Tilburg kent als stad een aantal hoogtepunten per jaar en de Tilburgse kermis is er daar zeker een van, of zelfs de nummer 1. En niet alleen in de stad is het een begrip, maar deze grootste van de Benelux trekt bezoekers van heinde en ver. Afgelopen vrijdag avond is hij weer van start gegaan. Tien dagen plezier, gezelligheid en feest, hier moet je een keer zijn geweest!

Door het hele centrum van Tilburg vind je zo’n 230 verschillende attracties, van grijpmachines, spelletjes en spookhuizen tot kleurige armen die de gillende bezoekers alle kanten op slingeren. En het lijkt alsof de attracties ieder jaar gekker worden. Op de Heuvel steekt een torenhoge paal ver boven alles uit die met een meterslange freefall je de schrik van je leven geeft.

IMG_4971

Naast alle dolle attracties is er overal veel gezelligheid. Terrassen zitten afgeladen vol en op verschillende plekken is er muziek en feest op straat. Het stadhuisstraatje vind ik altijd het gezelligste!

En dan is er Roze Maandag, op de maandag uiteraard. Dit is een van de grootste homo emancipatie en integratie evenementen en onwijs gezellig. (En druk!) Dit jaar is de 25e editie. Mocht jedeze dag komen, neem dan gerust de dag erna maar vrij om bij te komen van het grote feestgedruis.

Een iets minder drukke, maar tevens ook gezellige dag is de donderdag met Carribean night. Tropische cocktails en Salsa muziek brengen je in zomerse sferen.

IMG_4957

Mijn kermis ging dit jaar op grote hoogte van start. Vrijdag avond dineerden vriendlief en ik bij Taste Sky High, op het hoogste dakterras in het centrum. We genoten in een intieme setting van een culinaire avond met zes verrukkelijke gangen en daarbij perfect aansluitende wijnen. Echt top! Klinkt dit voor jou ook top? Reserveer dan nu maar alvast voor volgend jaar, want er zijn beperkte plaatsen en het is (logisch!) erg gewild.