Op dit moment lig ik lekker te chillen op de Malediven. Maar natuurlijk is er deze zondag weer een gast in de reizigerslounge. Dit keer Robert, actieve travelblogger van Traveljunks. Traveljunks is één van de eerste travelblogs die ikzelf begon te volgen (en natuurlijk nog steeds volg 🙂 ) en het grappige is dat Robert en ik veel overeenkomsten hebben als het om bezochte landen gaat. Maar er zijn ook verschillen. En dus nodigde ik hem uit om te vertellen over een land dat bij mij nog hoog op mijn wensenlijstje staat.

Even voorstellen…

Mijn naam is Robert, ik ben 46 jaar en kom uit het mooie Limburg. Sinds mijn achttiende ontdek ik zelfstandig de wereld en heb inmiddels 6 continenten mogen bezoeken. Ik ben gek op reizen met het openbaar vervoer en heb een behoorlijke hekel aan bunkrooms..

Hidalgo

Wat betekent reizen voor jou?
Reizen is voor mij het mooiste wat er is. Het ontdekken van het grote onbekende, het in aanraking komen met vreemde culturen in hun eigen omgeving en het ontmoeten van oude en nieuwe vrienden tijdens het reizen zijn voor mij als reiziger de meest fantastische momenten die ik me kan voorstellen.

Wat is je favoriete land?
Hoe meer landen ik heb bezocht, hoe moeilijker het wordt om deze vraag te beantwoorden. Als er één land voor mij als puur reisland bovenuit steekt, dan is dat Mexico. Mexico heeft een perfect bussysteem, een overweldigende en zeer diverse natuur, kleurrijke koloniale steden, een prachtige bevolking, lekker eten en geweldige stranden. Ik bezocht Mexico inmiddels 5 keer en ik ben van plan het in de nabije toekomst zeker weer te bezoeken.

Over welke plek wil je graag iets delen?

Madagaskar! Wat voor de meeste mensen een tekenfilm vol vrolijke dieren is, is voor mij het meest adembenemende stukje aarde wat ik ooit bezocht. Ik bezocht het voor het eerst in 2000 en 13 jaar later ben ik er weer geweest. Madagaskar was voor mij hét land waar ik de laatste jaren nog eens graag naar terug wilde. Het gigantische eiland met haar bijzondere flora en fauna, met haar diverse bevolkingsgroepen en met haar overweldigende landschappen. Madagaskar in heel veel opzichten anders dan alle andere landen die ik tot nu toe heb bezocht.

Ranomafana-stroompje

Tijdens mijn tweede bezoek herkende ik al meteen bij aankomst in Antananarivo de geuren en kleuren weer. Natuurlijk was het minder nieuw voor me, maar de eerste uren in deze enorm bruisende hoofdstad waren toch best opwindend. De hectiek in de straten, de overvloed aan verkeersdeelnemers en voortdurende afwisseling van woongebieden en rijstvelden maken een bezoek aan deze hoofdstad tot een ware belevenis.

Omdat we de reis voor het overgrote deel met de auto hebben gedaan, hebben we buiten de mogelijkheid veel van het land te zien, vooral ook veel persoonlijk contact en ontmoetingen met de vriendelijke bevolking gehad. Ondanks dat de lange reisdagen soms erg vermoeiend waren was ook deze tweede trip door het magische Madagaskar een verzameling geweldige en unieke ervaringen.

Isalo-zwemplek

De wegen in Madagaskar voerden ons voorbij aan de meest magische plekken. We reden van het typisch rood gekleurde centrale deel naar het droge zuiden, waar we halverwege richting het groene tropische oosten reden. Onderweg passeer je de meest fotogenieke plaatsjes met prachtige namen als Ambatolampy, Ampitatafika en Ambatofitorahana. Bergpassen met naaldbossen, bergen met talloze in treden opgebouwde rijstvelden en het droge rotsachtige buitenaards ogende zuiden zijn niet de beelden waar je meteen aan denkt, maar Madagaskar heeft veel verassingen in petto en laat je van de ene in de andere verbazing vallen.

Isalo-Ingang-Zuid

De bijzondere nationale parken

De nationale parken van Madagaskar zijn samen wellicht de grootste trekpleister van het eiland. We bezochten diverse parken waaronder, Ranomafana, Anja Reserve, Isalo, Ankarana, Komba en Andasibe Mantadia. Elk met een eigen karakter en uitgesproken schoonheid. Je voelt je vaak een echte ontdekkingsreiziger, al kruipend door het struikgewas op zoek naar een familie lemuren of kameleons. Het overnachten aan de rand van een nationaal park en ’s morgens gewekt worden door de indringende roep van de grootste lemuur, de Indri Indri, is misschien wel het meest magische moment wat ik me kan herinneren van beide bezoeken aan Madagaskar.

Madagaskar-hoogtepunten

Madagaskar is voor mij het land van de mensen met die vriendelijke glimlach, het land van de meest idyllische stranden en het land van de meest magische natuur die je je maar kunt voorstellen. Waarom ik zo weinig reizigers ken die er ook zijn geweest weet ik niet, maar ik hoop met dit stukje minimaal 1 reiziger te hebben gemotiveerd naar dit fantastische eiland af te reizen!