Zo snel als de eerste maanden van het jaar zich vulden met reizen, zo lastig blijkt dat voor de laatste maanden van het jaar. Er is zoveel keuze, het valt nog niet mee om de volgende bestemming te kiezen. Ik deel mijn reisdilemma’s met je. En ik ben benieuwd naar jouw keuzes!

Vliegen of met de auto

Nu baby Mats nog zo goed als gratis vliegt, ben ik vooral gefocussed op goedkope vliegbestemmingen. Via Skyscanner hou ik de prijzen van verschillende tickets goed in de gaten. En eerlijk gezegd geeft vliegen mij ook altijd net even meer reisgevoel dan met de auto, ook al is het toch een bestemming dichtbij. Dus ik kies voor vliegen.

Zon of sneeuw

Tja, in het najaar kun je sneeuw treffen in het noord-oosten van Europa en nog in je korte mouwen in de zon kunt zitten in het diepe zuiden. Wat heb ik het liefste? Deze is makkelijk: zon. Always! Sneeuw creeërt schitterende landschappen, maar ik hou toch echt het meest van een warme omgeving.

In de stad of de natuur in

Dit is een lastige keuze. Ik vind een verblijf midden in de natuur, zoals met een visvakantie, echt fantastisch. Het liefst maak ik een combinatie van een stedentrip en een of meer dagen de omgeving in. Zoals dat ik vanuit de Bulgaarse hoofdstad Sofia een dagtrip naar de bijzondere omgeving van Belogradik maakte. Maar als ik moet kiezen, heeft een stad als uitvalsbasis mijn voorkeur. Het is, misschien vooral met kleine Mats nu, fijn om allerlei voorzieningen om me heen te hebben.

In de omgeving van bergen of aan het water

Hoezeer ik ook van de bergen hou, kies ik toch voor water. Het kan een meer zijn of een rivier. In veel steden is er gezelligheid langs de waterkant te vinden en dat spreekt me erg aan. Zoals de stadstrandjes aan de Spree in Berlijn en de boulevard aan de Taag in de wijk Belém in Lissabon.

Een hotel of huisje

Nu kies ik het liefst voor een huisje. Of een appartement. Niet omdat we dan zelf kunnen koken, want eerlijk gezegd nemen we ons dat regelmatig voor maar doen we dat zelden. Het is alleen wel fijn om een plek te hebben waar we ’s avonds relaxt kunnen zitten en wat kunnen drinken terwijl Mats slaapt. En een appartement geeft dan meer ruimte.

Het reizen met een baby beïnvloedt mijn voorkeuren en keuzes in bestemmingen uiteraard flink. Ik ben benieuwd hoe ik over een aantal jaren over deze reisdilemma’s denk 😉 Maar we zijn erin geslaagd een bestemming te kiezen voor in het najaar die past bij alle wensen. Het is Porto in Portugal geworden! Heb je tips? Die hoor ik graag!

Wat zijn jouw voorkeuren in deze reisdilemma’s?