Australië

Traveltag: Top 3 bestemmingen onder aan je bucketlist

 • 20 december 2015

De traveltag “Top 3 bestemmingen onder aan je bucketlist” gaat inmiddels al een tijdje rond onder de travelbloggers. Hij is oorspronkelijk bedacht door Karin van Traveladdict.nl. Zij vroeg mij ook om hem in te vullen. Dank je Karin, leuk! Het duurde even voor ik hem in kon vullen, want toen ik de tag kreeg, genoot ik van mijn huwelijksreis op de Malediven. Maar hier is mijn lijstje dan!

Ik heb heel hard na moeten denken over welke landen wel echt op mijn wensenlijstje staan, maar toch steeds onderaan bengelen. Ik ben tot deze drie gekomen.

1. Suriname
Ik weet niet wat het is tussen Suriname en mij. Ik heb er positieve verhalen over gehoord en ik denk dat ik op basis daarvan het idee heb gekregen er ooit heen te willen, maar ik stroom niet echt over van enthousiasme om er daadwerkelijk op korte termijn werk van te maken. Dus het blijft nog even onderaan het lijstje bengelen met de vraag of het er ooit toch van komt, of dat het van mijn lijstje verdwijnt.

2. Australië
Dit immens grote land is inmiddels een paar regels op mijn lijstje naar boven gekropen sinds dat Ivonne haar ervaringen deelde. Het zijn niet de enge spinnen en krokodillen die me dan toch nog tegen houden, maar vooral de afstand en de prijs. Om er echt te kunnen ‘zijn’ en meerdere plekken te kunnen bezoeken, wil ik langer dan een paar weken de tijd nemen en die tijd heb ik nu niet (dan nog even niet over het budget gesproken 😉 ).

3. Egypte
Geschiedenis-fanaat als ik ben, wil ik heel graag ooit de piramides met eigen ogen aanschouwen. Het lijkt me echt fantastisch! Ik voel al lichte adrenaline wanneer ik eraan denk. (En mijn verbeelding slaat op hol met onontdekte schatkamers! 😀 ) Maar die schitterende bouwwerken liggen in Egypte… en dat land trekt me echt niet! Niet eens door de huidige onrust, daarvoor had ik dit dilemma ook al. Maar ooit zal ik het land van de farao’s en Cleopatra zien.

Traditioneel worden tags doorgegeven, wat deze keer niet mee viel, want ik heb hem al bij veel bloggers gelezen. Het is me toch gelukt! Drie travelblogs die ik sinds kort volg, zijn nog niet eerder getagd. Ik nodig Shirley van Endless Dutch Journey, Monique, Nena en Yvette van Dutch And Travelling en Lon van Ontdek de Wereld Mee uit om de tag over te nemen en de drie bestemmingen onder aan jullie bucketlist te delen, uiteraard met een linkje naar Karin de bedenker en mij. Good luck!

Wat vind jij van deze drie bestemmingen?

18 Comments

 • Katie | Trends 4 Travel

  Leuk om te lezen! Waarom Suriname hierbij staat snap ik helemaal. Dat is ook geen land die bij mij hoog op mijn bucket list staat. Hetzelfde verhaal voor Egypte. Ondanks enkele mooie bezienswaardigheden niet heel aantrekkelijk.. Australië staat bij mij wel hoger! Al is het meer om te dromen dan realistisch.. Om dezelfde redenen die jij noemt haha

  Reply
  • Reismuts

   Dromen over Australië gaat inderdaad heel goed. Maar om er echt heen te gaan heb ik toch wel een flink plan nodig. Grappig dat het zo herkenbaar is.

   Reply
 • Daphne

  Leuk leuk! Suriname snap ik niet die heb in dan weer wel erop staan. Maar de andere twee landen delen we dezelfde mening! Precies om die reden staan ze ook niet op mijn bucketlist! Grappig om ieders mening daar in te lezen.

  Reply
  • Reismuts

   Suriname staat wel op mijn bucketlist, just not anytime soon geloof ik. Maar wie weet ooit… 🙂

   Reply
 • Robert | Traveljunks

  Precies wat ik ook met Egypte heb. De oudheden en graven bekijken wil ik heel graag, maar de rest trekt me absoluut niet. Denk dat een nijlcruise langs al dat moois misschien een goede optie zou zijn 😉

  Reply
  • Reismuts

   Inderdaad, van een afstandje en in een prettige omgeving door het land en bij de piramides steeds aan land, klinkt goed!

   Reply
 • Mark | Longwayhome.nl

  Grappig, ons trekt Suriname ook niet. We hebben er meerdere keren naar gekeken voor een vakantie, maar ook afgelopen november ging het snel van de lijst en werd het Gambia (waar we ook nog niet waren geweest). Ik verwacht ook niet dat we snel naar Suriname zullen gaan.

  Egypte trekt me ook niet zo qua land. De piramides lijken me wel mooi, maar verder lijkt het me niet echt wat.

  Australië staat daarentegen wel hoog op ons verlanglijstje. Als we dat goed kunnen regelen qua planning met ons bedrijf dan gaan we daar zeker heen.

  Reply
  • Reismuts

   Grappige overeenkomsten! Hoop dat jullie de tijd gaan vinden om naar Australië te gaan en ben benieuwd naar je ervaringen. Hoe vond je Gambia?

   Reply
 • ivonne

  Haha, ik heb al deze bestemmingen bezocht, stuk voor stuk vond ik ze geweldig. Dat Australië duur is en (te) ver ben ik helemaal met je eens. Echt een geweldig land als je de tijd hebt! Mocht je interesse hebben dan heb ik op mijn site diverse tips om het budget wat te drukken!

  Reply
  • Reismuts

   Toevallig dat je alle drie de bestemmingen hebt gehad! Goede reden om ze dus wel op mijn bucketlist te laten staan 😀 Die tips om de kosten te drukken zijn zeker welkom!

   Reply
 • Sabine

  Bijzonder lijstje! Snap hem helemaal trouwens. Australië heeft ook bij mij nooit heel hoog gestaan, Nieuw Zeeland weer wel, dus aan de afstand ligt het niet haha. Waarom dan niet? Geen idee… Egypte hoef ik ook niet zo nodig heen. Suriname zou ik best eens willen bezoeken, maar meer omdat het nu dichtbij is, heb niets verder met het land. Bij mij staat ook Thailand onderaan, daar heb ik echt niets mee.

  Reply
  • Reismuts

   Haha, grappig dat het zo herkenbaar is! Nieuw-Zeeland staat bij mij ook hoger dan Australië. Misschien door Lord of the Rings, I don’t know. Thailand was mijn eerste reis, maar zou er niet snel meer naar terug hoeven. Volgens mij de afgelopen 10 jaar veel te commercieel en toeristisch geworden. Maar toch ziek ik soms nog wel onontdekte pareltjes van daar voorbij komen.

   Reply
 • Sheelagh

  Blijft grappig om bij anderen te lezen! Australië snap ik, staat er bij mij ook op! Suriname ook trouwens. Alle landen daar omheen spreken me 10 x meer aan. Naar Egypte wild eik als kind altijd (piramides!) maar nu ook niet meer zo hoog op mijn lijstje…

  Reply
  • Reismuts

   Haha, wat een overeenkomsten! Ja de landen om Suriname heen trekken me dan weer wel heel erg 🙂

   Reply
 • Lon - Ontdek de wereld mee

  Bedankt voor het taggen! Leuk! Ik ga ‘m ook invullen. Grappig hoe verschillend die lijstjes zijn. Australië zou ik zo graag nog eens terug willen bijvoorbeeld.

  Reply
 • Mellisa - Grenzeloosreizen

  Kan me wel vinden in de argumentatie, maar toch lijkt mij Australie ook voor een paar weken wel tof hoor! En Egypte schijn je ook prachtig te kunnen duiken, alleen vanwege de omstandigheden daar nu trekt het me totaal niet.

  Reply
  • Reismuts

   Ik hoor ook goede verhalen over duiken in Egypte, maar dat durf ik helaas niet. Snorkelen vind ik spannend genoeg 😉

   Reply

Leave a Reply