fbpx
Indonesië Malediven Mexico Panama Vietnam

5 x chillen met een kokosnoot

 • 10 september 2017

De zomer in Nederland lijkt soms alweer voorbij. Zeker met die fikse regenbuien van vorige week. Ik merkte tijdens het opstaan zelfs al dat de zon rond 7 uur nog maar amper opgekomen was. En dat wil ik niet! Ik hou van de zon, de warmte, de lange dagen. En het liefst dan ook nog zee en palmbomen om me heen en een kokosnoot met een rietje in mijn hand. Ik hou over het algemeen wel van levendigheid om me heen, maar zo nu en dan even niets moeten op een bounty strandje vind ik toch ook wel heel fijn! Het zal helaas nog wel even duren voor ik weer op zo’n plek kom. Tot die tijd droom ik er graag van. En neem ik jou mee langs vijf tropische paradijsjes.

De aller-allermooiste plek ever is voor mij toch wel de Malediven. Ok, ik ben sterk bevooroordeeld, want gisteren exact twee jaar geleden trouwde ik daar met de liefde van mijn leven en dat maakt de plek natuurlijk wel heel bijzonder. Maar toch, stralende wit zand, wuivende palmbomen, de warme, heldere zee om je heen. De mooiste plek op aarde. Life doesn’t get any better than that!

Een andere idyllische en vooral hele rustige plek zijn de San Blas eilanden bij Panama. Het is een groep van 357 eilanden in de Caribische zee, waarvan er een aantal wel wat drukker bewoond zijn door de Kuna en zelfs hele dorpen zijn, maar een hoop eilanden zijn nauwelijks of niet bewoond. Wat een serene rust! Ik verbleef met een vriendinnetje op Narasgandup, waar slechts één familie woont en waar drie hutjes voor toeristen staan. Super!

Vietnam heeft een enorme kustlijn, omdat het land zo uitgestrekt is. En zo hier en daar heb je ook schitterende eilandjes voor de kust liggen. Een ervan is Whale Island. Er is een resort, maar niet zoals het woord ‘resort’ je doet denken hoor. Er is één gezamenlijke ruimte voor ontbijt, lunch, avondeten en gezelligheid en er zijn zo’n vijftien houten hutjes voor gasten. Ben je het luieren en snorkelen een beetje beu? Dan zijn er ook nog leuke, niet al te uitdagende hikes. Bijvoorbeeld naar de top van het eiland, zodat je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt.

Een veel groter eiland, maar oh zo’n mooie stranden, waardoor deze bestemming wat mij betreft niet in dit lijstje mag ontbreken: Lombok! Rustige strandjes, verlaten plekjes, waar je ook gaat, het is er prachtig. En dan ook nog eens een rijke cultuur. En als je maar een paar minuten het binnenland in rijdt, sta je al tussen de eindeloze rijstvelden of oog in oog met de vulkaan. Fantastisch toch?! Vooral het kleine en onbewoonde bounty eilandje Gili Nanggu is idyllisch mooi!

Een pareltje wat mij het meest verrast heeft, is het strand van Tulum in Mexico. Het zand is spierwit en het water helder en aangenaam warm. Vooral richting de Maya tempels aan de kust is het vaak vrij rustig op het strand, waardoor je je makkelijk alleen in het paradijs waant. Liever toch wat meer levendigheid? Die vind je dan weer een stukje verderop.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar na het schrijven van dit bericht zou ik het liefst zo het vliegtuig in stappen op weg naar een van deze paradijsjes!

Op welke plek wil jij het liefst met een kokosnoot chillen?

2 Reacties

 • Co | Op reis met Co

  Wat een heerlijke blog op een regenachtige zondag! Ik kan echt zo genieten van palmbomen, witte stranden en een blauwe zee, dank voor de inspiratie!

  Beantwoord
  • Lizette

   Graag gedaan! Gelukkig heb ik net nog een beetje zon mee kunnen pikken op de Veluwe, maar deze week belooft helaas veel regen 🙁

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.