fbpx
Personal

Terugblik op het jaar 2016

 • 8 januari 2017

Een fantastisch nieuw jaar, bruisend en sprankelend, gezond en gelukkig, met veel liefde en zonneschijn, vol hoop en dromen die uitkomen. Dat is mijn wens voor iedereen voor 2017. Met het jaar 2016 definitief achter ons is het tijd voor een korte persoonlijke terugblik. Nou ja, kort… Ik heb al moeite met het kort houden van de maandelijkse terugblikken, laat staan een terugblik over 12 maanden. šŸ˜‰ Maar ik zal het proberen.

Om eerlijk te zijn, ik ben eigenlijk wel blij dat het jaar voorbij is. Hoewel er echt wel geluksmomenten zijn geweest, ik me ontzettend dankbaar voel voor veel dingen, er bijzondere herinneringen zijn ontstaan en ik hoogtepunten heb kunnen vieren is het vooral ook een emotioneel jaar geweest. Daarom voelt het wel prettig er ter afronding een streep onder te kunnen zetten.

Persoonlijk
Het jaar ging van start met een stuk persoonlijk verdriet. Later in het jaar heb ik lange tijd grote zorgen om mijn papa gehad. Gelukkig is hij nu redelijk stabiel, maar dit alles geeft het jaar een hele vervelende nasmaak. Gezondheid en familie is zo belangrijk. Het zijn heftige periodes waar ik eigenlijk liever niet meer aan terug denk. En toen er dan ook nog eens allerlei pechmomentjes passeerden en de gezondheid van mijn papa weer een duik nam en zelfs smam even ziekjes was, was ik toch eigenlijk echt wel klaar met dit jaar.

Zoals ik al zei, er waren gelukkig ook echt wel fijne momenten dit jaar. Een absoluut hoogtepunt is dat Remco en ik ons eigen huis hebben gekocht. Ik ben zo dol op ons huis! Regelmatig beeld ik me in dat ik mijn armen erom heen sla om het te knuffelen. Eigenlijk voor het eerst sinds jaren ben ik graag (weer) thuis. Voorheen als we op reis gingen, was de hotelkamer vaak een verademing vergeleken met ons kleine appartementje (dat we gelukkig dit jaar ook verkochten). Nu kan er niet veel meer tippen aan ons huis. Onze mooie slaapkamer, onze badkamer met heerlijk ruim bad, onze gezellige woonkamer. Echt mijn happy place.

Mijn reisjaar
Afgelopen jaar heb ik ook weer behoorlijk wat reisjes gemaakt. Het jaar 2016 begon in het schitterende Istanbul. Daarna sliep ik als een prinses in een kasteel in Molenhoek en verbleef ik in het machtig mooie Hotel New York in Rotterdam. Sprps.me bracht me naar Riga. Na jaren ging ik weer eens kamperen in Oostenrijk . Ik maakte een roadtrip door Limburg en Duitsland en ik bracht weekendjes in Aken en Mechelen door (met ook nog eens dagtripjes naar Monschau en Blankenheim). Ik vierde kerst in Schotland en ik sloot het jaar af in Boedapest. Het hele jaar ben ik in Europa op pad geweest (met een klein uitstapje naar Aziƫ in Istanbul) en toch heb ik de exotische bestemmingen niet zo gemist. Maar ik kijk daarom wel extra uit naar onze reis naar Hong Kong!

Goede voornemens?
Aan het begin van 2016 heb ik een aantal goede voornemens gemaakt. Als we kijken hoe het met deze persoonlijke doelen staat, dan mag ik wel een beetje trots op mezelf zijn. Het nieuwe jasje van Reismuts is er gekomen (enigszins verplicht omdat de site eruit lag, maar he, toeval bestaat niet). En ik ben super blij met de enthousiaste reacties van jullie. Het sparen voor een nieuw huis is ook gelukt en reizen is me dit jaar ook weer goed vergaan. Of ik ook fitter ben dan een jaar geleden, hmm… de weegschaal zegt geloof ik van niet, maar daar werk ik momenteel weer aan. En de balans houden, bewust stil staan en aandacht geven aan de mensen en dingen die ik belangrijk vind? Mede door de gebeurtenissen van afgelopen jaar werd ik gedwongen mijn prioriteiten te stellen en er te zijn voor mijn dierbaren die me het meest nodig hadden. Of dat nou in balans zijn was, ik denk het niet, maar soms doe je wat je moet.

Verder denk ik vooral graag terug aan alle gezelligheid van dit jaar. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle liefde en steun van Remco (de liefste!) en mijn lieve familie en vrienden. Dat wilde ik hier ook even kwijt. Mag gezegd worden, toch? En ik ben heel blij met jullie als lezer! Zonder lezers zou mijn blog alleen maar een verzameling van stille woorden zijn. Jullie maken het levendig, ik ben altijd zo blij met jullie lieve en leuke reacties!

Dus, op naar een nieuw jaar vol nieuwe kansen!

15 Reacties

 • Marjolijn

  Lief nichtje; heeeeeel mooi gezegd. Hou je positiviteit in het leven.
  Geen pieken zonder dalen…
  En nu verder genieten van deze reis.

  Beantwoord
 • Hannie

  Mooi verhaal weer! Ik ken jou dan wel niet persoonlijk maar Als reisfan volg ik jullie en de reizen met veel plezier! Keep iT up!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Hannie voor je lieve reactie!

   Beantwoord
  • Lizette

   Ps: Remco had het toevallig laatst nog over je, en jullie toevallige ontmoeting in Thailand šŸ™‚

   Beantwoord
 • Sabine

  Mooi overzicht Lizette! Ziekte in de familie is zo heftig, dat kan inderdaad een behoorlijke stempel drukken op het jaar. Kan me ook goed voorstellen dat je blij bent dat we nu in 2017 zijn. Sowieso jullie reis naar Hongkong: dat gaat echt te gek worden! šŸ˜€ Ik wens ook jou een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar, met mooie reizen en mooie momenten samen en met je familie.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je wel Sabine! Het drukt inderdaad een behoorlijke stempel. Gelukkig heb ik een hoop leuke dingen in het vooruitzicht waar ik me op kan richten. En dank je voor je lieve wens!

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Mooi geschreven. Wat fijn dat jullie nu je eigen huis hebben! Ik herken het heel erg, ook wij voelen ons soms opgesloten in ons kleine appartement. Ons nieuwe huis wordt binnenkort gebouwd, hopelijk kunnen we aan het einde van het jaar ook verhuizen.
  Jullie hebben mooie reizen gemaakt in 2016, hopelijk wordt 2017 net zo mooi!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Narelle. Oh spannend, dat het nog gebouwd moet worden. Kun je het vast wel helemaal naar jullie smaak maken. Dat is een super fijn vooruitzicht. De ruimte ga je vast fantastisch vinden!

   Beantwoord
 • Rashida

  Mooi geschreven Liz! Ja.. wat een heftig jaar… met mooie en erg vervelende dingen.. op naar 2017 vol liefde, geluk en mooie dingen voor jou en Remco! Knuffel voor jullie xxx..

  Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Mooi overzicht, Lizet! Volgens mij heb ik je al een gelukkig nieuwjaar gewenst (in het Hongaars šŸ˜‰ ), maar voor de zekerheid: happy New Year!!

  Hoe gaat het nu met je vader?

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! En ja, in het Hongaars, hoewel je me wijs kunt maken dat daar van alles stond hihi! Papa is gelukkig stabiel nu. Ben toch wel blij als ik weer thuis ben en hem een dikke knuffel kan geven.

   Beantwoord
 • Marlies

  Wat naar van je vader. Ik hoop dat het nu alleen maar beter gaat met hem.
  Leuk om te horen dat je zo blij bent met je huisje šŸ™‚ Nog veel sterkte en hopelijk word 2017 een top jaar!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Marlies, lief van je! Ik hoop het ook šŸ™‚ Ook voor jou!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.