Nog niet zo lang geleden was ik een weekendje in Mechelen. Eerder vertelde ik je al over hoe verrassend mooi de stad is. En dat niet alleen, ze heeft ook nog eens veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Ideaal voor een lekker bourgondisch weekendje. Dit zijn wat mij betreft de leukste tentjes van Mechelen.

Voor een bijzonder lekker kopje thee schuif je bij Mona’s Toast & Tea aan. Je vindt er een uitgebreide keuze aan verse thee, voor daar en om mee naar huis te nemen. Je kunt er ook terecht voor lunch. Het was nog vroeg op de dag, dus ik koos voor een groene muffin uit eigen keuken als lekkernij.

mona

mona2

Ben je meer een koffieliefhebber, dan ben je bij Beans aan het juiste adres. Een leuk koffiebarretje met ook nog eens lekkere biologische bagels voor lunch. Je vindt dit knusse tentje aan de IJzerenleen.

Lees ook: Mechelen, boordevol schoonheid en verrassingen!

beans

beans2

Ook lunchzaakjes horen natuurlijk in een lijstje van leukste tentjes in Mechelen thuis. Voor een lekkere en verantwoorde lunch ga je een deur verder naar Le Pam Quotidien. Alle gerechten zijn met biologische ingrediënten bereid en heel erg lekker. Een zaak naar mijn hart 🙂 Ik koos voor de sandwich met tonijn-humus spread. Remco had de sandwich met mozzarella en prosciutto. Beiden om je vingers bij af te likken!

lunch

lunch2

Zin in een verrassend diner? Wat dacht je van de Marokkaanse keuken bij Zahia cuisine. Heerlijke tajines met liefde bereid. Je vindt dit kleine, knusse en leuk ingerichte zaakje tegenover de Sint Romboutstoren.

Leestip: 5 hotspots in Gent

zahia

En dan komt het avond programma 🙂

Voor een biertje is Brouwerij Het Anker the place to be. Ze zit aan de rand van het Groot Begijnenhof. Je kunt naar eigen wens een proeverijtje samen stellen met kleinere glaasjes. Het eten is hier overigens ook erg goed.

anker

anker2

De brouwerij is natuurlijk wel iets toeristischer. Drink je liever een biertje tussen de locals, dan zit je goed bij café De Gouden Vis. Het café zit in de Nauwstraat vlakbij de Vismarkt en heeft een erg uitgebreide bierkaart. Bovenal is de sfeer gewoon erg gezellig daar.

gouden-vis

Door naam alleen al was ik nieuwsgierig en het is een leuke plek voor een drankje: Als ik mijn ogen toedoe, dan ben ik in Honoloeloe. Je vindt het aan de Grote Markt. Hoewel de zaak vrij ruim is, zijn er niet heel veel tafeltjes en zitplaatsen. De bierkaart is wel heel uitgebreid. Er staan zelfs zulke speciale bieren op, dat het voor kan komen dat ze even niet op voorraad zijn, omdat er zo’n beperkte oplage van is.

honol

Liever een wijntje? Unwined is leuk! Je hebt er keuze uit veel verschillende wijnen die qua prijs en smaak ingedeeld zijn in categorieën, zoals een vriendenwijntje of verrassingswijn. De bediening is erg vriendelijk en behulpzaam bij het kiezen van een lekker wijntje. Je vindt deze populaire wijnbar aan de Steenweg vlakbij de Sint Romboutstoren.

unwined

img_0054

Er is dus genoeg om een heel weekend in Mechelen mee te vullen!