fbpx
Indonesië

Things to do in en om Ubud

 • 21 augustus 2016

Vrijwel iedereen die Bali bezoekt, brengt ook een bezoek aan Ubud. En terecht. Ubud is het culturele hart van Bali en een fantastische plek om een aantal dagen door te brengen. Levendig met een ruime keuze uit goede restaurants, hotels en winkels en toch heel relaxt. Een stad met een dorps karakter. Toeristisch, maar toch ervaar je de echte Balinese cultuur. Ubud is fijn!

Bij Ubud denken de meeste mensen aan het Monkey Forest in het centrum van de stad. De schattige aapjes kun je natuurlijk niet overslaan tijdens je bezoek. Let wel, ze zijn redelijk brutaal, dus let op je zonnebril en zo.

DSC_8982

DSC_9033

De tempel waar ze verblijven ziet groen van het mos en is deels overwoekerd, maar wordt nog steeds gebruikt voor ceremonies. Probeer je bezoek te plannen vroeg in de morgen of laat in de middag, zodat je de meeste groepen ontwijkt (en misschien wel een ceremonie kan bijwonen).

Ubud zelf is leuk om rond te struinen. De gezellige straatjes, leuke tentjes en allerlei winkeltjes met souvenirs en kunst. De groene omgeving smeekt om ontdekt te worden. Vanuit Ubud kun je een fiets huren – eventueel met gids – (of een scooter zoals ik deed) en langs de eindeloze rijstvelden en lieflijke dorpjes rijden. Deze uitzichten vervelen nooit.

Je vindt verschillende tempels in de buurt van Ubud. Ik bezocht Gunung Kawi, een onwijs mooie tempel! Tegen de heuvels zijn ook koningsgraven te vinden. Je loopt eerst langs rijstvelden een bos van palmbomen in voor je de indrukwekkende bouwwerken bereikt.

beeld

tempel

Indonesië heeft mijn hart veroverd en Ubud in het bijzonder. Het is er zo mooi en rustig, echt een fijne plek om te zijn!

Ben jij al wel eens in Ubud geweest?

6 Reacties

 • Simone

  O sttt, net nu we besloten hebben om naar Curacao te gaan en niet naar Bali.. 🙂 Hahaha…. Ik vond Ubud ook leuk maar na onze reis over de Sunda eilanden wel een beetje een omgekeerde cultuurshock!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat kan ik me goed voorstellen. De Sunda eilanden ben ik nog niet geweest, maar lijken me erg mooi en puur. Zou er graag ooit heen willen. Maar Curacao ook, tof!

   Beantwoord
 • Edmee

  Monkey forest: let op je zonnebril?..en op je ledematen!!
  Ik ben daar gebeten door n aap! Aaah!
  Ubud is wel leuke plek. Mooie wandeling vanuit Ubud langs rijstvelden gemaakt daar! Super!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, ja ze zijn nogal brutaal daar, die aapjes! Eentje zat ook aan de slipper van Joyce aan….

   Beantwoord
 • Co - opreismetco.nl

  Mooi! Ik ben helaas maar 2 dagen in Ubud geweest, maar heb nergens anders zo lekker gegeten. Ik wil nog wel eens terug om iets meer tijd te nemen om ook de omgeving wat meer te ontdekken. Vooral die rijstvelden zijn zo mooi!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad het eten was er ook heerlijk! En die eindeloze rijstvelden, ik kreeg er geen genoeg van.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.