen land zou moeten ontdekken.

   Beantwoord
 • http://hostesarah.blogspot.be

  Wij zijn er begin dit jaar ook geweest en zijn toen inderdaad doorgereden naar Aken om daar een dagje te gaan shoppen. We wilden sowieso nog wel eens terug gaan met de hond erbij omdat de wandelroutes in Vaals ook wel interessant leken 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Wat toevallig! De wandelroutes lijken me ook heel mooi. Wat vond je van Aken? We waren er een weekendje, van shoppen is het toen niet echt gekomen, maar volgens mij kun je daar wel goed slagen in de grote winkelstraat.

   Beantwoord
 • Shamira | Kompas24

  Leuke blog! Toevallig ben ik zo’n twee weken geleden in Vaals en bij het drielandenpunt geweest. Ik vond het niet zo bijzonder, maar het is wel grappig om er een keer geweest te zijn en met twee benen in drie landen te staan. De wandelroutes zijn ook een aanrader, zeker in de herfst, dan zijn de kleuren heel mooi!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Dat is toevallig! Ik dacht al wel dat het er in de herfst heel mooi zou zijn. Mocht ik een herfsttripje in de buurt boeken, zal ik eens naar die wandelroutes kijken.

   Beantwoord
 • Marcella

  Leuk punt! Ik was er alweer heel wat jaartjes geleden, ga graag nog eens terug naar deze plek!!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik vond het ook verrassend leuk. Eigenlijk stelt de plek niet veel voor, in de zin van dat het niet erg groot is, maar toch deed het me wat.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.