2018 komt eraan! Een nieuw jaar, nieuwe kansen en natuurlijk nieuwe reisplannen. Zelf heb ik nog geen citytrip geboekt, maar dat komt nog wel. Ideeën heb ik namelijk meer dan genoeg 😉 Om jou op weg te helpen met je plannen heb ik nagedacht over wat ik de vijf leukste  citytrips vind. Daarbij heb ik gelet op authenticiteit, originaliteit en activiteit, oftewel geen ‘standaard’ plekken met hordes toeristen waar al vele reisgidsen over verschenen zijn, maar verrassend leuke steden met een fijne sfeer en genoeg te doen en te zien om zelf te gaan ontdekken.

Innsbruck

Bij een citytrip in Oostenrijk denk je vaak aan Wenen en Salzburg, maar wat dacht je van de hoofdstad van Tirol? Innsbruck wordt omringd door de Alpen is vooral bekend van de wintersport. Zelfs twee keer zijn de Olympische spelen er gehouden. Ook in de zomer is het er erg fijn. De gondel vanuit de stad brengt je naar de bergtoppen voor waanzinnige uitzichten en uitdagende hikes. En in de stad zelf zijn er ook de nodige bezienswaardigheden. Het beroemdste is toch wel de Fürstenburg midden in het centrum. Dit kasteel herken je meteen aan het gouden dak.

Sofia

De hoofdstad van Bulgarije is om meerdere redenen een hele toffe bestemming. Zo is een verblijf erg vriendelijk voor je budget. De stad heeft een indrukwekkende geschiedenis die je nog steeds voelt. Er zijn naast mooie gebouwen opvallend veel groene parken, ideaal om even te relaxen. En vanuit de stad kun je er gemakkelijk op uit trekken om meer van het land te zien.

Lees ook: 10 redenen waarom Sofia jouw volgende citytrip wordt

Mechelen

Iets dichterbij huis, maar daardoor niet minder leuk is deze Belgische stad. En een voordeel is dat je er dus met de auto heen kunt. In de oude binnenstad word je omringd door mooie gevels. Het centrum is vrij klein en daardoor goed te voet te verkennen. Wel zo handig als je hier en daar ook van de Belgische biertjes wilt genieten. 😉

Ook leuk: de lekkerste zaakjes in Mechelen

Edinburgh

Dit is de grootste en bekendste bestemming uit het lijstje met leukste citytrips denk ik, maar de Schotse hoofdstad verdient echt een plek, want wat is ze leuk! Door de gebouwen en de sfeer ontkom je er niet aan om over de bijzondere geschiedenis te horen. Allerlei griezelige verhalen doen de ronde en natuurlijk ook verhalen over de legendarische Queen Mary. De trotse Schotten zijn uiterst vriendelijk, wat je ook een enorm welkom gevoel geeft. En dat het er af en toe koud is en regent? Dan duik je toch even een van de vele pubs in.

Lille

Last but not least kan ik toch wel zeggen dat Lille als redelijk onontdekte parel van Frankrijk in dit lijstje thuis hoort. Statige gebouwen met schitterende gevels, wijn en kaas in overvloed en een warme hartelijkheid, wat kun je je nog meer wensen? Oh ja, en zo’n 4000 winkels voor de shopaholics onder ons.

Lees ook: wat te doen tijdens een weekend Lille?

Winactie!

En… Ben je op zoek naar een reisgids van één van deze bestemmingen voor de leukste citytrips, dan heb ik leuk nieuws voor je! The Media Bay biedt digitale reisgidsen aan voor meer dan 35 bestemmingen. Stuk voor stuk begeleiden de gidsen je naar de leukste plekken. En ik mag namens hen vijf lezers gelukkig maken met een kortingscode van elk vijf euro. Daarmee kun je de reisgids voor je trip naar Innsbruck voor de helft van de prijs aanschaffen. De gidsen voor andere bestemmingen, zoals Dublin, Venetië, Lyon en nog een aantal steden ontvang je dan zelfs helemaal gratis! Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is in een reactie hieronder te laten weten dat je mee wilt doen. Simpel, toch? Je kunt meedoen tot en met 13 december a.s., de winnaars ontvangen daarna bericht.

Wat wordt jouw volgende citytrip?

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met The Media Bay. Ik werk enkel samen met bedrijven en producten waar ik volledig achter sta. Wil je meer weten over samenwerking, dan vind je hier meer informatie.