Renée ruilde na haar 3-jarige wereldreis haar backpack in voor een camperbusje en reist sindsdien over de hele wereld. Haar favoriete land? Portugal. Voornamelijk vanwege het weer, maar ook de relaxte mensen en sfeer die het land met zich mee draagt. Renée deelt haar ervaringen en beste tips voor camperplekken in Algarve, Portugal, met ons.

Portugal is met uitstek nog steeds een van de populairste bestemmingen onder ‘camperaars’. Vooral om de koude, natte winters in Nederland over te slaan is het de ideale overwinterplek. Ik stond er met mijn camper een jaar. En ontdekte de 4 leukste, maar simpele camperplekken van de Algarve.

Wat is een camperplek?

Bij een camperplek denk je misschien direct aan een camping. Think again! Een camperplek is een vrij simpele plek om te overnachten met je camper. Je vindt er dus geen vers brood, animatieteam, douche, zwembad en soms niet eens een toiletgebouw. Sommige camperplekken zijn gratis, voor andere betaal je een klein bedrag per nacht. Soms met wifi en stroom, soms niet. Op de website van Campercontact kun je zelf instellen wat je voorkeuren zijn. En daarnaast zijn er speciale camperplekken op campings, waarbij je wel de faciliteiten van de camping hebt.

Check voor je er heen gaat even de actuele informatie over de beschikbaarheid van de camperplaatsen en campings in de Algarve.

Parque Do Rio Silves

Niet aan de kust, maar wel in een van de mooiste steden van de Algarve, Silves. Deze stad is voornamelijk bekend van het grote, rode kasteel bovenop de heuvel aan de rand van de stad. Er zijn hier tal van bezienswaardigheden, maar je gaat hier vooral staan voor de rust. Het gebied rondom Silves is niet erg toeristisch en bevind zich in een beschermd park. De camperplek Parque Do Rio Silves is vrij sober en bestaat nog niet erg lang. De ideale plek als je iedere dag op pad gaat. Honden zijn er toegestaan, er is een douche, wifi, stroom, wasmachine en je kunt er je vuil watertank en wc legen. Je betaalt er het hele jaar door €6,50 per nacht voor 2 personen. Camping gedrag toegestaan.

Tip: start je vakantie in Portugal hier

camper plaatsen Algarve

Parking Estadio Municipal de Lagos

Lagos staat bekend om zijn strand. Het is hier dan ook heerlijk vertoeven het hele jaar door. De camperplek Parking Estadio Municipal de Lagos vind je in de buurt van het strand op een parkeerplaats van sportvelden. Op deze camperplek ga je alleen staan voor een overnachting. Je vindt er voor de rest dus niet zoveel. Wel is deze camperplek dichterbij het strand dan Parque Do Rio Silves, dus zowel met een stel fietsjes als te voet ben je zo op pad. Het haventje van Lagos ligt op 1km. Ook hier kun je vuil water kwijt en ben je welkom voor €3,- per nacht het hele jaar door. Camping gedrag niet toegestaan. Wel leuk! Iedere eerste zaterdag van de maand is er markt op deze parkeerplaats.

Camperstop Messines

Een erg rustige camperplek in de Algarve, omgeven voor prachtig groene natuur van São Bartolomeu de Messines. De voornaamste activiteiten zijn hier dan ook wandelen of op pad met een Jeep tour. Erg vriendelijke en meedenkende eigenaren. Ik liet hier dan ook mijn camper stallen toen ik voor 3 weken terug naar Nederland ging. Je betaalt bij Camperstop Messines €6,50 per dag voor 2 personen, honden zijn er toegestaan, er is een douche, wifi, stroom, wasmachine en je kunt er je vuil watertank en wc legen. Ook leuk om hier een praatje te maken met andere, sommige kampeerders staan er al jaren.

Parking Cabanas Beach Restaurant

Een pareltje! En helemaal sinds wildkamperen in Portugal niet meer zo makkelijk is. Natuurlijk brengt parkeren op een onbetaalde plek een risico met zich mee, maar veel afgelegen plekjes worden niet iedere dag gecontroleerd. Ook deze niet. Parking Cabanas Beach Restaurant is een gratis camperplek in Budens, Algarve met het strand op 100 meter afstand. Je hoeft alleen om de duin heen te lopen en je kunt genieten van de ziltige lucht. Geen voorzieningen, campinggedrag niet toegestaan en gratis.

camperplaatsen Algarve

Meer?

Benieuwd naar meer van Renée en haar avonturen als vanlifer en digital nomad? Kijk dan eens op www.meetmeatthebeach.nl en laat je inspireren op het gebied van reizen en ondernemen.