fbpx
Canarische eilanden

Groener dan groen, vulkanen en strand

 • 15 januari 2017

Zo was de reis agenda voor 2017 nog leeg en zo is ā€˜ie opeens al een stuk concreter gevuld. Er is namelijk een toch wel verrassende bestemming bij gekomen. Eentje die nog niet op mijn wensenlijstje stond. (Maar nu ik een paar uitgekomen droomreizen mag afvinken is er ruimte voor nieuwe wensen šŸ™‚ ) Eentje waar ik tot een paar maanden terug eerlijk gezegd nog niet eens van gehoord had.

Nog geen idee waar Remco en ik heen gaan? Ik ga je nog wat hints geven. We gaan naar het eiland met het meeste actieve vulkanisme van de archipel. Het is het steilste eiland ter wereld, 42 km lang en 24 km breed (twee keer zo groot als Texel). Het hele jaar is het er groen en daar dankt ze haar bijnamen ā€œ La isla verdeā€ en ā€œLa isla bonitaā€ aan. Ja, de voertaal is Spaans.

Op dit subtropische eiland vind je 170 inheemse plantensoorten, waaronder de befaamde drakenbloedboom. Het landschap bestaat uit vulkanen, erosiekraters, watervallen, groene kloven, lavavlaktes en stranden, bergen en rotskliffen. Het hoogste punt van het eiland is 2426 meter.

Het massatoerisme heeft dit eiland nog niet gevonden. Wel komt het ecotoerisme er op gang. De gasten die het eiland bezoeken, zijn vooral wandelaars die de prachtige natuur willen ontdekken. En dit willen combineren met ontspannen aan het strand en aan het zwembad, net als wij.

Afgelopen zomer maakte Filemon te voet een rondje over dit eiland voor het programma Roadtrip van BNN 3 op Reis. En daar ken ik het dus van.

Weet je het inmiddels? Ik ga het verklappen: We gaan naar La Palma!

44024105

La Palma hoort bij de Canarische Eilanden. Bij het zien van de aflevering van Roadtrip waren we meteen onder de indruk. Niet zo gek dus, toen we aan het nadenken waren over een bestemming voor aankomende zomer dat het dit eiland is geworden.

Of we, net als Filemon, alles te voet zullen doen, weet ik niet. Veel wandelen zullen we wel. Het plan is te starten in de hoofdstad Santa Cruz aan de oostkant. En na een paar dagen rijden we met een huur auto naar Garafia vlakbij Puntagorda in het westen van het eiland. Daar hebben we, moet ik toch wel zeggen, een hele toffe bungalow gehuurd met zwembad en alles erop en aan. Heerlijk om na een lange avontuurlijke dag in de natuur lekker bij te komen aan het water!

Kende jij La Palma al? Ben je er wel eens geweest? Tips zijn welkom!

17 Reacties

 • Jenny - IkReis

  Toevallig hebben vriendlief en ik ook even bij de Canarische eilanden staan kijken voor de zomervakantie. Wij vrezen dat het misschien toch wat druk is in het hoogseizoen?

  Eigenlijk hebben we nog geen concretere plannen…. Het kan echt alle kanten op gaan.

  Beantwoord
  • Lizette

   Gran canaria en Tenerife zullen inderdaad dan erg druk zijn. La Palma gelukkig niet. Het is nog erg onontdekt en niet toeristisch. Dat merk je ook aan de prijzen. Zelfs in het hoogseizoen hebben we een privĆ© bungalow met zwembad voor nog geen 50 euro per nacht. Dat zul je op de andere eilanden niet vinden in augustus šŸ™‚

   Beantwoord
 • Rashida

  WoW! Klinkt top! Leuke opbouw van je
  blog!

  Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ben benieuwd! Ken het wel van naam, maar heb nooit van iemand gehoord dat ze er zijn geweest. Zoals je het omschrijft lijkt het mij in ieder geval een hele mooie bestemming, dus ben benieuwd naar je verhalen en foto’s

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik kende het ook niet tot ik het bij 3 op reis zag. Ben ook heel benieuwd šŸ™‚

   Beantwoord
 • Sabine

  Hahaha ik zat al te raden! Ik dacht eerst dat ik het wist, iets bij de Azoren ofzo, maar toen stond er voertaal Spaans. Hmm… La Palma dus! Supertof zeg! Een volgens mij best onbekende bestemming, want je hoort er weinig over, dus extra leuk (vind ik altijd).

  Beantwoord
  • Lizette

   Wat ik begrijp is het inderdaad een nog vrij onbekende bestemming en dat is de reden dat we er ook graag heen willen. Op ontdekking šŸ˜‰ Moet er niet aan denken met het hoogseizoen op Gran Canaria te zitten , Haha!

   Beantwoord
 • ivonne

  Ik was even heel nieuwsgierig nadat ik de foto zag. Super vooruitzicht. Ik dacht eerst ook aan de Azoren. Alvast heel veel plezier met de voorpret!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Het lijkt van de foto ook wel een beetje op de Azoren. Alleen de meeste stranden hier zijn zwart van het lava zand.

   Beantwoord
 • Ilona

  HĆ©Ć©l vervelend vooruitzicht natuurlijk šŸ˜‰ Mooi eiland met fantastische natuur en een fijne cultuur. Mijn ouders kwamen hier vaak dus ik ook, als klein meisje. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha, ja erg hĆØ? Ik ben zo benieuwd hoe ik het ga vinden. Heb je nog tips?

   Beantwoord
 • Marlies

  Ik ben nog nooit in La Palma geweest maar het ziet er echt prachtig uit. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen šŸ™‚

  Beantwoord
 • Op de planning: Wandelen, relaxen, vulkanen en wijn! – Reismuts.nl

  […] een paar dagen vertrekken Remco en ik naar La Palma. Eerder vertelde ik je in een paar hints al wat bijzondere feitjes over het subtropische eiland. Zo is het bijvoorbeeld het steilste eiland ter wereld. Het is er super […]

  Beantwoord
 • Marcella

  La Palma is volgens mij ook een prima bestemming voor januari/februari om de eerste zon mee te pakken! Ik zet ‘m op mijn wishlist!

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.