Vrijwel iedereen die Bali bezoekt, brengt ook een bezoek aan Ubud. En terecht. Ubud is het culturele hart van Bali en een fantastische plek om een aantal dagen door te brengen. Levendig met een ruime keuze uit goede restaurants, hotels en winkels en toch heel relaxt. Een stad met een dorps karakter. Toeristisch, maar toch ervaar je de echte Balinese cultuur. Ubud is fijn!

Bij Ubud denken de meeste mensen aan het Monkey Forest in het centrum van de stad. De schattige aapjes kun je natuurlijk niet overslaan tijdens je bezoek. Let wel, ze zijn redelijk brutaal, dus let op je zonnebril en zo. Voor je het weet ben je hem kwijt, omdat er een brutale aap mee vandoor gaat!

DSC_8982

DSC_9033

De tempel waar ze verblijven ziet groen van het mos en is deels overwoekerd, maar wordt nog steeds gebruikt voor ceremonies. Probeer je bezoek te plannen vroeg in de morgen of laat in de middag, zodat je de meeste groepen ontwijkt. En misschien heb je geluk en kun je een ceremonie bijwonen. Dan is het natuurlijk wel netjes om op afstand te blijven, zodat de mensen niet gestoord worden.

Lees ook: tips voor een geweldige tijd op Lombok!

Het stadje Ubud zelf is leuk om rond te struinen. De gezellige straatjes, leuke tentjes en je vindt er allerlei winkeltjes met souvenirs en kunst. Je kunt een dagje naar Ubud toe gaan of er één of meerdere nachten verblijven in een van de mooie hotels en guesthouses.

De groene omgeving smeekt ook om verder ontdekt te worden. Vanuit Ubud kun je een fiets huren – eventueel met gids – (of een scooter zoals ik deed) en langs de eindeloze rijstvelden en lieflijke dorpjes rijden. Deze uitzichten vervelen nooit.

Lees ook: de mooiste plekken op Java!

Je vindt ook verschillende tempels in de directe omgeving van Ubud. Ik bezocht Gunung Kawi, een onwijs mooie tempel! Tegen de heuvels zijn er koningsgraven te vinden. Je loopt eerst langs prachtig mooie rijstvelden een bos van palmbomen in voor je de indrukwekkende bouwwerken bereikt. Ter plekken krijg je sarongs om om te doen, zodat je gepast gekleed bent om de tempels te bezoeken.

beeld

tempel

Indonesië heeft mijn hart veroverd en Ubud in het bijzonder. Het is er zo mooi en rustig, echt een fijne plek om te zijn! Deze plek mag je echt niet overslaan tijdens je reis naar Bali.

Ben jij al wel eens in Ubud geweest?