Hopkins
Soms kom je door allerlei toevalligheden op een plek terecht die je altijd bij zal blijven. En één daarvan is Hopkins in Belize. Veel onbekender dan het eiland Caye Caulker en ook niet zo gemakkelijk bereikbaar, maar zeker de moeite waard om een paar dagen door te brengen.

Met een bus van Belmopan naar Dangriga kun je de buschauffeur vragen je onderweg richting Hopkins af te zetten. Misschien een beetje gek om ergens in the middle of nowhere langs de weg uit te stappen waar geen ‘officiele’ busstop is, maar in veel landen blijkt dit altijd prima te werken en zo ook in Belize. Vanaf daar is de weg naar Hopkins lang en stoffig en met de brandende zon boven je niet te doen om te voet verder te gaan. Don’t worry, er komen voldoende auto’s en trucks met vriendelijke mensen langs, die je met alle plezier een lift geven.
kids in Hopkins
Nu is er in Hopkins niet veel meer te doen dan relaxen, op het strand liggen en met de oh zo vriendelijke locals te kletsen. Juist om die reden vond ik het een heerlijke plek. Hopkins is het best te beschrijven als één onverharde weg met aan de ene kant huisjes en guesthouses en aan de andere kant het mooie, maar smalle strand met palmbomen.

Tanja’s Guesthouse kan ik aanbevelen en is tevens één van de goedkopere slaapplaatsen. Voor zo’n 24 US Dollar heb je een kamer voor twee personen met eigen badkamer. Tanja, de eigenaresse, is een super vriendelijke, gastvrije vrouw, die naast de kamers woont. En ze kan je alle info geven die je wilt. Hoeveel kinderen zij zelf heeft, heb ik uiteindelijk niet kunnen achterhalen. Het was er continu een gezellige, levendige boel.
Tanja's guesthouse
Het restaurantje op de kruising als je Hopkins binnen komt is soort van het centrale punt. Ongeveer iedereen die er woont of verblijft, komt daar ontbijten, lunchen, drinken of avond eten.
Dus als je het tijd vindt om weer verder te gaan… in datzelfde restaurantje vind je vast wel iemand die je een lift wil geven naar je volgende bestemming.
Pier