Wanneer je Slovenië opzoekt op internet wordt je gelijk overspoelt met foto’s van Lake Bled. Met een schattig kerkje op een klein eiland in het meer en de gigantische bergen op de achtergrond is het ook echt een pracht plek! Toen ik dit meer zag moest en zou ik hierheen gaan tijdens onze vakantie in Slovenië. We kozen er dan ook voor om vlakbij Bled te overnachten in een vakantieboerderij. Dit was voor ons de perfect uitvalsbasis om Slovenië te ontdekken. Ook kun je rond Bled kamperen. Eén van de wandelingen die dus ook niet mocht ontbreken was de rondwandeling rond Lake Bled en natuurlijk naar het uitzichtpunt op Lake Bled!

Slovenië staat bekend om haar prachtige natuur. Indrukwekkende bergtoppen, uitdagende bergpassen, prachtige kloven en schitterende meren. Het meer van Bled en het meer van Bohinj zijn de meest bekende meren van Slovenië.

Wandeling om Lake Bled

De wandelroute om het meer is ongeveer 6 km lang en is niet lastig te bewandelen. Als je op een rustig tempo wandelt doe je er ongeveer 2 uur over. Rondom het gehele meer is een wandelpad aangelegd waardoor er weinig hoogteverschil is tijdens deze wandeling en wat het wat mij betreft dus een perfecte wandeling maakt voor iedereen. Soms loopt je direct langs het meer en soms kan je alleen een glimp opvangen tussen de bomen door. Doordat je echt volledig om het meer heen loopt, word je steeds getrakteerd op een ander uitzicht. Het meest spectaculaire uitzicht vond ik aan de westkant van het meer (ongeveer halverwege de wandeling). Vanuit hier heb je namelijk uitzicht op het eiland met de schattige kerk en daarachter het kasteel van Bled en de gigantische bergen! Voor mij was dit echt hét perfecte plaatje.

Leestip: je kunt ook heel mooi wandelen bij het meer van Bohinj

Wil je een middag bij het meer verblijven, dan kan je het beste naar de westzijde lopen van het meer (of hier parkeren). Hier bevindt zich namelijk een klein strand waardoor je gemakkelijk het meer in loopt. Op andere plekken rondom het meer kan dit namelijk wat lastiger zijn. Ook heb je hier een restaurant, toiletten én een kleedruimte! Hier vind je ook Camping Bled, waar Lizette verbleef tijdens haar vakantie in Slovenië.

Leestip: Een zomer op camping Bled

rondwandeling Lake Bled

Uitzichtpunt ’Ojstrica’ Lake Bled

Wil je nog een iets langere wandeling maken of wil je Lake Bled nog vanuit een ander perspectief bekijken? Ga dan nog op pad naar het uitzichtpunt ‘Ojstrica’. Pas op de laatste dag van onze vakantie in Slovenië wandelden wij naar dit uitzichtpunt. Op de één of andere manier was het er daarvoor gewoon nog niet van gekomen. Helaas had het net geregend en was alles dus spekglad, maar ik moest en zou naar dit uitzichtpunt over Lake Bled gaan!

De wandeling naar dit uitzichtpunt van Lake Bled is wel een stuk pittiger dan de rondwandeling rondom Lake Bled. Het eerste deel van de wandeling gaat geleidelijk aan omhoog over een onverhard pad, maar het laatste stuk moet je echt wel een stukje klauteren. Het klauteren over rotsen in combinatie met regen was niet echt het meest slimme om te doen. Probeer dit uitzichtpunt dus te bezichtigen wanneer het al even droog is geweest.

Leestip: een dag in de omgeving van Ljubljana

rondwandeling uitzichtpunt Lake Bled

De wandeling naar het uitzichtpunt op Lake Bled begint in het zuidwesten van Lake Bled, waar je ook langs komt wanneer je een rondwandeling om het gehele Lake Bled maakt. Na ongeveer 500 meter lopen richting het zuiden vanaf het strand zie je aan de rechterkant een kiezelpad het bos in gaan, hier moet je heen! In eerste instantie lijkt dit alleen de oprit naar een huis, maar dat is het dus niet alleen. Nadat je langs het huis bent gelopen moet je links aanhouden, daarna wijst de weg zich vanzelf. Het laatste stukje moet je dus echt een rots op klimmen, zorg dus voor goede schoenen. Eenmaal boven heb je zo’n ontzettend mooi uitzicht over Lake Bled en de omgeving waarin het ligt!

Zelf hebben wij deze wandeling in 2 delen gedaan. Eén dag zijn we rondom Lake Bled gelopen en een andere namiddag zijn we naar het uitzichtpunt van Lake Bled gewandeld. Naast deze wandeling zijn er nog zo veel andere mooie wandelingen te maken in Slovenië, zoals een wandeling in de Tolmin Kloof en de Vintgar kloof.

Ga jij deze rondwandeling rond Lake Bled maken? En loop je ook naar het uitzichtpunt op Lake Bled?