vissen

Nog niet eerder maakte ik zoveel tripjes in één maand! Korte reisjes weliswaar, maar ook hele gezellige 🙂 Hier vertel ik graag over, met daarbij de nodige kiekjes. Ook deel ik wat me verder zoal bezig heeft gehouden. Want het is weer zomer! Letterlijk en figuurlijk met die zomerse temperaturen. Dit was mijn juni.

Verbouwen in een huis terwijl je er woont, daar heb ik echt een hekel aan! Deze maand moest ik het even doorstaan, want er werden op de 2e verdieping kunststof kozijnen geplaatst. Wel een mooi moment om er met Mats twee daagjes vandoor te gaan, bedacht ik me. Na een ochtend theeleuten bij oma gingen we met een vriendinnetje lunchen in de stad. Toeval wil dat ik bij hetzelfde zaakje ook ’s avonds met andere vriendinnetjes ging eten. Over de overnachting vertel ik je verderop bij de reisjes die ik deze maand maakte.

Met moederdag was ik al verrast met een nieuwe fiets. Nu kunnen we langzaam gaan oefenen en dus ons eerste tripje maken. Wat is het grappig om de omgeving met hem te verkennen. Bij de meest normale dingen die ik niet eens meer zie, omdat ze zo vanzelfsprekend voor me zijn, hoor ik allerlei enthousiaste geluiden uit het zitje voor me komen.

Opening van het Spoorpark

In Tilburg is het Spoorpark geopend. Wat een waanzinnig toffe plek is dat! Het park is door burgerinitiatieven tot stand gekomen. Tijdens het openingsweekend, waar ik natuurlijk naar toe ging, was het super mooi weer en dat kwam goed uit. Kleine kids renden door de fonteinen bij de ingang en een stuk verderop waren mensen aan het zwemmen in een plas. (Dat werd overigens alleen in het openingsweekend gedoogd, eigenlijk is alleen pootje baden toegestaan.) Ook is er genoeg ruimte voor actieve dingen, zoals basketbal, volleybal en een speeltuin voor de kids. Tevens is er een krombochtenbaan met obstakels waar fietsers en skaters los kunnen gaan.

Natuurlijk is er ook veel plek om te relaxen in het gras. En je kunt er zelfs overnachten op de stadscamping in het park. De panoramatoren wordt nog verder opgebouwd. Dit stadspark is echt een aanrader tijdens je bezoek aan Tilburg. Het ligt zowat naast het Centraal station en er is veel parkeerruimte in de directe omgeving.

Afscheid op het werk

En toen was de laatste dag bij mijn werkgever aangebroken. Wel gek hoor, om voor de laatste keer het pand uit te lopen. En tegelijkertijd gaf het me een goed gevoel, omdat ik zeker weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt en heel veel zin in mijn nieuwe job heb.

Mijn oud-collega’s hebben me een heel mooi aandenken gegeven. Ik draag graag een Pandora armband. Ieder bedeltje heeft een bijzondere herinnering. Van een vliegveld, mijn zwangerschap, mijn verjaardag en nu dus van het afscheid van mijn werk. Super leuk!

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Deze maand maakte ik maar liefst 3 tripjes! Begin juni kwam ik terug van een heerlijk kampeertripje in Luxemburg. Het was dat weekend super zonnig, we zaten op een fijne camping in een onwijs mooie omgeving. in de vorige terugblik vertelde ik je al hoe erg ik er genoten heb.

Een paar dagen later reed ik (ongeveer) dezelfde kant op. Remco, Mats en ik gingen namelijk naar Noord Frankrijk voor een visvakantie. We gingen terug naar dezelfde plek als vorig jaar. Vlakbij het kleine dorpje Linay in de Franse Ardennen/Champagne streek ligt Old Pollard Lake. Dit betaalde viswater wordt door Nederlanders gerund en heeft drie hutten.

Ons huisje
Lekker eten en drinken
Spelletjes spelen en liedjes zingen, heerlijke quality time!

Die van ons is het grootste en heeft een veranda. Dat bleek tijdens Pinksteren extra fijn, aangezien het de eerste dag behoorlijk waaide. Op de veranda zaten we nagenoeg uit de wind en konden we dus toch van de buitenlucht genieten. De andere dagen waren wel heerlijk zonnig.

Karper vissen is Remco zijn passie. Eerst moest ik er niets van hebben, maar ik begin het steeds leuker te vinden. Niet op de laatste plek omdat ik er best goed in blijk te zijn. Of ongelofelijk veel mazzel had 😉

Groot he? Vond ik wel in ieder geval 😉
Koetjes kijken, die liepen dagelijks achter het huisje in de wei
Mats houdt de hengels in de gaten

Het is me echt weer super goed bevallen, vier dagen midden in de natuur met ons gezinnetje. Normaliter ga ik niet graag naar dezelfde plek terug. Er zijn immers zoveel mooie plekken te bezoeken. Maar dit begint ons hart toch wel te veroveren.

Genieten van het late zonlicht
En van de mooie ochtenden

Het derde tripje was heel dicht bij huis. Met vriendinnen en kids verbleef ik namelijk een nachtje in Hostel Roots in Tilburg. In mijn woonplaats dus 🙂 Deze toffe hotspot wordt door goede vrienden gerund en is leuk voor alle reisgezelschappen, ook voor kids. De kinderen kregen bij het inchecken een eigen toegangspasje. Dat vonden ze natuurlijk heel stoer. En bij binnenkomst stond er een gezellig welkomstbordje op de kamer klaar.

Met drie volwassenen, een kleuter, twee peuters en een baby sliepen wij in een zevenpersoons kamer met eigen badkamer. De kids kregen de bovenverdieping van de kamer en wij sliepen in de heerlijke bedden op de benedenvloer. In Hostel Roots zijn er diverse soorten kamers variërend van twee tot tien personen.

Terwijl de kids sliepen deden wij een drankje in de gezellige basement bar waar een bandje live muziek speelde. De volgende ochtend hadden we een lekker vers ontbijt in de bar en toen was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

Hoe was jouw maand juni?