De stad van de Fado muziek, van de vroegere ontdekkingsreizigers en van de schilderachtige straatjes ligt uitgestrekt over 7 heuvelen. ‘Sete Colinas’ noemen de Portugezen het en alle heuvels hebben zelfs een eigen naam. Door het heuvelachtige landschap zijn er veel hoogteverschillen in Lissabon. Het grote voordeel daarvan zijn de vele mooie uitkijkpunten vanaf waar je vaak een schitterend uitzicht over de stad hebt. Ik deel de mooiste uitkijkpunten in Lissabon met je.

De miradouros

Een aantal uitkijkpunten in Lissabon zijn ook als zodanig gekenmerkt. Ze worden ‘miradouro’ genoemd. Vaak is er een barretje bij. De plekken zijn geliefd door toeristen en lokale mensen. Mijn persoonlijke favoriet is in de wijk Alfama en heet Miradouro das Portas do Sol. Je vindt dit punt bij Terraco Santa Luzia.

Andere geliefde miradouros zijn Miradouro Santa Luzia in de wijk Alfama en Miradouro de Sante Catarina bovenin de wijk Bairro Alto.

Leestip: wil je uitzicht op het Sintra gebergte en zelfs tot aan Lissabon kijken? Bezoek dan de prachtige stad Sintra die niet voor niets op de UNESCO lijst staat. Yvonne geeft je tips voor een dagbezoek aan Sintra of zelfs langer.

Alfama miradouro

Cristo Rei

Het 110 meter hoge Christus beeld aan de overkant van de Taag doet je denken aan Rio de Janeiro. Dit exemplaar is nagemaakt en iets kleiner. Vanaf het terras heb je al een mooi uitzicht. De lift in het monument brengt je (tegen betaling van een paar euro) nog hoger naar een platform, vanaf waar je de Ponte 25 de Abril brug en Lissabon aan de overkant goed ziet liggen.

Ook leuk: de highlights van de wijk Alfama

Rooftopbar Park in Bairro Alto

De bar Park ligt een beetje verscholen in de wijk Bairro Alto. Via de parkeergarage bereik je de ingang. Neem de lift naar de bovenste verdieping en loop nog even de hoek om. Geniet tijdens een cocktail van het mooie uitzicht.

Lees ook: de leukste plekken in Bairro Alto

Castelo de Sao Jorge

Vanaf vrijwel alle andere uitkijkpunten in Lissabon is dit prachtige kasteel te zien. omdat het zelf ook op een heuvel ligt. Ook vanaf het kasteel zelf heb je mooie uitzichten. Entree kost € 8,50 per persoon.

Kasteel Lissabon

Parque Eduardo VII 

Dit grote en statige park in het noorden van Lissabon is tegen de heuvel op gebouwd. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op de bedrijvigheid in luxe winkelstraat Avenida Da Liberdade voor je. En als je verder weg kijkt, zie je de Taag in de verte.

Mosteiro de Sao Vincente de Fora

Een van mijn meest favoriete uitkijkpunten in Lissabon is vooral tegen zonsondergang mooi om te bezoeken. Vanaf het dak van Mosteiro de Sao Vincente de Fora in de wijk Alfama heb je een schitterend uitzicht als afsluiting van je dag.

Heb je weinig tijd en wil je alle uitkijkpunten in Lissabon in één dag bezoeken? Huur dan een fiets. Daarmee kun je makkelijk bij alle punten komen.

Wat zijn jouw favoriete uitkijkpunten in Lissabon?