Iedereen die Instagram heeft gevolgd heeft het vast al gezien. Wij zijn getrouwd!!! 😀 Stiekem met z’n tweetjes op de Malediven. 😀 Een onvergetelijke dag in een waar paradijs. En eindelijk mag iedereen het weten! Ik vertel je graag over de mooiste dag van mijn leven.

Wonderbaarlijk genoeg had ik de hele nacht door kunnen slapen. Maar nu ik wakker was, kwamen de kriebels in mijn buik terug, heviger dan ooit daarvoor. Via een spleet tussen de gordijnen schenen de eerste zonnestralen vrolijk binnen. De wekker ging. Tijd om op te staan.

Het ontbijt was, zoals iedere andere ochtend, heerlijk. Toch kreeg ik nauwelijks een hap door mijn keel. Ik keek mijn verloofde aan en duidelijk was dat we allebei even nerveus waren. Om de ochtend zo relaxt mogelijk door te komen, gingen we chillen op onze strandbedjes en namen we een duik in de zee.

Twee dametjes van de spa namen onze spieren flink onder handen tijdens een massage. Even leken de zenuwen te verdwijnen en kon ik ontspannen. Het geklik van de fotograaf herinnerde me eraan dat het onze grote dag was.

Zo zenuwachtig!

Tegen lunchtijd waren mijn zenuwen zo sterk toegenomen dat het eten me nog lastiger af ging. Dat was maar goed ook, dacht ik, want dan zou de jurk makkelijker passen. Een punt van aandacht minder. Een paar dagen daarvoor hadden we al onze wensen en details met de F&B manager/ wedding planner doorgenomen. Alles zou goed komen. Daar had ik ook alle vertrouwen in. Dat was ook niet waar mijn kriebels vandaan kwamen, het waren kriebels van onmetelijk grote blijdschap en gezonde spanning.

In onze bungalow begonnen we met de voorbereidingen. Mijn aanstaande hielp me in mijn jurk en trok zijn pak aan. Mijn make up deed ik zelf. De twee dametjes van de spa kwamen om mijn haar te doen. Als verrassing hadden ze een traditionele bloemenkrans voor in mijn haar. En die matchte mooi met het tropische trouwboeket.

Langzaam stroomde onze kamer vol met mensen; de fotograaf, iemand voor de videocamera, de manager van het eiland, de wedding planner, het leek alsof mensen bleven komen. Met het hele gevolg liepen we naar de boot om te vertrekken naar de zandbank. Onze zandbank.

DSCN0319

Eerder hadden er wat donkere wolken bij ons eiland gehangen, maar toen we bij de zandbank waren aangekomen, had een onzichtbare kracht ze verdreven. Tranen van ontroering sprongen in mijn ogen. De zandbank zag er vanaf de boot al betoverend mooi uit.

DSCN0366

Met wat hulp kwamen onze blote voeten droog op het hagelwitte zand terecht. Hand in hand liepen we onder het rode hart door naar de plek van de ceremonie terwijl traditioneel tromgeroffel ons volgde.

De lokale priester sprak de ceremonie in het Engels. Na een mooie tekst stelde hij de belangrijkste vraag van mijn leven. Ik keek mijn verloofde aan, voelde de kriebels in mijn buik nog sterker opzwellen, wilde springen, dansen en schreeuwen van geluk en zei vol overtuiging “yes”. Ik zocht houvast in zijn mooie blauwe ogen tot ook hij “yes” zei.

Getrouwd!

Wekenlang hadden we afzonderlijk van elkaar over onze eigen beloften nagedacht. Nu was het moment aangebroken om deze persoonlijke woorden naar elkaar uit te spreken. De wereld om ons heen verdween, alleen wij deden er nog toe terwijl wij woorden vol liefde uitwisselden.

DSCN0409

DSCN0437

Tijd voor taart en champagne! En genieten van het daar zijn. Het ruisen van de zee, het zand tussen mijn tenen, de zonnestralen op mijn huid, mijn hand in de zijne. Ieder detail nam ik in me op en zal ik nooit meer vergeten.

DSCN0576

Terug op het eiland werden we feestelijk ontvangen met applaus en een bloemenslinger. Een regenboog verscheen aan de hemel; volgens de lokale mensen het teken voor geluk en ultieme eenheid. Terwijl we aan de cocktails in kokosnoten nipten in een hutje op zee, genoten we van de zonsondergang.

DSC_0837

We liepen naar een rustige plek voor het diner. Het strand was er adembenemend mooi versierd met een pad van licht door het zand. Het eten smaakte verrukkelijk en de champagne stroomde rijkelijk.

Getrouwd

Ed Sheeran klonk door de lucht en zijn tekst had niet treffender kunnen zijn. ‘Kiss me under the light of a thousand stars’… Ik zweefde in mijn man z’n armen. We found love right where we are.

We zijm getrouwd!

DSCN0330
DSC_0804
DSCN0620
DSCN0629
DSCN0397
DSCN0504
DSCN0647
DSC_0878