In de afgelopen maand heb ik regelmatig het gevoel gehad dat ik tijd tekort kwam. Nu heb ik dat wel vaker in het najaar. De dagen worden korter en dat vind ik eerlijk gezegd niet zo fijn. Gelukkig duurde oktober een uurtje langer door het verzetten van de klok. Dat vond ik wel heel fijn. Maar nog steeds had ik eigenlijk behoefte aan een dag of twee extra. Want er was zoveel leuks en gezelligs!

Ontwikkelingen in Reismuts

Laat ik eens beginnen met een aantal dingen waar ik in oktober heel druk mee ben geweest. En waar ik ook best wel trots op ben! Ten eerste heb ik aan een stukje persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Eigenlijk al mijn hele leven schrijf ik graag, zoals in dagboeken en sinds vijf jaar op Reismuts. Ik vind ik het leuk om mezelf daarin te blijven ontwikkelen. Daarom koos ik ervoor om deel te nemen aan de Instagram cursus creatief reisverhalen schrijven van Jessica. Op haar blog Corners of the World lees ik altijd met veel plezier haar levendige verhalen. Dat maakte me natuurlijk nieuwsgierig naar haar tips.

Een aantal dingen uit de cursus wist ik wel en/of doe ik al (gelukkig!). Ik ben vooral blij met de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan over het vertellen van verhalen. Een aantal recente artikelen heb ik met deze nieuwe inzichten geschreven.

Een nieuw jasje

Daarnaast heeft Reismuts een technisch nieuw jasje gekregen. Eigenlijk kwam de noodzaak per ongeluk aan het licht. Een paar dingetjes werkten niet helemaal lekker en toen bleek dat een stuk support op de website was weggevallen. Daarom ging ik op zoek naar een ander website thema. Een thema kun je zien als het technische jasje, de grove opbouw van een website. Nu ik er toch in ging investeren, wilde ik natuurlijk ook meteen wat andere zaken regelen die al een tijdje op mijn wensenlijst stonden. Zodoende ben ik druk bezig geweest het met herinrichten van de website. Met als doel het voor jullie als lezer er nog mooier uit te laten zien én dat alles wat je wilt lezen ook goed vindbaar is.

ik achter een laptop

Ik ben heel benieuwd of jij verschil van deze ontwikkelingen ziet en gaat merken. En laat me gerust weten wat je ervan vindt!

In de Buurt Tilburg noemde Reismuts afgelopen maand trouwens als een van de zeven Tilburgse Instagram accounts vol inspiratie. Super leuk! Volg jij me al op Instagram?

Zandsculpturenfestijn

Deze maand stond er geen reis op de agenda, maar wel heel veel leuke tripjes. Remco, Mats en ik trokken er regelmatig op uit. Eén van de leukste uitjes was zonder meer het bezoek aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema van dit jaar was een Reis rond de Wereld. Die reis begon met een onwijs mooie skyline van alle iconische bouwwerken over de hele wereld. Ook de onderwaterwereld was nagemaakt en allerlei andere typische dingen. Zoals een Chinese eetkraam, een tuktuk en een verliefd stelletje in Venetië.

Het meest indrukwekkend dat er te zien was, vond ik de jungle van dieren. Alles is dus van zand gemaakt en vooral bij dit zandkunstwerk viel het me op aan hoeveel kleine details er wel niet gedacht is. Het festijn was helaas 2 november voor het laatst te bezoeken. Zet het maar alvast in je agenda voor volgend jaar april 😉

Rotterdam

Van de zandsculpturen reden we door naar Rotterdam. Het was alweer maanden geleden dat ik in mijn geliefde stad was, dus voor mijn gevoel hoog tijd. We haalden mijn nichtje op en wandelden van Hotel New York naar de SS Rotterdam. Vervolgens namen we de watertaxi weer terug.

Ook leuk: slapen in Hotel New York

Wandelen in de natuur

Zo nu en dan was het heerlijk zonnig in oktober. Ideaal om de natuur in te trekken. Remco, Mats en ik maakten een wandeling door de Oisterwijkse bossen. En we ontdekten een nieuw gebied dichtbij huis. Landgoed De Utrecht ligt bij Esbeek en heeft super toffe wandelpaden. Daarover vertel ik je een andere keer meer.

En aangezien we een abonnement op de Beekse Bergen hebben, waren we ook daar de afgelopen maand weer te vinden. De speeltuinen zijn favoriet en ook de loslopende aapjes.

Gezelligheid

Wat waren er veel gezellige dagen in oktober! Verjaardagen brachten Remco, Mats en mij door het hele land. Er waren regelmatig andere kids over de vloer. En op een schitterende zondagmiddag genoten vriendinnetjes en ik van de zonnestralen op het terras tijdens een High Tea bij Eethuis Twintig. Het was alweer een hele poos geleden dat ik daar geweest was. De Piushaven is een stukje van Tilburg dat enorm in ontwikkeling is. Je kunt er tegenwoordig fijn omheen wandelen via paden en houten vlonders. En zelfs oversteken met een handmatig pondje. Voor ons was het ideaal om de caloriën van al het lekkers van de high tea er een beetje af te lopen.

Lees ook: Hotspot in Tilburg, Eethuis Twintig

High tea bij Eethuis Twintig

Zoals je leest, zat oktober boordevol ontwikkelingen, uitstapjes en gezelligheid. Op naar november!

Wat heb jij in oktober allemaal gedaan?