fbpx
Ierland

5 redenen om naar Dublin te gaan

 • 5 juni 2015

De maanden mei en juni vind ik bij uitstek geschikt voor stedentripjes. Ongeveer twee jaar geleden was ik op zoek naar een bestemming voor een lang weekend weg. Ik dacht vooral aan warme oorden met gegarandeerd zon. Verrassend genoeg werd het de toch meer noordelijke stad Dublin. Ook leuk, dacht ik voor vertrek. Het bleek heel erg leuk!

Het was gelukkig droog weer met af en toe zon, maar toch ook wel fris. Ik was erg blij met mijn originele Dublin-hoodie, die je er in vrijwel alle souvenirwinkeltjes kunt kopen.

Wat was er zo leuk aan Dublin? Voor mij heeft de stad alle elementen voor een leuke citytrip.

Cultuur snuiven: √
Het Trinity College, het St. Stephens Green park en de St. Michan’s Church zijn leuk om te bezoeken in Dublin. Maar het echte cultuur snuiven… dat is volgens mij dan toch echt met een kroegentocht 😉

kerk

park

Een andere keuken proeven: √
Bier brouwen, dat kunnen ze wel! Natuurlijk moet je Guinness drinken wanneer je in Dublin bent. En als bonus kun je er de Guinness brouwerij bezoeken. Persoonlijk vond ik Killkenny lekkerder, dat heeft een fruitigere smaak. Maar dat telt ook, dat is namelijk ook van de makers van Guinness.

In Ierland bleek ik voor de keuken toch wel een beetje aan het verkeerde adres te zijn. De basis voor typische Ierse dishes zijn aardappelen en vlees, het liefst in een stew, en laat ik daar nou net totaal niet van houden. Maar er zijn gelukkig ook genoeg tentjes met andere gerechten dan de typisch Ierse stoofpotten te vinden.

Terrasjes verkennen: √
Die zijn er genoeg bij de kroegen. Zin in een avondje dansen op de tafels en meelallen met klassiekers zoals “Who the f*ck is Alice”? Dan zijn de Ierse pubs the place to be. Oliver St. John Gogarty in het bekende Temple Bar Area is absoluut mijn favoriet. Vanaf ‘s middags zit de stemming er al goed in. Ook spelen er regelmatig live bandjes.

temple
dublin

Shoppen: √
Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen en voor ieder budget wat. Onder andere Henry street en Grafton street zijn gezellige en levendige winkelstraten. Bij regen vermaak je je prima in een van de overdekte winkelcentra, zoals St. Stephens Green.

Bonus: √
Ondanks dat het een grote stad is die alles te bieden heeft wat je in een wereldstad verwacht, voelt de stad klein en compact aan. Alle bekendere plekken zijn ook prima te voet te bezoeken. En ik vond het ook leuk om in een onbekende wijken rond te struinen en leuke huisjes te bekijken.

huisjes

En een bonus waar ik zelf (nog) geen gebruik van heb gemaakt maar toch wil delen, is dat Dublin de ideale uitvalsbasis is voor allerlei trips naar de kust en andere schitterende plekken in Ierland. Dat lijkt me een volgende keer ook geweldig.

Ben je al eens in Dublin geweest? Wat vond jij zo leuk aan de stad?

9 Reacties

 • Jeroen

  Dublin is zeker leuk! Temple Bar area vond ik denk ik wel het leukst. Ondanks dat het toeristisch is zitten hier ook wel de echte Ieren hun Guinness.
  Daarnaast gewoon een leuke sfeervolle stad. Zou er zeker nog wel een keertje naar toe willen om nog wat biertjes te doen en te genieten van de live muziek.
  Maar als je dan toch in Ierland bent kijk dan ook nog een paar dagen buiten de stad. dat is toch wel meer mijn ding.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vond Dublin en vooral de biertjes ook echt top. Als ik een volgende keer meer dagen zou hebben, zal k zeker de omgeving ook gaan verkennen. Heb er al veel goede verhalen over gehoord.

   Beantwoord
 • Dagmar

  Wat leuk om te lezen, ben er zelf een aantal jaren geleden geweest met het idee om er oud en nieuw te vieren. Hilarisch genoeg in slaap gevallen want zo moe door de reis. Jammer, maar wel een leuk verhaal om te vertellen. Ik vond de mensen het leukste. Zo open, hartelijk en warm. Ik voelde me er wel thuis 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat is inderdaad een grappig verhaal! Wel de dagen erna nog van Dublin kunnen genieten hoop ik. Ik vind de mensen er ook hartelijk en gezellig. Bier verbroedert ook wel een beetje 😉

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Ik ben nog nooit in Dublin geweest, maar klinkt goed! Ik kies toch meestal weer voor een zuidelijke bestemming met meer zongarantie, maar je foto’s zien er goed uit met die blauwe lucht. Ik ben wel een keer in Cork geweest. Ook een erg leuke en vooral gezellige stad. Die Ieren zijn inderdaad erg hartelijk. Vanuit daar ook uitstapjes gemaakt naar de prachtige kust.

  Beantwoord
  • Reismuts

   De lucht was helaas niet altijd blauw, maar op zo’n moment zijn de kroegen een goede uitkomst 😉 De Ierse kust lijkt me ook mooi!

   Beantwoord
 • Simone | Paper Travels

  Ik heb Dublin eigenlijk nog helemaal niet gezien. Ben er wel heen geweest, auto gehuurd en de stad uit gereden… Dat was alles wat ik van Dublin heb gezien. Bijster weinig dus! Zo te horen moet ik dat nog een keer goedmaken!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Zeker aan te raden dan nog een keertje terug te gaan en de stad te verkennen. Ik ben daarentegen ook wel heel nieuwsgierig naar de omgeving van Dublin, die lijkt me ook geweldig.

   Beantwoord
 • De vijf leukste citytrips voor 2018 + leuke winactie! – Reismuts.nl

  […] naar Innsbruck voor de helft van de prijs aanschaffen. De gidsen voor andere bestemmingen, zoals Dublin, Venetië, Lyon en nog een aantal steden ontvang je dan zelfs helemaal gratis! Het enige dat je […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.