De maanden mei en juni vind ik bij uitstek geschikt voor stedentripjes. Ongeveer twee jaar geleden was ik op zoek naar een bestemming voor een lang weekend weg. Ik dacht vooral aan warme oorden met gegarandeerd zon. Verrassend genoeg werd het de toch meer noordelijke stad Dublin. Ook leuk, dacht ik voor vertrek. Het bleek heel erg leuk!

Het was gelukkig droog weer met af en toe zon, maar toch ook wel fris. Ik was erg blij met mijn originele Dublin-hoodie, die je er in vrijwel alle souvenirwinkeltjes kunt kopen.

Wat was er zo leuk aan Dublin? Voor mij heeft de stad alle elementen voor een leuke citytrip.

Cultuur snuiven: √
Het Trinity College, het St. Stephens Green park en de St. Michan’s Church zijn leuk om te bezoeken in Dublin. Maar het echte cultuur snuiven… dat is volgens mij dan toch echt met een kroegentocht 😉

park

Een andere keuken proeven: √
Bier brouwen, dat kunnen ze wel! Natuurlijk moet je Guinness drinken wanneer je in Dublin bent. En als bonus kun je er de Guinness brouwerij bezoeken. Persoonlijk vond ik Killkenny lekkerder, dat heeft een fruitigere smaak. Maar dat telt ook, dat is namelijk ook van de makers van Guinness.

In Ierland bleek ik voor de keuken toch wel een beetje aan het verkeerde adres te zijn. De basis voor typische Ierse dishes zijn aardappelen en vlees, het liefst in een stew, en laat ik daar nou net totaal niet van houden. Maar er zijn gelukkig ook genoeg tentjes met andere gerechten dan de typisch Ierse stoofpotten te vinden.

Terrasjes verkennen: √
Die zijn er genoeg bij de kroegen. Zin in een avondje dansen op de tafels en meelallen met klassiekers zoals “Who the f*ck is Alice”? Dan zijn de Ierse pubs the place to be. Oliver St. John Gogarty in het bekende Temple Bar Area is absoluut mijn favoriet. Vanaf ‘s middags zit de stemming er al goed in. Ook spelen er regelmatig live bandjes.

temple
dublin

Shoppen: √
Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen en voor ieder budget wat. Onder andere Henry street en Grafton street zijn gezellige en levendige winkelstraten. Bij regen vermaak je je prima in een van de overdekte winkelcentra, zoals St. Stephens Green.

Bonus: √
Ondanks dat het een grote stad is die alles te bieden heeft wat je in een wereldstad verwacht, voelt de stad klein en compact aan. Alle bekendere plekken zijn ook prima te voet te bezoeken. En ik vond het ook leuk om in een onbekende wijken rond te struinen en leuke huisjes te bekijken.

huisjes

En een bonus waar ik zelf (nog) geen gebruik van heb gemaakt maar toch wil delen, is dat Dublin de ideale uitvalsbasis is voor allerlei trips naar de kust en andere schitterende plekken in Ierland. Dat lijkt me een volgende keer ook geweldig.

Ben je al eens in Dublin geweest? Wat vond jij zo leuk aan de stad?