Na trouwen volgen wittebroodsweken. Mijn man (klinkt leuk! ) en ik hebben ons voorgenomen er wittebroodsmaanden van te maken. Dat betekent de komende maanden samen veel leuke dingen doen die op onze bucketlist staan. En we hebben ons voorgenomen in ieder geval eens per maand een weekend weg te gaan. Zo staat in oktober een tripje Den Haag gepland. En afgelopen weekend stond het Ruhrgebied in Duitsland op de agenda. Een leuk weekend in een verrassend mooi gebied!

Naar Movie Park

Zaterdag zaten we al vroeg in de auto voor een dagje naar Movie Park in Bottrop. De eerste stop in het Ruhrgebied. Wat een leuk park is het! Je voelt je door de mooie aankleding echt op een film set. Er zijn spannende achtbanen en familie-attracties. Een mega enge vrije val van 61 meter waarbij je met 90 km/u naar beneden komt, doet je adem echt even stokken. Toen ik er net in zat, had ik even spijt, maar toch wel kicken dat ik het heb gedurfd.

IMG_5872
IMG_5873

Voor 29 euro p.p. hadden we een speedy pass aangeschaft, zodat we de wachtrijen konden vermijden (zeker de moeite waard!). De shows hebben we helaas gemist, we bleken ons vergist te hebben in de begintijd.

Lees ook: de leukste attractieparken

Movie Park ligt op maar anderhalf uur rijden afstand, maar toch leek het ons wel fijn om na een hele dag daar ook ergens te overnachten. Zo kwamen we in Montana Park Hotel in het plaatsje Marl terecht, twintig minuten van het park vandaan. Voor 75 euro heb je er een prima kamer met ontbijt. Verder is er in Marl niet veel te beleven. Voor het avondeten kwamen we uit bij Lipper Hof, een prima restaurant, Servisch van oorspong en met goed gevulde borden.

Het meisje achter de receptie van het hotel adviseerde ons de volgende dag om naar Recklinghausen te gaan.  Dit plaatsje ligt ook in het Ruhrgebied. We hadden er nog nooit van gehoord en wisten niet wat te verwachten. Twintig minuutjes rijden later kwamen we in een stad aan van toch best redelijk formaat. De Paulus kerk trok direct onze aandacht met zijn bijzondere toren. Ook het stadhuis is erg mooi. Veel woningen hebben sierlijke gevels. Een leuke stad om eens rond te kijken.

DSC_5677[1]
DSC_5702[1]

Verder naar Essen

Daarna reden we verder naar Essen, naar de oude synagoge. Een prachtig uit kalksteen opgetrokken gebouw van ruim honderd jaar oud prijkte tussen de moderne torens. Een bezoek is gratis en de kleine tentoonstelling binnen vertelt over de geschiedenis van het gebouw en over gebruiken in het Jodendom.

DSC_5717[2]

Zollverein mijnen

In de minimale voorbereiding op dit weekend in het Ruhrgebied waren we op Zollverein gestuit en dat had onze nieuwsgierigheid geprikkeld. Dit UNESCO erfgoed ligt ook in Essen. Toeval wil dat er afgelopen zondag een grote markt was met overal kraampjes, eten, drinken en muziek. Dat bracht het buitenterrein van de oude kolenmijn helemaal tot leven.

mijn4
mijn3
mijn (2)

Indrukwekkend museum

Ik ben geen grote museum-fan, maar dit museum was echt erg indrukwekkend. Vier ruime verdiepingen van het industriële gebouw tonen de geschiedenis van het gebied vanaf stenen tijdperk tot heden. En dit terwijl je tussen de oude stalen machines van het gebouw door wandelt. We hebben er twee-en-een-half uur rond gewandeld en nog lang niet alles gezien. Maar het gebouw zelf boeide me toch wel het meest, echt fascinerend. Entree kost 8 euro p.p. (2016)

Redelijk moe en voldaan reden we tegen de avond weer terug richting Nederland. Vanaf de snelweg bij Duisburg zagen we een schitterende toren uitsteken. Hmm… spontaan draaiden we de snelweg af om toch nog even een kijkje te nemen. In het centrum staan de kathedraal en het stadshuis mooi naast elkaar te stralen.

duisburg2
duisburg

Een wandeling langs deze gebouwen en langs het water brengt je langs delen van de eeuwenoude stadsmuur. In tegenstelling tot wat we eerder hadden gehoord was de winkelstad van Duisburg op zondag geopend. Alle winkels waren zelfs tot 6 uur open. Maar daar hadden we geen puf meer voor. Helemaal voldaan reden we terug naar huis. Een mooi weekend in het Ruhrgebied!