fbpx
België Frankrijk Italië Slovenië Tsjechië

Vijf meest romantische steden in Europa

 • 24 januari 2016

Met Valentijn over een paar weken in aantocht kleuren de winkels rood en roze. Kaartenrekken hangen vol kaarten met fluffy beertjes en mierzoete teksten erop. De meest gekke dingen zijn opeens in hartjesvorm verkrijgbaar. Alles om je lief te laten weten dat je hem of haar lief vindt. Maar wat zegt nou meer ‘Ik hou van je’ dan een weekendje weg naar een romantische stad?

Dat zit er voor mij dit jaar niet in, maar ik klaag niet hoor, want ik ben dan taartjes aan het eten op mijn verjaardagsfeestje. (En ja, misschien is het taartje wel in hartjesvorm 😉 ) Maar door de jaren heen heb ik wel wat romantische plekjes ontdekt. Wat dacht je hiervan?

Ljubljana
Wat is er nou romantischer dan een wandeling door een pittoreske stad, een sterrendiner bij kaarslicht in een kasteel en een rondvaart op een boot speciaal voor jullie twee met de vloer bezaaid met rozenblaadjes? Deze verrassing had mijn lief voor me georganiseerd toen hij me ten huwelijk vroeg. Daardoor ben ik misschien bevooroordeeld, maar zeg nou zelf, dit is toch romantiek op en top?!

Venetië
Deze stad lijkt cliché, maar is het zeker niet. In de winter is het zo koud dat je samen onder een kleed in de gondel weg kruipt. En het is er lekker rustig in het laagseizoen, zodat je optimaal van elkaar kunt genieten.

uitzicht

Brugge
Echte liefde is… samen bonbons uitzoeken. Of samen een rondvaart doen. En op de verwarmde terrassen of knus binnen genieten van biertjes en lekker eten. Vorig jaar brachten mijn lief en ik een flitsbezoek aan Brugge en weer werd ik verliefd op de stad (en op de chocolade!).

IMG_5296

Praag
Sprookjesachtig mooi! En slechts anderhalf uur vliegen en vriendelijk voor je budget, dat is wat Praag je biedt. Geniet van lekker eten op het gezellige oude stadsplein of dwaal rond in de burcht.

toren

Parijs
De stad van de liefde kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een slotje aan de brug om je liefde te vereeuwigen kan helaas niet meer, maar een kusje onder de Eifel toren blijft speciaal 😉

eiffel zon

En vind je het te cliché om met Valentijn weg te gaan, eigenlijk zijn deze plekken het hele jaar wel romantisch 😉

Waar zou jij een romantisch weekend willen doorbrengen?

12 Reacties

 • Sabine

  Oh heerlijk die romantische steden! Voor mij even geen Europa nu, maar ik kijk echt enorm uit naar maar liefst 12 dagen romantiek in New York 😀

  Beantwoord
  • Reismuts

   Echt een heel tof vooruitzicht! Een mini vakantie! Jullie gaan het er vast heel fijn hebben!

   Beantwoord
 • ivonne

  Allemaal heerlijke plekjes om Valentijn door te brengen. Jij wordt vast wel weer verwend door je eigen mannetje, ik voel het gewoon Voor mij woddt het gewoon Eerael met Valentijn maar in maart gaan we een paar dagen naar Portugal om het goed te maken.

  Beantwoord
  • ivonne

   Het wordt dus Eersel!

   Beantwoord
  • Reismuts

   Eigenlijk maakt het niet uit waar je bent met Valentijn maar met wie je bent. Lekker vooruitzicht Portugal! Waar ga je heen?

   Beantwoord
 • ivonne

  Porto en de regio tegen de Spaanse grens. Maar een paar dagen, opwarmertje voor de rest van het jaar

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh, letterlijk en figuurlijk een opwarmertje! Ben benieuwd naar Porto. Lissabon beviel afgelopen jaar zo goed dat we nog wel eens terug willen naar Portugal.

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ben het helemaal met je eens wat betreft Ljubljana! Op en top romantiek. En gewoon een hele vette stad natuurlijk… 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Inderdaad een vette stad! Door de verloving voel ik vooral romantische herinneringen, maar het is gewoon een hele toffe stad! 🙂

   Beantwoord
 • Marlies

  Leuke steden!
  Ik zou wel graag een romantisch weekendje (of langer) in Sevilla of Verona willen doen.
  Maar dan moet ik eerst een vriend hebben natuurlijk 😉

  Marlies, Magnificent Escape

  Beantwoord
  • Reismuts

   In die steden ben ik nog nooit geweest, maar lijken me ook heel mooi. Vooral Verona als decor voor Romeo en Juliette.
   Misschien alleen gaan en daar een knappe vent ontmoeten? 😉

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.