Ja, je leest het goed, Japan in 1 week! Renée van Meet Me At The Beach deed het. En alhoewel ze er misschien voor had kunnen kiezen om thuis te blijven deed ze het toch. Maar hoe haal je dan het meeste uit maar 1 week Japan? Renée deelt haar ervaringen en beste tips met ons.

Tokio

De kans is erg groot dat je vanaf Amsterdam landt in de ‘Oostelijke hoofdstad’ van Japan, Tokio. Eerlijk is eerlijk, je zou alleen al in Tokio een week kunnen verblijven en dan heb je nog niet alles gezien! Ik verbleef er in totaal een verbluffende 72 uur, waarvan zeker 70 met een enorme jetlag. Maar tijd om te rusten heb je niet als je maar een week in Japan bent natuurlijk. Highlight die je hier in zo’n korte tijd dan ook niet mag missen zijn: Yoyogi Park en de electronicawijk Akihabara. Heb je in de avond een uurtje of 2 over? Probeer dan ook zeker eens karaoke!

Japan

Japan Railway Pass

De Japan Railway Pass of JRP is een soort OV-kaart die direct aan kunt schaffen op het vliegveld van Tokio. Met deze pas kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer voor 7, 14 of 21 dagen. Superhandig als je dus als je maar 1 week in Japan bent en je zoveel mogelijk wilt zien in een korte tijd. Goedkoop is hij helaas niet, een pas voor 7 dagen, tweede klas haal je voor € 250,-, eerste klas kost je voor diezelfde periode € 334,-. Handig om te weten is dat de JRP niet digitaal beschikbaar is en dat het voor de prijs niet uitmaakt of je deze hier in Nederland of Japan aanschaft.

Shinkansen

De shin-watte? Precies, de shinkansen! Dit is een netwerk van megasnelle treinen die door bijna het hele land lopen. De treinen op dit netwerk kunnen snelheden bereiken tot 320 km/h! Het lijkt bijna alsof Japan in 1964 al wist dat ik geen seconde te verspillen had. Met de Japan Railway Pass kun je ook gebruik maken van deze treinen en heb je binnen no time het hele land gehad.

Kioto

Iedere 10 minuten vertrekt er vanaf Tokio een shinkansen richting Kioto en na iets meer dan 2 uur sta je op je nieuwe bestemming. Bijzonder aan Kioto is dat deze stad er bijna niet meer was geweest, omdat het plan was hier een atoombom te droppen. Omdat een Amerikaanse historicus aangaf dat deze stad een hoge historische, culturele waarde had is besloten de atoombom op Nagasaki te laten vallen. Kioto staat daarom nu bekend om zijn moderne architectuur in combinatie met vooroorlogse bouwwerken. Must see is hier zeker de Kinkaku-ji Tempel en het bamboebos.

Nara

Ondanks het strakke schema had ik toch besloten ook Nara op mijn lijst te zetten. Dat voornamelijk omdat er maar liefst 8 UNESCO bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar te vinden zijn. Het zal je direct opvallen dat Nara vol loopt met hertjes. Erg leuk en volgens de Japanners boodschappers van God, maar enorm brutaal! Deze heilige hertjes eten aan je jas, tas of nemen een hap uit je plattegrond. Ja, echt waar! Naast de hertjes staat Nara bekend om de Todaiji tempel, het grootste, houten bouwwerk van de wereld! Binnenin de Todaiji tempel staat de Daibutsu, een bronzen Boeddhabeeld van maar liefst 16 meter hoog! Direct op loopafstand vind je ook diverse pagodes en de Nigatsu-do tempel.

Leestip: Hong Kong in één dag

1 week Japan een aanrader?

Het is dat ik de mogelijkheid kreeg om hierheen te gaan, maar vind ik het daarom een aanrader? Lastig! Ik ben blij dat ik er ben geweest, maar heb natuurlijk maar een sneak peek van het land gezien. Als je inderdaad maar een week te besteden hebt zou ik er denk ik eerder een stedentrip Tokio van maken, of liever nog een andere bestemming dichter in de buurt. Vanwege mijn enorme jetlag en onmogelijkheid om te slapen in een vliegtuig heb ik de hele week in een soort van roes ervaren. Desalniettemin is Japan echt te gek en is er enorm veel te zien!

Meer?

Benieuwd naar meer van Renée en haar avonturen als digital nomad? Kijk dan eens op www.meetmeatthebeach.nl en laat je inspireren op het gebied van reizen en ondernemen.