De betekenis van een bucketlist: “Een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft”. Klinkt een tikkeltje dramatisch zo, maar dat hoeft het niet te zijn, want dat einde kan nog jaaaaaaaren ver weg liggen. Ondertussen gebruik ik de term regelmatig, zoals de meeste, voor mijn persoonlijke wensenlijstje. Laat ik het dan maar voortaan wishlist noemen.

Het merendeel van de lijst bestaat uit reizen die ik graag zou willen maken. Niet zo gek aangezien reizen mijn allergrootste passie is. En mijn wishlist groeit continu, soms zelfs met de dag. Ik doe vooral inspiratie op uit andere travelblogs, via Instagram, uit tijdschriften zoals Columbus magazine en reisprogramma’s op TV. Zodra ik iets zie of lees dat me erg aanspreekt, maak ik een notitie in mijn telefoon of krabbel het ergens op een memoblaadje.

Die notities beginnen inmiddels een onoverzichtelijk zooitje te worden. En soms kom ik tussen foto’s verdwaalde printscreens van mijn telefoon tegen van foto’s met nieuwe bestemmingen. Hoog tijd om wat orde aan te brengen! En dus maakte ik een echte lijst.

Deze wensenlijst vind je op de nieuwe pagina op deze blog “Mijn ultieme wishlist”, die ik ook steeds zal updaten. Ik heb ervoor gekozen het beperkt te houden tot 50 duidelijke wensen. Ik zou er nog veel meer kunnen opschrijven en een hele waslijst met bestemmingen geven, maar ik hou het graag iets concreter. Echte, realiseerbare (waar een wil is, is een weg 😉 ) wensen recht uit mijn hart.

Foto credits: Sigrid - www.MyTravelSecret.nl

Foto credits: Sigrid – www.MyTravelSecret.nl

Er is geen duidelijke onderlinge rangorde, maar een top tien kan ik wel benoemen. Die ziet er als volgt uit:
1. De tempels van Angkor Wat in Cambodja bezoeken
2. Het Noorderlicht zien in IJsland
3. Een roadtrip door Cuba
4. IJsberen spotten in Canada
5. Een rondreis door Mongolië
6. Eiland hoppen in Hawaï
7. Op safari in Afrika en the big 5 spotten
8. Vrijwilligerswerk doen met leeuwen in Afrika (bij een goed project!)
9. Met een eigen camper voor langere tijd over de wereld trekken
10. Een ballonvaart boven Cappadocië

Ben je nieuwsgierig naar mijn andere 40 dromen? Neem dan een kijkje op de pagina!

Wat vind je van mijn wishlist top tien? En hoe ziet die van jou eruit?