fbpx
Reistips & trucs

Je volgende bestemming kiezen… dat doe je zo!

 • 18 september 2016

De relaxte zomervakantie-periode en het zonnige weer liggen grotendeels achter ons en de herfst staat bijna voor de deur. Ondanks de mooie kleuren die dat seizoen met zich mee brengt vind ik het niet zo’n heel fijn jaargetijde. Het betekent kortere, vaak nattere dagen en de vallende blaadjes bezorgen me soms een beetje een troosteloos gevoel. En dan begint het bij mij altijd extra te kriebelen om weg te gaan. Bij jou ook? Maar dan komt de vraag: Waar ga je heen?

Misschien vind je het lastig kiezen tussen bepaalde geliefde plekken. Of misschien vind je net even niet de juiste inspiratie. Er zijn verschillende manieren om tot je volgende bestemming te komen. Ik zet een aantal ideeën voor je op een rij.

#Bucketlist
Veel mensen hebben een bucketlist, een wensenlijst met dingen die je ooit gedaan wilt hebben. Heb je deze nog niet eerder voor jezelf uitgedacht, start dan nu, want het kan heel verhelderend zijn. Dingen als het Noorderlicht zien, Orka’s spotten of over de Chinese muur wandelen… Je volgende bestemming zal er vast tussen staan. (Of check de mijne voor meer inspiratie 😉 )

#Bepaal de mogelijkheden
Eerlijk is eerlijk, dromen over reizen kan ongelimiteerd, maar er zijn natuurlijk een aantal elementen die je werkelijke mogelijkheden bepalen. Allereerst je budget en hoe lang wil je gaan (hoeveel vakantiedagen kun je opnemen)? En wat wil je gaan doen, relaxen onder een palmboom of het avontuur tegemoet? Daarnaast is het raadzaam rekening te houden met het seizoen. Een strandvakantie op de Malediven in de regentijd valt letterlijk in het water. Zet deze op een rij, dan sluit je bepaalde plekken waarschijnlijk uit en kom je uiteindelijk tot je next destination.

uitzicht1

#Maak een moodboard
Voor iedereen die lastig kan kiezen tussen bestemmingen en visueel ingesteld is kan een moodboard uitkomst bieden. Knip uit tijdschriften plaatjes van bestemmingen die je aanspreken of print foto’s van het internet of social media en maak hiermee een collage. (Ideaal om alle opgedane inspiratie van reisblogs en Instagram te gebruiken!) Al doende zal je (reis)doel zichtbaarder voor je worden. Een moodboard kun je ook digitaal maken, denk bijvoorbeeld aan Pinterest.

#Geef het uit handen
Je hoeft natuurlijk niet zelf te kiezen, je kunt het ook aan een ander over laten. Al twee keer reisde ik met srprs.me naar bestemmingen die tot aankomst op het vliegveld onbekend waren en dit beviel me erg goed. Je kiest de soort reis en de lengte van je reis en de reisorganisatie doet de rest.

Via srprs.me kwam ik in het schitterende Ljubljana terecht
Via srprs.me kwam ik in het schitterende Ljubljana terecht

#Spin the globe
Deze tactiek gaat als volgt: neem een wereldbol; geef er een flinke draai aan; stop de bol en waar je vinger terecht komt is je nieuwe bestemming. Ok, deze is wel redelijk gewaagd en zegt niet veel over budget, juiste seizoen en dergelijke, maar het kan wel voor verrassende ideeën zorgen.

Geen wereldbol in de buurt? Wat dacht je van met je ogen dicht een dartpijl op een wereldkaart werpen. (Zorg wel dat je niets in de omgeving kapot maakt 😉 )

Hoe bepaal jij je volgende bestemming?

7 Comments

 • Sabine

  Oh ja heerlijk weer op reis Helaas is het geld nu even op na Hongkong Haha. Maar niet getreurd want in november en december krijg ik bezoek uit Nederland met wie ik reisjes binnen Colombia ga maken. De meeste naar plekken waar ik al meerdere keren ben geweest, maar daar maakt niet uit: reizen is reizen

  Reply
  • Reismuts

   Haha, nee begrijpelijk! Maar wel gezellig dat er dan weer bezoek komt! En of je er al vaak bent geweest of niet, reizen blijft inderdaad reizen. Kan me voorstellen dat je, omdat het toch nog nieuwer voor je is dan Nederland, je er ook minder snel uitgekeken zult raken?

   Reply
   • Sabine

    Ja klopt! En het blijft gewoon altijd mooi met die bergen en schattige dorpjes! En stiekem vind ik het ook altijd heel leuk om bezoekers Colombia te laten zien

    Reply
 • Shirley

  Er is zoveel te zien en te doen, dat de knoop doorhakken soms best wel moeilijk is. Wat een luxeprobleem. Ik laat me ook best vaak leiden door aanbiedingen en ticketprijzen. Niet altijd goed, maar soms brengt het me op verrassende plekken.

  Reply
  • Reismuts

   Inderdaad een luxeprobleem. En de aanbiedingen zijn zeker verleidend. Laatst waren de wereld deal weken, ik was niet van plan om ergens heen te gaan, maar ben er toch wel ingedoken en krijg zo weer nieuwe ideeen van plekken waar ik nog niet eerder over na had gedacht.

   Reply
 • Stéphanie

  Ik deel jouw gevoel niet helemaal want ik hou ook van de herfst, en de winter.. Maar reiskriebels, ja, die heb ik zeker! Je kunt je volgende bestemming inderdaad op zoveel manieren bepalen. Over een week reis ik naar Ontario, wat gek genoeg niet eens op mijn wensenlijstje stond. De prijs van het ticket gaf de doorslag en toen bleek Ontario ook nog eens de ideale plek te zijn om prachtige herfstkleuren te spotten. Naarmate ik mij meer ging verdiepen in deze regio, werd ik steeds enthousiaster. Zo kun je een volgende bestemming dus ook bepalen 🙂

  Reply
  • Reismuts

   Dat is inderdaad een hele goede manier om een volgende bestemming te kiezen! De herfstkleuren vind ik dan weer wel mooi. Zeker als het zonnetje er ook nog bij schijnt. Maar ik vind het al wel jammer dat het deze week toch al een stukje frisser is geworden.

   Reply

Leave a Reply