Kamperen op Bali is iets waar je weinig van hoort op Bali. Maar dit is echt zo’n gave en unieke ervaring. Wil je een keer wat anders en wat meer avontuurlijks dan alleen de mooie luxe hotels en resorts. Ga eens een keer kamperen met een tent. In deze blog “waar kun je kamperen op Bali” vertelt Lesley van Les Adventures je niet alleen waar je hartstikke leuk en mooi kan kamperen, maar ook welke activiteiten je erbij kan doen.

Voorbereiding kamperen op Bali

Het begint met het huren van je tent, waar kun je deze spullen verkrijgen voor je tent? Wij hebben onze tent spullen bij Tenthood gehuurd. Hieronder een lijstje wat wij hebben gehuurd. 

 • Tent
 • Matras
 • Slaapzak
 • Lamp+batterijen
 • Mini stove+gas
 • klein pannetje

Meer heb je echt niet nodig, huur niet teveel. Want denk erom dat je dit allemaal mee moet nemen op de scooter. Als je met de auto gaat dan is het misschien wel mogelijk om meerdere items te huren. Mijn tip: reis zo licht mogelijk. Je hebt echt niet veel spullen nodig voor 1 nacht.

Hieronder een foto met de spullen die je eventueel nog meer zou kunnen huren van het bedrijf Tenthood. Al onze spullen bij elkaar hebben 100k rupiah gekost en dat is ongeveer 6 euro. 

Wat hebben we van ons zelf mee genomen?

 • Drink cups
 • Vork/lepel
 • Handsanitizer
 • Tissue
 • Speakers
 • Spelletjes
 • Oplader(voor telefoon)

Hoe zit dat met eten en drinken?

Toen wij eenmaal aankwamen op de plek waar wij besloten te blijven overnachten, hebben wij bij de dichtstbijzijnde toko water, koffie, snacks en noedels gekocht. Ook hebben we olie gekocht voor ons kampvuur(om het ons zelf wat makkelijker te maken). 

Het hout voor het kampvuur kun je ook bij 1 van de toko’s verkrijgen of je kan het vragen aan de eigenaar van de camping plek. 

Waar kun je kamperen op Bali?

Wij hadden een prachtige plek gevonden bij het populairste meer van Bali: Buyan Lake. Heerlijke natuur geluiden en uiteraard uitzicht op het meer, waar de vissers aan het vissen waren. Super lokaal en heel erg leuk om te zien. Het Buyan Lake ligt in Bedugul. Dit is ongeveer 1,5 uur met de scooter rijden vanaf Canggu. 

Hoe zijn we aan deze plek gekomen? Gewoon touren met de scooter tot dat we een mooie plek zagen. We hebben toen direct de beslissing genomen om hier te verblijven. De naam van deze kampeerplaats heet: NBL (we hebben dit niet via internet op gezocht en ik heb er ook geen informatie over kunnen vinden). De kosten van deze plek is 50k rupiah(ongeveer €3,-)

Na het opzetten van de tent, ben ik aan de slag gegaan met het kampvuur en mijn partner ging op zoek naar een toko in de buurt om dus water, snacks, noedels en koffie te halen. Wij gooiden telkens een beetje olie op het hout zodat het vuur bleef branden. 

Leestip: 10 tips voor Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida

In de avond zetten wij een muziekje op, hebben we spelletjes gespeeld, gedanst en verhalen verteld. Ons avond eten hebben we bij een lokale warung in de buurt gekocht. Lekker nasie goreng gegeten, dit kostte maar €1,25. De noedels die hebben we bewaard voor de volgende ochtend. 

Wij kropen om 21 uur al in onze tent, omdat het begon te regenen. Op het begin vond ik het nog gezellig en romantisch met de regendruppels op onze tent. Totdat het echt heftig begon te regenen.

Tip: Beste tijd om te kamperen op Bali (wanneer je dus zeker weet dat er geen regen valt) mei, juni, juli en augustus. De andere maanden kun je dus te maken hebben met heftige regen buien. Je wilt geen regen in je tent en midden in de nacht moeten verhuizen naar een ander verblijf, omdat het zo hard regent en dat de tent vol loopt met water. 

Activiteiten in Bedugul

De volgende ochtend zijn we relaxed wakker geworden met uitzicht op het meer. We hebben heerlijk een kopje koffie gedronken en onze noedels klaar gemaakt die we vanuit het pannetje aten. Na het ontbijt hebben we rustig onze spullen in gepakt. 

Leon’s aardbeienveld 

Onze 1 stop is Leon’s aardbeienveld. En dit is echt super leuk want je mag hier je eigen verse aardbeien plukken. Ik heb aardbeien geplukt voor 400 gram en dit kostte 20k rupiah (€1,20). Na het plukken van de aardbeien, hebben we nog een lekker aardbeien sapje gedronken. Deze plek vind je als je vanaf Bedugul weer terug rijd met de scooter richting Canggu. Net voor de Handara Gate.

Handara Gate

En omdat deze echt direct naast het aardbeienveld zit, is het ook zeker wel de moeite waard om even een aantal foto’s te maken. Dit is een populaire plek voor toeristen om foto’ te maken. Deze Handara Gate dit is de ingang van een golf resort. 

Lunchen met uitzicht over het populaire Buyan Lake

Oké, we hebben bij dit meer ook gekampeerd. Maar het is ook onwijs mooi om dit uitzicht te bekijken over het meer van bovenaf. Er zijn verschillende eettentjes langs de weg waar ze allemaal hetzelfde soort eten verkopen. Nasi goreng, mie goreng, mie Ayam, Bakso, Sate, etc. Allemaal Indonesische gerechten wel, dus als je daar niet van houd, dan is het misschien ook wel leuk om alleen een pitstop te maken voor om mooie foto’s te maken. Wil je toch ergens in de buurt nog wat eten? Maar geen Indonesisch en liever in een Westers restaurant? Onderweg zijn er genoeg restaurantjes aan de kant van de weg waar je lekker kan eten met een prachtig uitzicht. 

Bezoek waterval Leke Leke 

Als je richting Canggu rijd,  kom je een aantal watervallen tegen onderweg. Deze kun je ook mooi bekijken als je er toch langs rijd. En natuurlijk niet alleen bekijken, maar ook een lekkere ijskoude douche nemen. Want dat heb je waarschijnlijk nog niet gedaan aangezien er geen douches zijn op de plek waar je kampeert(wel toiletten). Leke Leke is 1 van de populaire watervallen in Bedugul, maar er zijn meerdere die je onderweg tegen komt. Ze staan aangegeven langs de zijkant van de weg. 

Chocolade fabriek POD

Heb je nog genoeg energie om nog een activiteit te doen? En ben je een chocolade liefhebber? Dan is het ook leuk om naar Chocolade fabriek Pod te gaan en daar gratis chocolade te proeven. Dit wilden wij gaan doen. Maar ik zeg je heel eerlijk, het kost best wel veel energie om te gaan kamperen. En we waren erg moe en we hadden zin om naar huis te gaan. Dus deze hebben wij zelf overgeslagen. Voor mij is het een stuk makkelijker om nog een keer terug te komen. Maar ben je op vakantie, dan is het wel een leuk idee om dit alsnog te doen. Chocolade fabriek Pod zie je langs de weg als je richting Canggu rijdt. 

Leestip: Tips voor Lombok

Kamperen op Bali

Zoals je kan lezen is het een super mooie ervaring om te gaan kamperen op Bali. Ik kan je dit echt aanraden om te doen wanneer je op Bali bent en je wilt iets unieks mee maken. Eén nacht kamperen is al voldoende en dit kan ook heel goed met kinderen. 

Zou jij een nachtje willen kamperen als jij op Bali bent? Ik ga vaker kamperen op verschillende locaties. Als je een keer mee wilt, laat het me weten en stuur me een mailtje of berichtje op Instagram.