Er komen steeds meer vrijheden in Nederland terug. Echt reizen zal er helaas voorlopig nog niet in zitten. Veel mensen zullen voor een staycation kiezen, oftewel een vakantie thuis. En dan moet het thuis natuurlijk wel een beetje extra gezellig zijn, zodat je een echte vakantievibe krijgt. Deze keer gaan we eens naar je tuin kijken. Hoe maak je je tuin klaar voor een heerlijke staycation?

Natuurlijk hopen we op goed weer in de zomer. Met veel mooie dagen dat de BBQ aan kan. De zon doet wonderen, want die geeft immers een zomerse sfeer. Nu we de zomervakantie waarschijnlijk in Nederland zullen spenderen, wil je natuurlijk ook thuis een echt vakantiegevoel krijgen. En met goed weer vertoeven we uiteraard zoveel mogelijk in de tuin.

Groen, groen, groen!

Wat is een tuin zonder groen? Behoorlijk saai natuurlijk. Onze tuin is bijna volledig betegeld. Daardoor kan het snel wat grijzig en grauw ogen. Met veel groen, bontgekleurde bloemen en weelderige planten oogt een tuin veel vrolijker. Om meer groen te creëren hebben we de afgelopen weken extra bloemen en planten gekocht. Dat fleurt de boel meteen flink op!

Ook hebben we een kleine moestuin gecreëerd. Want het is toch heerlijk om aardbeitjes uit eigen tuin te kunnen eten. Ook is mozzarella met tomaat een geliefde snack van ons. Daarom hebben we tevens een basilicum plantje gekocht. En die doet het buiten super goed.

staycation tuin klaar

Comfort en relaxen

Een vakantiegevoel is natuurlijk niet alleen door het zicht dat je hebt. Dat krijg je ook – of ik denk zelfs vooral – doordat je ontspannen en relaxt bent. En daar zijn fijne en comfortabele tuinmeubelen heel belangrijk voor! Zodat je een fijn vakantieterras creëert in je eigen achtertuin.

Naast een redelijke standaard indeling van tuinmeubelen met een tafel met stoelen kun je ook eens kiezen voor tuinbanken. Dan zit je net wat lekkerder en comfortabeler. Zeker als je bijvoorbeeld in de tuin een boek wilt lezen. Je tuin wordt hierdoor een verlenging van het leefgedeelte van je huis.

Voor het meeste vakantiegevoel kies ik voor een loungeset. Dat doet me denken aan bijvoorbeeld het strand op Bali. Lekker en comfortabel onderuitgezakt zitten met een cocktail in je hand. Het liefst nog de beentjes omhoog op een tafel. Klinkt goed he? Je kunt een complete chille loungehoek maken met extra leuke aankleding. Zoals gezellige kussens. Of hang eens wat souvenirs van je reizen in je tuin op. Zo breng je de sfeer van je vakantieland naar je eigen tuin toe.

En helemaal tof is natuurlijk een heuse tuinkamer!

Leestip: 15 tips voor een vakantiegevoel thuis

staycation tuin klaar

Tips voor kleine tuintjes en balkons

Hoe groter een tuin, des te makkelijker kun je er veel planten kwijt en een – of zelfs meerdere – zithoeken creëren. Dat is natuurlijk een ander verhaal als je een redelijk klein tuintje hebt of een balkon. Maar ook dan kun je er echt wel een vakantiesfeer maken. Denk bijvoorbeeld eens aan planten ophangen. Zeker met een balkon boven je heb je vast genoeg plafond om haken in te maken. Let er wel op dat je planten kiest die niet persé veel zonlicht nodig hebben.

Een andere manier is een leuke tuinposter ophangen. Eentje met een doorkijk bijvoorbeeld, waar je helemaal bij weg kunt dromen. Je tuin lijkt er vaak ook iets groter door. Je kunt een poster kopen. Nog leuker is het om er eentje te laten maken van een van je vakantiefoto’s.

Hoe maak jij jouw tuin klaar voor de zomer?  

Dit bericht over je tuin klaar maken voor een staycation is in samenwerking tot stand gekomen.