Jaaa, daar is ‘ie weer, de maandelijkse terugblik. Al sinds het begin van de maand had ik zin om de nieuwe terugblik te schrijven. Even weer gezellig bijkletsen. Er is zoveel gebeurd en zoveel te vertellen. Ik vind het ook leuk om te horen hoe jouw november was. Zal ik eerst gaan?

De maand kende nogal wat pechmomentjes. Ten eerste een aanrijding. Ik was met de auto bijna op mijn werk en stond netjes voor rood licht te wachten, maar de Audi achter me zag het niet. BAM! De schade aan de auto viel gelukkig mee. Ikzelf kwam er met spierpijn, stijfheid en een mooie halsband voor een paar dagen gelukkig goed van af.

Een paar dagen later gleed ik thuis uit terwijl ik mijn camera in mijn hand had. BAF! De UV filter op de lens heeft de grootste klap opgevangen, die was in scherven en gedeukt.

img_9806

Een week later besloot mijn IPhone ermee op te houden. De behulpzame man bij Smartrepair bleek mijn redder in nood. Ik kocht er een refurbished (tweedehands) toestel (ik blijf trouw aan IPhone) en hij hielp met alle data overzetten. Pfieuw!

Na deze pechmomentjes dacht ik mijn portie wel gehad te hebben. Maar je kent vast de wet van Murphy:”Anything that can go wrong, will go wrong“. Dankzij opmerkzame lezers kwam ik erachter dat de site niet meer goed werkte. Paniek! Al snel bleek dat mijn thema verouderd was en daardoor functies niet meer werden ondersteund.

Kwam dat even mooi uit, want een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om Reismuts een verbeterde look te geven. Ik was er nog niet aan toe gekomen, maar nu moest ik wel. Ik ben erg blij met het resultaat. En ik ben razend benieuwd wat jij ervan vindt!?

En gelukkig kende de maand ook veel fijne momentjes.

Ik heb de fotocamera laten repareren, maar in de winkel viel mijn oog op een ander tof toestel. De Panasonic Lumix G7. Vele malen lichter en compacter dan de Nikon, verbeterde technologie en super toffe opties voor nabewerking. Werkt wel net ff anders, dus nog even wennen, maar tot nu toe ben ik er erg happy mee.

Met de winter in aantocht was het hoog tijd om mijn kledingkast eens flink aan te vullen. Dat is prima gelukt, ik heb deze maand flink geshopt en ben nu helemaal klaar voor de winter.

Sinds we verhuisd zijn, lopen Remco en ik regelmatig even de stad in om een hapje te gaan eten. Zo kwamen we spontaan bij Trattoria La Nonna. Een super leuke authentieke Italiaanse zaak met heerlijke pasta’s en pizza’s bereid volgens traditionele Siciliaans recepten. De eigenaren zijn ontzettend hartelijk en zodra je de zaak binnen stapt, voelt het als vakantie. Echt een aanrader!

img_9800

En deze maand gingen we alsnog naar Mechelen. Ik besloot Remco ook alsnog te verrassen. En dus stond ik totaal onverwachts bij zijn werk op de stoep om hem mee te nemen. Verrassingsmissie geslaagd! 🙂

Wat een ontzettend gezellige stad is Mechelen! We wandelden door de stad, genoten van allerlei lekkers her en der, van het uitzicht van de indrukwekkende Sint Romboutstoren en van een bierproeverij bij Brouwerij Het Anker. Ik vertel je in andere berichten graag meer over deze leuke en mooie stad.

De oplettenden op Instagram hebben vast al ontdekt dat ik mijn haar heb geverfd. Ik was echt toe aan iets anders. Mijn vaste kapsters, het lieve team van Colors in Tilburg, weten altijd raad en dit werd het dus: donker-rood-violet-blond. Ik ben er erg blij mee! Past ook fijn bij de tijd van het jaar.

De maand november zat boordevol gezelligheid met vrienden en familie. Kraamvisites, borrels, etentjes, van alles. Met mijn vader gaat het gelukkig nog steeds stabiel.

Een avond hebben Remco en ik ons erg uitgesloofd voor een heus 6 gangen menu (ok, 4 gangen en 2 amuses) voor mijn nichtje en haar man. Zij hadden ons een jaar geleden erg verwend en nu was het dus onze beurt. Ik was toch wel een beetje trots op onze culinaire hoogstandjes!

amuse

kaas

Als afsluiting van de fijne maand gingen manlief en ik naar het concert van Waylon in Ahoy. Het was supervet! Wat is die man goed, echt ongekend. Hij zingt met zoveel beleving. En is erg aangenaam om naar te kijken 😉 Echt een topavond!

waylon

En, en, en…. We hebben kaartjes weten te bemachtigen voor het concert van Bruno Mars! Werkelijk een droom die uit komt. Ik vind hem echt fantastisch! In maart trapt hij zijn 24K World Tour af in Antwerpen en wij zijn erbij 😀

En toen stond de feestmaand alweer voor de deur. Ik heb erg veel zin in december. Er komt een toffe winactie op deze blog, er staan allerlei gezellige dingen gepland en onze Europa rondreis gaat eindelijk beginnen. Yeah!

De december terugblik zal wat vertraging oplopen door de reis, maar we spreken elkaar snel weer!

Zo, nu jij! Hoe was jouw november?