Zo was de reis agenda voor 2017 nog leeg en zo is ‘ie opeens al een stuk concreter gevuld. Er is namelijk een toch wel verrassende bestemming bij gekomen. Eentje die nog niet op mijn wensenlijstje stond. (Maar nu ik een paar uitgekomen droomreizen mag afvinken is er ruimte voor nieuwe wensen 🙂 ) Eentje waar ik tot een paar maanden terug eerlijk gezegd nog niet eens van gehoord had. La palma!

La palma is het steilste eiland ter wereld

We gaan naar het eiland met het meeste actieve vulkanisme van de archipel. Het is het steilste eiland ter wereld, 42 km lang en 24 km breed (twee keer zo groot als Texel). Het hele jaar is het er groen en daar dankt ze haar bijnamen “ La isla verde” en “La isla bonita” aan. Ja, de voertaal is Spaans.

Op dit subtropische eiland vind je 170 inheemse plantensoorten, waaronder de befaamde drakenbloedboom. Het landschap van La Palma bestaat uit vulkanen, erosiekraters, watervallen, groene kloven, lavavlaktes en stranden, bergen en rotskliffen. Het hoogste punt van het eiland is 2426 meter.

Nog geen massatoerisme

Het massatoerisme heeft La Palma nog niet gevonden. Wel komt het ecotoerisme er op gang. De gasten die het eiland bezoeken, zijn vooral wandelaars die de prachtige natuur willen ontdekken. En dit willen combineren met ontspannen aan het strand en aan het zwembad, net als wij.

Afgelopen zomer maakte Filemon te voet een rondje over dit eiland voor het programma Roadtrip van BNN 3 op Reis. En daar ken ik het dus van.

Ook leuk: een wandeling door het groene hart van La Palma

44024105

Een van de Canarische eilanden

La Palma hoort bij de Canarische Eilanden. Bij het zien van de aflevering van Roadtrip waren we meteen onder de indruk. Niet zo gek dus, toen we aan het nadenken waren over een bestemming voor aankomende zomer dat het dit eiland is geworden.

Of we, net als Filemon, alles te voet zullen doen, weet ik niet. Veel wandelen zullen we wel. Het plan is te starten in de hoofdstad Santa Cruz aan de oostkant. En na een paar dagen rijden we met een huur auto naar Garafia vlakbij Puntagorda in het westen van het eiland. Daar hebben we, moet ik toch wel zeggen, een hele toffe bungalow gehuurd met zwembad en alles erop en aan. Heerlijk om na een lange avontuurlijke dag in de natuur lekker bij te komen aan het water!

Kende jij La Palma al? Ben je er wel eens geweest? Tips zijn welkom!