Mijn grote wens was om alle zeven wereldwonderen voor mijn 30e bezocht te hebben. Ik had er al zes kunnen afvinken en het Christus beeld in Rio de Janeiro had ik als laatste bewaard. Mijn wens werd werkelijkheid. Op de dag dat ik 30 werd stond ik aan de voeten van het enorme beeld. Dikke wallen, licht tollend op mijn benen en waarschijnlijk rook mijn adem nog naar Tequila, maar dat maakte het niet minder bijzonder. Ik was volledig in de ban van het beeld en van de stad.

Rio staat bekend als bruisende stad, de stad van de samba, van feest. En die reputatie heeft ze naar mij toe helemaal waar gemaakt. Ik was er in de week voor de carnaval en toen was het overal flink feest. Ook buiten de carnavalsperiode bruist het er. De kleurrijke en levendige stad heeft een unieke vibe. Maar Rio heeft nog veel meer dan dat te bieden.

Dit zijn vijf redenen om deze veelzijdige stad op je wensenlijst te noteren.

#1 Om wereldwonder Cristo Redentor te bezoeken

Oftewel het 38 meter hoge Christusbeeld dat het toonbeeld van Rio is. Met een treintje ga je de berg op en na 222 treden sta je aan zijn voeten. De Christus heeft een schattig hartje op de borst. En het uitzicht vanaf daar over de baai en de stad is prachtig.

cristus

#2 Je vindt er het grootste regenwoud midden in een stad

Weliswaar handmatig aangelegd, maar het Tijucawoud in het gelijknamige nationale park is daardoor niet minder indrukwekkend. Het is het thuis van veel met uitsterven bedreigde diersoorten. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden.

#3 Om de kilometers lange stranden

Schaarsgeklede voluptueuze vrouwen flaneren schitterend van zelfvertrouwen over de boulevards en afgetrainde mannen spelen voetbal of volleybal op het strand. Copacabana en Ipanema zijn de bekendste stranden en vond ik ook de leukste. Tip: aan de boulevards kun je fietsen huren, die je op een ander strand weer in eenzelfde stalling kunt achterlaten.

copacabana

#4 Om het boeiende koloniale verleden

Het nationaal historisch museum is de beste plek om in het koloniale verleden te duiken. Het toont schilderijen, beelden en ook heel veel bijzondere historische voorwerpen en meubels, zoals koetsen en tronen. Ook de vele oude kerken die veelal vrij te bezoeken zijn, geven een beeld van het verleden.

DSCN0172

#5 Je drinkt er de lekkerste Acai smoothies

Betaal je je in Nederland scheel aan een handjevol Acai bessen, in Rio vind je overal verse Acai smoothies tegen gewone prijzen. Ook andere vruchten uit de Amazone worden tot lekkere en gezonde sapjes geperst. Probeer ook eens de Camu-Camu.

En waar ik het bericht al mee begon… Rio is toch wel echt the place to be om tot in de vroege uurtjes te swingen op Braziliaanse samba. Dus als je van een feestje houdt, zit je daar zeker goed. Klik hier voor een voorproefje van de swingende beats in de straten van Rio.