fbpx
Hong Kong

Nieuwe reisplannen: Hong Kong!

 • 27 november 2016

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. En met onze Europa rondreis in het verschiet heb ik daar heel veel zin in. Maar voor de rest van het komende jaar had ik nog geen reisplannen. Ik had wel al uitgezocht wanneer de feestdagen vallen, maar nog niets concreets bedacht of geboekt. En nu wel! We gaan naar Hong Kong!

Waarom Hong Kong? Nou, heb je die skyline wel eens gezien? Waanzinnig mooi! En toen ik een tijdje terug mijn ultieme wishlist aan het samenstellen was, moest deze bestemming daar natuurlijk op. Die lijst komt erg goed van pas bij het maken van nieuwe plannen šŸ™‚

Sabine is er een tijdje terug ook geweest en schrijft er veel enthousiaste berichten over. Daardoor werd ik nog enthousiaster. Hong Kong heeft namelijk niet alleen een hele mooie skyline (de mooiste ter wereld?), je kunt er ook wandelingen maken door prachtige ongerepte natuur of het echte Chinese leven ontdekken in de kleine dorpjes.

Het is dus veel meer dan een stop-over bestemming. Remco en ik gaan er in mei tien dagen heen. Jeah!

En nu lekker verder plannen maken voor het komende jaar.

Ben jij al eens in Hong Kong geweest? Wat vond je ervan?

19 Reacties

 • Liv

  Oeeeh wat tof! Beloof me dat je hier https://goo.gl/KzZtUS de allerbeste dumpling ter wereld gaat eten! Namelijk de: Xia Long Bao! Dumplings gevuld met soep. Echt te gek. Het dumpling restaurant heeft zelfs een Michelin ster.. en is heel betaalbaar overigens.

  Beantwoord
 • Marlies

  Ik ben nog niet in Hong Kong geweest maar heb familie gehad die er hebben gewoond en genoeg vrienden die er zijn geweest. Zij vinden Hong Kong geweldig. Ik ben benieuwd naar je verhalen!
  Wanneer vertrek je?

  Beantwoord
  • Lizette

   Die er zelfs gewoond hebben, gaaf! Dat was eigenlijk een perfect vakantie adresje voor je dan? We gaan eind mei, in de week van hemelvaart. Ik begreep dat dat wel een prima seizoen is qua klimaat.

   Beantwoord
 • Co

  Gaaf! Ik was vorig jaar 1 dag in Hong Kong (stopover) en vond het een erg gave stad. Wel heel erg warm trouwens, dus neem genoeg kleding mee, zodat je af en toe wat schoons aan kunt trekken šŸ˜‰

  Beantwoord
 • Edmee

  Hong Kong is super! Ik ben er geweest met Liv in mijn buik! Haha!
  Stad heeft ook wel wat bizars en inderdaad jullie moeten wel gaan eten of afhalen bij goedkoopste Michelin ster restaurant ter wereld! Is jammie!! Xx

  Beantwoord
 • Diana | Stripe Away

  Zo dat is een mooi vooruitzicht. Hong Kong heeft zoveel te bieden dat ik hoop dat 10 dagen genoeg en anders kan je altijd nog is terug ;). Ben benieuwd naar je reisverhalen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Ik twijfelde eerst nog of het niet te lang is, maar ik begrijp dus van niet. Mooi! Heb er heel veel zin in!

   Beantwoord
 • Sabine

  Jeej meid wat tof!! Jullie gaan het echt helemaal leuk vinden daar šŸ˜€ Enne dankjewel voor de vermelding en het gebruik van de foto, echt heel lief!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! En jij bedankt voor het mogen lenen van de foto šŸ™‚ Na mei heb ik waarschijnlijk zelf honderden foto’s haha! Echt heel veel zin om er heen te gaan.

   Beantwoord
 • R&R

  Super tof, dat is een erg leuk vooruitzicht! Hong Kong staat nog op ons lijstje.

  Beantwoord
 • Saskia

  Wat gaaf zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest. Erg fijn vooruitzicht, geniet ervan!

  Beantwoord
  • Lizette

   Thanks! Nu de voorpret is begonnen, krijg ik er nog meer zin in šŸ™‚

   Beantwoord
 • Loes | Loes en Suus op Reis

  Hong Kong is geweldig! Wij zijn er dit jaar een week geweest. Fantastisch! Ik zal je binnenkort wel even een lijstje sturen met leuke dingen om te doen, zien, eten en beleven. Heerlijk vooruitzicht! Genieten daar!

  Beantwoord
  • Lizette

   Oh graag! Ben heel benieuwd! Wordt door alle enthousiaste reacties nog enthousiaster, haha! Heb je toevallig ook een tip voor een hotel, of een goede buurt voor een hotel? Ik heb de lonely planet nog niet, want in januari komt de nieuwe uit, dus ik weet niet zo goed wat waar is.

   Beantwoord
 • Boekentip: Best in Travel 2017 – Reismuts.nl

  […] precies wat ik graag wilde. Eerder schreef ik al dat ik nog op zoek ben naar inspiratie voor nieuwe reisplannen in 2017. Nou, dat gaat nu zeker goed […]

  Beantwoord
 • Shamira | Kompas24

  Ik ben er nog niet geweest, maar heb er wel nog over getwijfeld om er misschien begin december heen te gaan. Vanwege andere leuke dingen (net een huis gekocht en binnenkort een wereldreis!) kwam het niet meer van. Nieuwsgierig ben ik zeker en hoop er graag ooit nog eens een kijkje te kunnen nemen šŸ™‚ Ben benieuwd naar je verhalen, veel plezier alvast!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Shamira! Binnenkort een wereldreis is wel een bijzonder leuk vooruitzicht! Past Hong Kong niet in je reisschema? Tot die tijd genieten van je nieuwe huis.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.