fbpx
Personal

Terugblik: november 2016

 • 30 november 2016

Jaaa, daar is ‘ie weer, de maandelijkse terugblik. Al sinds het begin van de maand had ik zin om de nieuwe terugblik te schrijven. Even weer gezellig bijkletsen. Er is zoveel gebeurd en zoveel te vertellen. Ik vind het ook leuk om te horen hoe jouw november was. Zal ik eerst gaan?

De maand kende nogal wat pechmomentjes. Ten eerste een aanrijding. Ik was met de auto bijna op mijn werk en stond netjes voor rood licht te wachten, maar de Audi achter me zag het niet. BAM! De schade aan de auto viel gelukkig mee. Ikzelf kwam er met spierpijn, stijfheid en een mooie halsband voor een paar dagen gelukkig goed van af.

Een paar dagen later gleed ik thuis uit terwijl ik mijn camera in mijn hand had. BAF! De UV filter op de lens heeft de grootste klap opgevangen, die was in scherven en gedeukt.

img_9806

Een week later besloot mijn IPhone ermee op te houden. De behulpzame man bij Smartrepair bleek mijn redder in nood. Ik kocht er een refurbished (tweedehands) toestel (ik blijf trouw aan IPhone) en hij hielp met alle data overzetten. Pfieuw!

Na deze pechmomentjes dacht ik mijn portie wel gehad te hebben. Maar je kent vast de wet van Murphy:”Anything that can go wrong, will go wrong“. Dankzij opmerkzame lezers kwam ik erachter dat de site niet meer goed werkte. Paniek! Al snel bleek dat mijn thema verouderd was en daardoor functies niet meer werden ondersteund.

Kwam dat even mooi uit, want een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om Reismuts een verbeterde look te geven. Ik was er nog niet aan toe gekomen, maar nu moest ik wel. Ik ben erg blij met het resultaat. En ik ben razend benieuwd wat jij ervan vindt!?

En gelukkig kende de maand ook veel fijne momentjes.

Ik heb de fotocamera laten repareren, maar in de winkel viel mijn oog op een ander tof toestel. De Panasonic Lumix G7. Vele malen lichter en compacter dan de Nikon, verbeterde technologie en super toffe opties voor nabewerking. Werkt wel net ff anders, dus nog even wennen, maar tot nu toe ben ik er erg happy mee.

Met de winter in aantocht was het hoog tijd om mijn kledingkast eens flink aan te vullen. Dat is prima gelukt, ik heb deze maand flink geshopt en ben nu helemaal klaar voor de winter.

Sinds we verhuisd zijn, lopen Remco en ik regelmatig even de stad in om een hapje te gaan eten. Zo kwamen we spontaan bij Trattoria La Nonna. Een super leuke authentieke Italiaanse zaak met heerlijke pasta’s en pizza’s bereid volgens traditionele Siciliaans recepten. De eigenaren zijn ontzettend hartelijk en zodra je de zaak binnen stapt, voelt het als vakantie. Echt een aanrader!

img_9800

En deze maand gingen we alsnog naar Mechelen. Ik besloot Remco ook alsnog te verrassen. En dus stond ik totaal onverwachts bij zijn werk op de stoep om hem mee te nemen. Verrassingsmissie geslaagd! 🙂

Wat een ontzettend gezellige stad is Mechelen! We wandelden door de stad, genoten van allerlei lekkers her en der, van het uitzicht van de indrukwekkende Sint Romboutstoren en van een bierproeverij bij Brouwerij Het Anker. Ik vertel je in andere berichten graag meer over deze leuke en mooie stad.

De oplettenden op Instagram hebben vast al ontdekt dat ik mijn haar heb geverfd. Ik was echt toe aan iets anders. Mijn vaste kapsters, het lieve team van Colors in Tilburg, weten altijd raad en dit werd het dus: donker-rood-violet-blond. Ik ben er erg blij mee! Past ook fijn bij de tijd van het jaar.

De maand november zat boordevol gezelligheid met vrienden en familie. Kraamvisites, borrels, etentjes, van alles. Met mijn vader gaat het gelukkig nog steeds stabiel.

Een avond hebben Remco en ik ons erg uitgesloofd voor een heus 6 gangen menu (ok, 4 gangen en 2 amuses) voor mijn nichtje en haar man. Zij hadden ons een jaar geleden erg verwend en nu was het dus onze beurt. Ik was toch wel een beetje trots op onze culinaire hoogstandjes!

amuse

kaas

Als afsluiting van de fijne maand gingen manlief en ik naar het concert van Waylon in Ahoy. Het was supervet! Wat is die man goed, echt ongekend. Hij zingt met zoveel beleving. En is erg aangenaam om naar te kijken 😉 Echt een topavond!

waylon

En, en, en…. We hebben kaartjes weten te bemachtigen voor het concert van Bruno Mars! Werkelijk een droom die uit komt. Ik vind hem echt fantastisch! In maart trapt hij zijn 24K World Tour af in Antwerpen en wij zijn erbij 😀

En toen stond de feestmaand alweer voor de deur. Ik heb erg veel zin in december. Er komt een toffe winactie op deze blog, er staan allerlei gezellige dingen gepland en onze Europa rondreis gaat eindelijk beginnen. Yeah!

De december terugblik zal wat vertraging oplopen door de reis, maar we spreken elkaar snel weer!

Zo, nu jij! Hoe was jouw november?

16 Reacties

 • Diana | Stripe Away

  Aaaach wat balen allemaal. Ongeluk, telefoon en dan ook nog is vallen met je camera. Gelukkig heb je daarna een leuke maand gehad. Hier ook downs en ups. Moet zeggen dat ik je nieuwe website stukken fijner en beter vind.

  Beantwoord
  • Lizette

   Allereerst thanks voor je feedback op mijn site. Ik vind het ook een stuk overzichtelijker geworden. En ja, het was wel een beetje veel pech, maar gelukkig ook veel mooie momenten. Zonder downs zijn er geen ups, nietwaar?

   Beantwoord
 • Sabine

  Jeetje meid wat een pech! Al heb je in de auto dan wel weer geluk gehad dat je er met vrij weinig kleerscheuren vanaf bent gekomen. Lijkt me zo eng een ongeluk, ook al is het maar een tikje! En wat mooooi je nieuwe layout!! En Waylon en Bruno Mars… echt heel gaaf!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ja, pech he… Het ongeluk was ook echt wel heel erg schrikken. Ik zag het aankomen en verstijfde daardoor extra.
   En dank je! Ben ook erg blij met de nieuwe look. Werkt een stuk fijner. En ongeacht hoeveel pech er was, een avondje met Waylon maakt een hoop goed hoor! 😉

   Beantwoord
 • Michiel

  La Nonna is (o.a.) van mijn lieve collega Annique, ik zal de positieve reactie doorgeven!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ah wat toevallig! Vind het echt een super fijn tentje! Ik had ook een kaartje achtergelaten, kunnen ze vast nog herinneren, ik zag het op hun Facebook pagina voorbij komen.

   Beantwoord
 • Sarah

  Wow, wat een pechmomenten. En zo positief dat je nog bent. Indrukwekkend. Ik zou er waarschijnlijk als een wrak bijlopen mocht ik dat allemaal hebben meegemaakt op zo’n korte tijd 😉 Goed bezig dus. En je lay-out vind ik super! Mooi én overzichtelijk. Heel leuk!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank voor het compliment over de site! Super leuk om te lezen! En tja, ik moet eerlijk zeggen dat ik op sommige momenten echt wel een beetje klaar was met alles. Maar na al die pechmomenten kon het niet anders dan dat er daarna alleen maar ups kwamen, dacht ik 😉

   Beantwoord
 • Marcella

  Wat een pech, maar zeker ook heel fijne momenten! Leuk ok je terugblik te lezen. En nu op naar jullie Europareis dus, supertof!!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Tja, zonder regen geen regenboog zullen we maar zeggen 😉 En ik heb zoveel zin in de Europa reis, er is niets dat me tegen kan houden haha, aftellen!

   Beantwoord
 • Rashida

  La Nonna heb ik Vd zomer ook gegeten! Is inderdaad een leuke tent waar je lekker kan eten!

  Beantwoord
 • Elisa | Lies rond de wereld

  Jeetje, wat een pech! Gelukkig heb je niks aan de aanrijding over gehouden. Gelukkig waren er ook veel leuke momenten 🙂 Grappig, mijn pechmoment was toen ik door de concerten van Waylon nog later thuis was na ruim 2 uur file rijden. Ik woon vlakbij Ahoy 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   WoW, dat is wel heel veel file! wij waren vrij snel van de parkeerplaats af. Hij was goed hè? 🙂 Was je ook bij het mini after concert? Ik helaas niet. Ik ga in maart weer naar hem, maar dan in Eindhoven.

   Beantwoord
 • Terugblik op het jaar 2016 – Reismuts.nl

  […] heftige periodes waar ik eigenlijk liever niet meer aan terug denk. En toen er dan ook nog eens allerlei pechmomentjes passeerden en de gezondheid van mijn papa weer een duik nam en zelfs smam even ziekjes was, was ik […]

  Beantwoord
 • Terugblik: januari 2017 – Reismuts.nl

  […] noodzaak moest ik vorig jaar snel een nieuwe telefoon kopen, maar een leuk telefoonhoesje erbij had ik nog niet gevonden. Etsy vind ik een geniaal […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.