Maart roert met zijn staart. We kregen zonneschijn, regen, hagel, wind en weer zon. Oh ja, en ik heb nagedacht over deze updates. De“minder blij” stukken ga ik reduceren. Liever focus ik me op alle happy moments. Daar word jij als lezer toch ook veel blijer van?!

De doop van Mats

Remco en ik zijn beiden katholiek opgevoed. Om voor ons bekende redenen vinden we het belangrijk om Mats het een en ander ervan mee te geven. Afgelopen maand werd hij daarom gedoopt. En dat was een hele bijzondere ceremonie. Ik hou van symboliek en die was er in overvloed. Veel ervan kende ik van tevoren nog helemaal niet. Zoals dat Mats een korreltje zout kreeg, opdat zijn liefde de wereld mag doordrenken zoals zout dat als smaak ook doet. Mooie gedachte, toch 🙂

Een extra leuk elemement voor ons was dat de pastor uit India kwam. Hij woont sinds vier jaar in Nederland. Zo kreeg de ceremonie een extra internationaal vleugje mee.

Naast de doopviering zelf vond ik het een ontzettend fijne en memorabele dag, omdat we het met zoveel lieve vrienden en familie samen gevierd hebben. Het feestje gaven we in de basement bar bij Hostel Roots, van vrienden van ons. Dat was super gezellig! Ik zou je er graag foto’s van laten zien, maar het was zooo gezellig dat ik geen seconde aan foto’s gedacht heb! Oeps. Nou ja, living in the moment en genieten is belangrijker dan de foto, toch?

Op die speciale dag stonden we ook stil bij de mensen die niet meer onder ons zijn. Op zo’n dag mis ik papa verschrikkelijk en tegelijkertijd voelde ik hem dichterbij dan anders. Het blijft gek. Het blijft ook slikken bij het uitspreken van zijn naam. Ik denk niet dat het ooit echt makkelijker wordt.

Veel knuffels met dieren

Verder stond de maand maart in het teken van veel dierenliefde. Mijn broer heeft een aantal eieren met een broedmachine uitgebroed. En natuurlijk wilden wij op ‘kraamvisite’ komen. De kleine kuikentjes scharrelen in huis rond en zijn behoorlijk tam. Heel schattig! Als ze groter zijn, mogen ze bij de andere kippen in de buitenren.

Ook brachten we een bezoek aan de Geitenhoeve in Tilburg. Ik vind geiten zooo schattig. En vooral de lammetjes uiteraard. Mats vond het allemaal interessant. Hij grijpt meer dan dat hij aait, dus het is wel een beetje opletten natuurlijk.

Mats met geitje

Andere dingen waar ik vrolijk van werd?

  • Beetje bij beetje kom ik uit de baby bubbel. Ik vind het namelijk heerlijk om veel tijd met Mats door te brengen. Dat neemt niet weg dat ik ook graag tijd met mijn vriendinnen deel, ook zonder Matsie. Alleen ja, dat is even nieuw. De primeur was met een paar vriendinnen tijdens een verrukkelijke high tea. En dat was super gezellig! Ik had ook niet anders verwacht. Wat ik wel heel fijn vond om te ervaren, is dat ik ook echt ‘daar’ kon zijn, in plaats van met mijn hoofd bij Mats, terwijl ik natuurlijk wel aan hem dacht.
  • Ik hou van witte chocolade, karamel, ijs, pinda’s… En dit alles komt samen in witte Snickers ijsrepen! Oh echt, die zijn om te smullen!

En waren er dingen waar ik minder blij van werd?

Helaas wel. Ik heb me voorgenomen om niet alles met betrekking tot Mats online te delen. Hij kan immers nu zelf nog niet laten weten wat hij ervan vindt. Vooral alle minder fijne momentjes vertel ik je daarom niet. Maar die zijn er wel, net zoals bij alle andere baby’s. En de afgelopen maand waren er wat meer uitdagingen dan gemiddeld. Die komen we allemaal wel weer te boven, maar soms is het even zoeken.

En dat brengt me ook weer op mijn ideale werk-privé balans. Daar vertelde ik je eerder al over. En dan gaat het me nu niet om de praktische kant van welke tijd ik waarin wens te besteden, maar vooral om de gevoelsmatige kant. Om me meer te verdiepen in het ‘hier en nu’ zijn ben ik met een cursus Mindfulness begonnen. Ik ben heel benieuwd en vertel je er in de toekomst vast meer over.

Hier word je toch vrolijk van!

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Helaas geen reisjes voor mij deze maand. Wel heb ik veel voorbereidingen gedaan voor de komende reis naar Jordanië. Daar heb ik onwijs veel zin in! En ik heb weer wat tripjes geboekt.

Vertel, wat hebben jullie voor leuke dingen meegemaakt in maart?