Om het weekend goed te beginnen mijn leukste feesten in het buitenland op een rijtje.

# Rio de Janeiro, Brazilië

Rio is een bruizende stad. En carnaval in Rio is volgens velen ’the bomb’. Ik was er een week voor de carnaval en ik kan je vertellen dat toen het feest al behoorlijk los ging. In de wijk Lapa, waar de bekende trappen Escadaria Selarón zijn, was het van vroeg in de avond tot vroeg in de morgen één groot feest. Overal in de straten muziek, vrolijk dansende mensen en tequila verkopers. Neem weinig bezittingen mee voor je eigen veiligheid. Wat geld voor drank, eten en een taxi is voldoende. Geregistreerde taxi’s rijden af en aan om je vanaf je hostel heen en terug te brengen.

Ook leuk: De bruisende stad Rio de Janeiro

# Dublin, Ierland

Dublin is een geweldige stad, die dorps aan voelt en tegelijkertijd veel te bieden heeft. Mijn favoriete pub is The Oliver St. John Gogarty in het bekende Temple bar area. Geweldige avonden met live muziek, gezellige Irish en lekker bier. Meezingen met “Who the f*ck is Alice” en dansen op de tafel is geen uitzondering. Om de drukte wat voor te zijn, kun je er ’s middags al terecht en er prima eten.
En één geluk: veel steden over de hele wereld hebben een (of meerdere) Irish pubs. Dus weet je niet goed waar je een drankje wilt doen, zoek een Irish pub en je bent verzekerd van gezelligheid en lekker bier.

Ook leuk: 5 redenen waarom je naar Dublin wilt

dublin

# Kuta – Bali, Indonesië

Van een ander kaliber en veel toeristischer, maar desondanks niet minder leuk, is uitgaan in Kuta. Vooral aan Jalan Legian kun je goed terecht bij verschillende bars en clubs. Vi Ai Pi is een bar met gezellige live muziek, lekker eten en smaakvolle cocktails. Een stukje verderop heb je Sky Garden, een club met verschillende verdiepingen met verschillende muziek. De roof top bar (de naam verklapt het al) is aan te raden. Vaak (zo niet, altijd) is het lady’s night bij Sky Garden, dus voor de vrouwen tot een bepaalde tijd gratis drank. De drankjes zijn voorgemixt, maar zeker niet minder sterk. Zoals gezegd: toeristisch. Het overgrote meerendeel van het publiek zijn surfers uit Australië, die los gaan op de bekende beats die je thuis uit de top 40 kent.
Let binnen en ook buiten goed op je tas en portemonee. Zakkenrollen komt er helaas vaak voor. Het is mij ook overkomen. Toen ik door een menigte naar buiten wilde, moest ik me er door heen wurmen, om er later achter te komen dat mijn tasje minder vol zat dan voor ik er doorheen liep. Andere mensen hadden mijn aansteker en anti-muggenspul blijkbaar harder nodig…

# Je verjaardag in het buitenland

Eigenlijk maakt het niet zo gek veel uit waar je het viert, maar ter eren van je verjaardag feesten in het buitenland vind ik echt een aanrader. Van een simpele bbq met lokale mensen in een inie-minie klein plaatsje in Belize tot een groot straatfeest in Rio, ik voelde me bijzonder jarig. Ook van vrienden en reisgenoten heb ik verjaardagen in het buitenland mee gevierd. Het leuke is dat je ook dan een stukje cultuur van het land mee krijgt, wat je misschien anders niet zo snel mee maakt. Zo moest de jarige in China speciale lange noodles eten voor een ‘long life’. En op een remote eiland in Panama hadden de mensen een stukje zoet gebak geregeld en diende een lucifer als kaarsje om uit te blazen. Zo simpel kan het zijn, maar ohh zo gezellig!!

Lees ook: welkom in Hopkins, Belize!

Verjaardagstaart in China

Verjaardagstaart in China

Waar ga jij dit weekend feesten in het buitenland?