fbpx
Nederland

Kamperen in de fruittuin van Nederland

 • 27 juli 2017

Afgelopen weekend gingen Remco en ik kamperen in de Betuwe. De bestemming was eigenlijk een beetje toevallig gekozen. In eerste instantie wilden we naar zee, maar aangezien de weersvoorspelling eigenlijk niet al te best was, besloten we met de caravan meer landinwaarts te gaan. En de Betuwe is rond deze tijd van het jaar een hele mooie plek! Het wordt ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. En wij waren er precies in de kersentijd. Ik neem je mee in een weekendje genieten in de Betuwe.

De caravan kreeg een plekje op Camping Betuwe. Wij vonden een mooie spot precies aan het water en we hadden het rijk (of het water) vrijwel voor ons alleen. De camping is vrij groot en er zijn veel vaste plekken, maar rond het vismeer was het heerlijk rustig. Rondom de camping vind je veel fruitbomen.

De omgeving is erg geschikt voor leuke fietstochten. We huurden fietsen bij van Arkelen in Kesteren. Als je ze daags vooraf belt, brengen ze de fietsen zelfs naar de camping toe. Voor het eerst ever heb ik op een eBike gefietst. Ik dacht altijd dat die (sorry) voor oude knarren was. En dat is misschien ook wel de algemene reputatie, maar eigenlijk vond ik het wel erg relaxt hoor, die ondersteuning! Zeker op de dijk langs de Rijn, waar we soms even tegenwind hadden.Onze fietsroute van 40 kilometer startte in Kesteren. Het was niet echt een vaste route, maar we knoopten knooppunten aan elkaar. Vanaf daar fietsen we langs de Rijn richting Eck en Wiel om het pondje te nemen. Vervolgens kwamen we langs kasteel Amerongen. De entree van 12 euro vonden we te fors voor een kort bezoek, maar vanaf het grindpad links langs het kasteel heb je heel mooi uitzicht op het pand.

De route vervolgde door de Utrechtse Heuvelrug, een bosrijke omgeving. We kwamen aan in Rhenen. Ze zijn erg trots op hun nieuwe inwoners, de twee pandaberen, en op veel plekken zie je dan ook pandaknuffels in etalages. Het was inmiddels lunchtijd en we vonden Moeke, een leuke zaak aan het water en waar je ook nog eens super lekker kunt eten.Vanaf daar gingen we verder richting Ochten, namen we het pondje weer terug naar Gelderland en fietsen we verder naar Kesteren. In de fruittuin wil je natuurlijk al het lekkers proeven. Bij de boomgaarden waren verschillende kraampjes waar je in deze tijd van het jaar dus vooral heerlijke grote kersen kon kopen. Jummie!

De rest van het weekend brachten we relaxt bij de caravan door. Remco gooide zijn hengels uit en had zo nu en dan beet. En ik kwam vooral tot rust door fijne yogasessies.Kortom, een heerlijk weekend in de Betuwe!

Wil jij de kersen nog proeven? Wees dan snel, want het seizoen loopt bijna af!

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking. Ik ga alleen samenwerkingen aan met producten en diensten waar ik zelf achter sta. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder.

7 Reacties

 • Nicole

  Wat een leuke trip hebben jullie gehad 🙂

  Beantwoord
 • Anita

  Klinkt als een super relaxed weekend! Leuk om te lezen en heel herkenbare plekken. Ik woon in deze omgeving (Veenendaal) en m’n schoonouders in de Betuwe. Moeke is inderdaad een fijne plek voor een tussenstop 🙂

  Beantwoord
  • Lizette

   Was het ook zeker Anita! En dus geen onbekende omgeving voor jou. Wist niet dat je in Veenendaal woont. Daar kwam ik voorheen vaak in de sauna (liefst zo ver mogelijk van huis om zo min mogelijk bekenden tegen te komen).

   Beantwoord
 • ivonne

  Wat een super leuk weekend was dat. Ik ben gek op de Nederlandse rivieren. van het rivierengebied Was er afgelopen week neer en vierde mijn 50e verjaardag met een weekendje met Frank. Lekker fietsen tussen de bloesem, ook super.

  Beantwoord
  • Lizette

   Fietsen tussen de bloesem lijkt me ook heel mooi! Alleen dat bedenk ik steeds in een tijd van het jaar dat de bloesem al lang weer weg is

   Beantwoord
 • Terugblik: juli 2017 – Reismuts.nl

  […] toen gingen Remco en ik weer een weekendje met de caravan weg. Deze keer bleven we in Nederland en stonden we op een super mooie plek aan het water in de […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.