fbpx
Reistips & trucs

Foto’s met je smartphone

 • 9 juli 2015

Afgelopen week trof ik een kadootje bij de post aan. Zomaar… Kadootjes en verrassingen maken mij altijd blij! 🙂 Maar ik had geen idee wat het kon zijn en ik was meteen erg nieuwsgierig …

In het pakje vond ik het boek “Smartphone fotografie voor op vakantie” van Eef Ouwehand. Dit kwam op een wel heel toevallig moment. Vorig weekend kwamen vriendlief en ik namelijk al bladerend door mijn reis-fotoalbums op het onderwerp fotografie en de kwaliteit van verschillende camera’s. Mijn wat zwaardere spiegelreflex versus onze handzame smartphones. En hoe we daar de beste foto’s mee kunnen maken. Komen de tips van Eef eens even goed van pas!

Het boekje in meeneemformaat zit boordevol info over fotografie met je smartphone en alles dat daarbij hoort. Tips met betrekking tot perspectief en licht en zo, maar ook over social media en filters. En speciaal voor op reis neemt ze diverse achtergronden met je door, zoals landschappen en gebouwen, maar natuurlijk ook de niet weg te denken selfies.

fotografie smartphone boekje

Om het voordeel van een smartphone als camera helemaal af te maken, deelt ze ook de must have apps. Ik heb al behoorlijk wat foto-apps op mijn telefoon staan, maar deze waren allemaal nieuw voor me en zijn stuk voor stuk leuk en handig om te ontdekken.

Hoewel de foto’s van een smartphone wat mij betreft echt niet kunnen tippen aan foto’s die met een spiegelreflex zijn gemaakt (Ok, afhankelijk van de juiste instellingen en enkele uitzonderingen daar gelaten), wil ik de tips van Eef wel verder uitproberen. Dus dit boekje gaat zeker met me mee naar… Tja, bestemming onbekend! Want morgen staat het srprs.me city tripje voor de deur! Je ziet de resultaten van de fotografietips en de verrassingsbestemming wel op Instagram verschijnen 😀

6 Reacties

 • Liese

  Oeeh, spannend! Mijn smartphone camera is verrassend goed, dus wel zo handig voor een citytrip zonder sleuren aan je spiegelreflex

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ja 😀 Scheelt inderdaad een flink gewicht en sleuren. We mogen ook maar 1 stuks handbagage meenemen per persoon, dus ik twijfel nog een beetje of ik de grote inderdaad mee zal nemen.

   Beantwoord
 • Naomi in Wonderland

  Oh wat leuk! Wil ik zeker eens uittesten. Ik maak regelmatig foto’s met m’n iPhone (die eigenlijk ook best meevallen) maar inderdaad een echte camera zeg maar is top!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vind de foto’s van de IPhone ook vaak meevallen. Tot ik die van de echte camera ernaast zie. Ben heel benieuwd of alle tips gaan helpen.

   Beantwoord
 • Jeroen

  De beste foto’s maak je met de camera die je bij je hebt…. 😛

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.