De Piushaven is een gebied in het centrum van Tilburg dat enorm in ontwikkeling is. Steeds meer toffe tentjes strijken hier neer. In mei van dit jaar opende Eethuis Twintig haar deuren. Via de blog van een vriendinnetje had ik er al eens foto’s van gezien en dat maakte me wel nieuwsgierig. Afgelopen weekend had ik met vriendinnen een lunch gepland bij dit lifestyle restaurant. Geniet mee!

Het restaurant is gevestigd in een gedeelte van de oude regenkledingfabriek Falcon. De buizen aan het plafond en kozijnen herinneren nog aan het industriële verleden. Het interieur en de aankleding zijn hip, vrolijk en huislijk.

ruimte

Ken je dat gevoel, dat je ergens gezellig zit en denkt “wat een toffe … (tafel, stoel, enzovoorts)”. Dat gevoel had ik bij Eethuis Twintig. En dan heb je geluk, want alles dat je binnen ziet, is te koop. 🙂 Naast de design en vintage meubels ook leuke andere hebbedingetjes.

kado

En dan het eten natuurlijk, want daar kom je voor. Er is een ruime, gevarieerde keuze. Ook vegetariërs hebben genoeg te kiezen, zowel voor lunch als voor diner. Ik koos voor twee zuurdesemboterhammen met paddenstoelen, noten, vijgen en blauwe kaas. Echt jammie!! Ook de mezze voor twee personen, die vriendinnetjes namen, zag er ook lekker uit.

eten

Een hele fijne, trendy en gezellige plek. Echt een aanrader tijdens je bezoek aan Tilburg!