Afgelopen week trof ik een kadootje bij de post aan. Zomaar… Kadootjes en verrassingen maken mij altijd blij! šŸ™‚ Maar ik had geen idee wat het kon zijn en ik was meteen erg nieuwsgierig ā€¦

In het pakje vond ik het boek “Smartphone fotografie voor op vakantie” van Eef Ouwehand. Dit kwam op een wel heel toevallig moment. Vorig weekend kwamen vriendlief en ik namelijk al bladerend door mijn reis-fotoalbums op het onderwerp fotografie en de kwaliteit van verschillende cameraā€™s. Mijn wat zwaardere spiegelreflex versus onze handzame smartphones. En hoe we daar de beste fotoā€™s mee kunnen maken. Komen de tips van Eef eens even goed van pas!

Het boekje in meeneemformaat zit boordevol info over fotografie met je smartphone en alles dat daarbij hoort. Tips met betrekking tot perspectief en licht en zo, maar ook over social media en filters. En speciaal voor op reis neemt ze diverse achtergronden met je door, zoals landschappen en gebouwen, maar natuurlijk ook de niet weg te denken selfies.

fotografie smartphone boekje

Om het voordeel van een smartphone als camera helemaal af te maken, deelt ze ook de must have apps. Ik heb al behoorlijk wat foto-apps op mijn telefoon staan, maar deze waren allemaal nieuw voor me en zijn stuk voor stuk leuk en handig om te ontdekken.

Hoewel de fotoā€™s van een smartphone wat mij betreft echt niet kunnen tippen aan fotoā€™s die met een spiegelreflex zijn gemaakt (Ok, afhankelijk van de juiste instellingen en enkele uitzonderingen daar gelaten), wil ik de tips van Eef wel verder uitproberen. Dus dit boekje gaat zeker met me mee naarā€¦ Tja, bestemming onbekend! Want morgen staat het srprs.me city tripje voor de deur! Je ziet de resultaten van de fotografietips en de verrassingsbestemming wel op Instagram verschijnen šŸ˜€