fbpx
Reizen en zo

Mijn ultieme wishlist

 • 7 september 2016

De betekenis van een bucketlist: “Een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft”. Klinkt een tikkeltje dramatisch zo, maar dat hoeft het niet te zijn, want dat einde kan nog jaaaaaaaren ver weg liggen. Ondertussen gebruik ik de term regelmatig, zoals de meeste, voor mijn persoonlijke wensenlijstje. Laat ik het dan maar voortaan wishlist noemen.

Het merendeel van de lijst bestaat uit reizen die ik graag zou willen maken. Niet zo gek aangezien reizen mijn allergrootste passie is. En mijn wishlist groeit continu, soms zelfs met de dag. Ik doe vooral inspiratie op uit andere travelblogs, via Instagram, uit tijdschriften zoals Columbus magazine en reisprogramma’s op TV. Zodra ik iets zie of lees dat me erg aanspreekt, maak ik een notitie in mijn telefoon of krabbel het ergens op een memoblaadje.

Die notities beginnen inmiddels een onoverzichtelijk zooitje te worden. En soms kom ik tussen foto’s verdwaalde printscreens van mijn telefoon tegen van foto’s met nieuwe bestemmingen. Hoog tijd om wat orde aan te brengen! En dus maakte ik een echte lijst.

Deze wensenlijst vind je op de nieuwe pagina op deze blog “Mijn ultieme wishlist”, die ik ook steeds zal updaten. Ik heb ervoor gekozen het beperkt te houden tot 50 duidelijke wensen. Ik zou er nog veel meer kunnen opschrijven en een hele waslijst met bestemmingen geven, maar ik hou het graag iets concreter. Echte, realiseerbare (waar een wil is, is een weg 😉 ) wensen recht uit mijn hart.

Foto credits: Sigrid - www.MyTravelSecret.nl
Foto credits: Sigrid – www.MyTravelSecret.nl

Er is geen duidelijke onderlinge rangorde, maar een top tien kan ik wel benoemen. Die ziet er als volgt uit:
1. De tempels van Angkor Wat in Cambodja bezoeken
2. Het Noorderlicht zien in IJsland
3. Een roadtrip door Cuba
4. IJsberen spotten in Canada
5. Een rondreis door Mongolië
6. Eiland hoppen in Hawaï
7. Op safari in Afrika en the big 5 spotten
8. Vrijwilligerswerk doen met leeuwen in Afrika (bij een goed project!)
9. Met een eigen camper voor langere tijd over de wereld trekken
10. Een ballonvaart boven Cappadocië

Ben je nieuwsgierig naar mijn andere 40 dromen? Neem dan een kijkje op de pagina!

Wat vind je van mijn wishlist top tien? En hoe ziet die van jou eruit?

14 Reacties

 • Anita - Reisvlinder.nl

  Gave lijst! Een ballonvaart boven Cappadocië staat er bij mij ook op en natuurlijk het Noorderlicht spotten. Met een camper de wereld ontdekken lijkt me echt een droom! En ik wil graag nog wel een keer op safari in Afrika..geweldig. Misschien moet ik ook eens orde scheppen in de chaos van mijn bucketlist (die alleen maar langer wordt en nooit korter)

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha de mijne wordt ook nooit korter, moest echt wel even nadenken over de 50, maar als ik er eentje af vink, mag er een nieuwe bij. Die camper reis is ook echt een droom voor ons hoor, hoewel het sparen voor de camper al gestart is. Moet ergens beginnen, niet waar 😉

   Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Heerlijk om te lezen altijd! Mijn nummer 1 is toch wel echt een reis met de Transmongolië Express en daarvoor moet ik nog ietsje meer dan 50 dagen aftellen. 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik begrijp goed dat je iedere dag aan het aftellen bent voor je big trip! Die reis lijkt me ook waanzinnig mooi! Hopelijk post je er veel over, kan ik er toch een beetje van mee genieten.

   Beantwoord
 • Daphne | Travelshot.nl

  Oh geweldig, echt gave dingen staan er op 🙂 ! Met een camper de wereld ontdekken staat ook op mijn bucketlist, daarnaast wil ik ijsberen spotten in Canada en op safari in Afrika ook wel graag van mijn eindeloze lijst afvinken :-).

  Beantwoord
 • Sabine

  Heel mooie lijst! Ik heb niet echt een wishlist, maar er zitten in mijn hoofd wel heel veel dingen die ik wil doen 🙂 Zoals de Big Five zien net als jij! En ik wil ook graag een keer naar San Francisco.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Het zat bij mij ook vooral in mijn hoofd, maar werd een beetje vol 😉 San Fransisco lijkt me ook heel gaaf! Moet dan meteen aan die serie Full House denken, ken je die?

   Beantwoord
   • Sabine

    Full House… is dat niet met die tweeling? The Olson Twins? Volgens mij heb ik dat wel eens gekeken, maar ik weet er echt niets meer van hahaha. Ik denk juist aan de serie Darma & Greg 😀 Ken je die?

    Beantwoord
    • Reismuts

     Jandie met de tweeling! Ik zie de voortiteling dan voor me, met zo’n tram. Jaa, natuurlijk! Die ken ik ook, maar had niet in de gaten dat die in San Fransisco is opgenomen.

 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Mooie lijst! Wij zijn het helemaal eens met nr. 2 t/m 7!

  Beantwoord
 • Marcella

  Mooi lijstje! Ik voel wel wat voor 2, 6, 7 en 9. En dan voeg ik toe:
  – roadtrippen door Australië
  – roadtrippen door Zweden en Noorwegen (+ naar de Preikestolen!)
  – roadtrippen door Mexico
  – zwemmen met dolfijnen

  Dromen is fijn, ze waarmaken nog toffer!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! Zweden en Noorwegen lijken me ook schitterend. Roadtrippen door Mexico kan ik al afvinken 🙂 Zwemmen met dolfijnen zou ik vanuit overtuiging nooit willen (tenzij er eentje spontaan naast je komt zoals ik in de VS meemaakte)

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.