Is je verlangen om erop uit te trekken groot, maar het aantal verlofdagen helaas bij lange na niet toereikend? Dan is een korte stedentrip een goed idee! Vlieg heen op vrijdag na je werk en terug op zondag, zodat je maandag weer – een ervaring rijker – back to work gaat. Ik geef je 4 ideale bestemmingen voor een korte citytrip in Europa. 

Voor zo’n korte stedentrip zijn de vliegtijden belangrijk, zodat je zoveel mogelijk uit je weekendtrip kunt halen. Dit zorgt vaak wel voor iets duurdere vliegtickets.

Daarnaast dient de stad compact te zijn, zodat je het gevoel hebt dat je in twee dagen wel een goede indruk van een stad hebt gekregen en de meeste highlights hebt kunnen bezichtigen.

De volgende steden zijn uitermate geschikt voor een korte citytrip in Europa!

1. Venetië

Een onwijs mooie stad met al haar kanalen en bijzondere gebouwen en werkelijk perfect voor twee dagen. Het grote kanaal, het San Marco plein, de bekende Rialtobrug, alles is op loopafstand van elkaar. En je houdt nog tijd over voor een rondvaart met een gondel.

Vliegen doe je op vrijdagavond rechtstreeks vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia of Easy jet, die je ook zondagavond weer terug brengt.

Lees ook: de mooiste romantische bestemmingen in Europa

uitzicht

2. Riga

Riga wint de laatste jaren aan bekendheid en terecht. Het oude centrum is een waar openlucht museum met de schitterende gebouwen en verschillende mooie pleinen.

Net buiten het oude centrum, maar ook nog steeds op loopafstand, vind je een grote markt in oude zeppelin-hangaars.

Dit alles is op je gemak in twee dagen lopend te bezoeken met daarbij nog voldoende tijd om hier en daar lekkers te eten en te drinken.

Air Baltic brengt je vanaf Amsterdam in 2 uurtjes naar Riga en zondag aan het begin van de avond vlieg je weer terug.

Lees ook: de leukste hotspots in Riga

riga2

3. Ljubljana

Deze liefelijke stad is zeker compact genoeg om in twee dagen te voet alle mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Zowel de romantische zoals het kasteel, de Drie bruggen en de Franciscus kerk, als de rauwere kant van de stad in het gedeelte Metalkova en bij Rog Factory.

Vanaf Brussel vlieg je vrijdagavond heen en zondagavond weer terug met Adria.

Lees ook: de mooiste plekken in Ljubljana

fontein

4. Parijs

De Franse hoofdstad is niet klein te noemen. Toch vind ik haar ook wel geschikt voor korte citytrip in Europa.

In een weekend lukt het je namelijk wel om de typische Parijse sfeer te proeven, enkele bezienswaardigheden te bezoeken en de Mona Lisa met eigen ogen te bekijken. Bovendien is de reisafstand klein, waardoor je meer tijd over houdt voor in de stad zelf.

KLM vliegt je vanaf Amsterdam in vijf kwartier naar Parijs. Je kunt natuurlijk ook zelf met de auto of met de trein gaan.

Parijs is zo’n stad die nog mooier wordt wanneer de avond valt. En dat wil je natuurlijk meemaken. Er is een breed aanbod met hotels in Parijs centrum.

Lees ook: Een dag in Parijs

IMG_1542


Welke korte citytrips in Europa is jouw favoriet?

In dit bericht zijn betaalde links opgenomen. Ik deel uitsluitend mijn eigen mening en schrijf alleen over producten en diensten die ik zelf gebruik of waar ik achter sta. Meer informatie over deze links en affiliate marketing lees je hier.