Met Valentijn over een paar weken in aantocht kleuren de winkels rood en roze. Kaartenrekken hangen vol kaarten met fluffy beertjes en mierzoete teksten erop. De meest gekke dingen zijn opeens in hartjesvorm verkrijgbaar. Alles om je lief te laten weten dat je hem of haar lief vindt. Maar wat zegt nou meer ‘Ik hou van je’ dan een weekendje weg naar een romantische stad? Ik geef je de vijf meest romantische steden in Europa. 

Dat zit er voor mij dit jaar niet in, maar ik klaag niet hoor, want ik ben dan taartjes aan het eten op mijn verjaardagsfeestje. (En ja, misschien is het taartje wel in hartjesvorm 😉 ) Maar door de jaren heen heb ik wel wat romantische plekjes ontdekt. Wat dacht je hiervan?

Ljubljana
Wat is er nou romantischer dan een wandeling door een pittoreske stad, een sterrendiner bij kaarslicht in een kasteel en een rondvaart op een boot speciaal voor jullie twee met de vloer bezaaid met rozenblaadjes? Deze verrassing had mijn lief voor me georganiseerd toen hij me ten huwelijk vroeg. Daardoor ben ik misschien bevooroordeeld, maar zeg nou zelf, dit is toch romantiek op en top?!

Lees ook: de mooiste plekken in Ljubljana

Venetië
Deze stad lijkt cliché, maar is het zeker niet. In de winter is het zo koud dat je samen onder een kleed in de gondel weg kruipt. En het is er lekker rustig in het laagseizoen, zodat je optimaal van elkaar kunt genieten.

Lees ook: er is maar één echt Venetië

uitzicht

Brugge
Echte liefde is… samen bonbons uitzoeken. Of samen een rondvaart doen. En op de verwarmde terrassen of knus binnen genieten van biertjes en lekker eten. Vorig jaar brachten mijn lief en ik een flitsbezoek aan Brugge en weer werd ik verliefd op de stad (en op de chocolade!).

IMG_5296

Praag
Sprookjesachtig mooi! En slechts anderhalf uur vliegen en vriendelijk voor je budget, dat is wat Praag je biedt. Geniet van lekker eten op het gezellige oude stadsplein of dwaal rond in de burcht.

Lees ook: sprookjesachtig mooi Praag!

toren

Parijs
De stad van de liefde kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje van de vijf meest romantische steden in Europa. Een slotje aan de brug om je liefde te vereeuwigen kan helaas niet meer, maar een kusje onder de Eifel toren blijft speciaal 😉

Lees ook: Hallo Parijs!

eiffel zon

En vind je het te cliché om met Valentijn weg te gaan, eigenlijk zijn deze plekken het hele jaar wel romantisch 😉

Welke van deze meest romantische steden in Europa zou jij willen bezoeken?