fbpx
Letland

Vijf hotspots in Riga die je niet wilt missen

  • 24 juli 2016

Tot een paar jaar terug hoorde je nog niet zo veel over Riga, de hoofdstad van Letland. Tegenwoordig is dat wel anders. En door de lage prijzen is het een gewilde low budget bestemming geworden. Gelukkig was er tijdens ons verblijf in maart niet veel van groepen toeristen te merken. Op een verdwaald groepje mannen na, die op de bierfiets de laatste vrijgezelle-dagen van hun kameraad vierden. Maar goed, neem die op de koop toe, want een trip naar Riga is absoluut de moeite waard!

De oude binnenstad leent zich uitstekend voor een citytrip van een paar dagen. In een dag of twee heb je al wandelend de meeste bezienswaardigheden wel gezien. Maar er is meer te doen. Er zijn verrassend veel leuke plekken voor een hapje en een drankje. Dit zijn er vijf die je niet mag missen.

Black Magic
Magisch is het zeker, wat ze hier doen met chocolade. Om je vingers bij af te likken! Chocolaatjes, koekjes, bonbons, gebakjes, alles is even lekker! Ze gebruiken ook de lokale drank Balzams in bonbons, maar je kunt er ook los een glaasje van bestellen.

black magic

Het interieur van de zaak werpt je terug in de 18e eeuw. De winkel ziet er super tof uit. Loop gerust ook even door naar achteren, waar je nog meer zitplaatsen vindt. Let wel, het is er niet bepaald goedkoop.

Easy Whine Bar
Wat een geniaal concept is dat! Je krijgt een pasje bij binnenkomst en daarmee tap je zelf wijn. De keuze is reuze uit het uitgebreide assortiment van witte, rosé en rode wijnen van over de hele wereld. Er is zelfs een rode wijn die Angelina Jolie en Brad Pitt op hun naam hebben staan. Kun je niet kiezen? De bediening is erg deskundig en helpt je graag.

whine

Steeds kun je kiezen voor glaasjes van 50 ml of 100 ml. De prijs verschilt per wijn. Zo kun je het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Ook kun je er allerlei lekkere hapjes bij bestellen, zoals een kaasplankje.

Radisson Skyline Bar
In een stad met zoveel mooie torens is het fantastisch om van bovenaf op de stad te kunnen kijken. En dan een lekker biertje of wijntje in de hand en een schaal nacho chips, dan is het natuurlijk helemaal perfect. Dat kan bij deze skybar op de 20e verdieping.

bar boven

Toegang is gratis, de drankprijzen liggen wat hoger dan op andere, lagere plekken. (Zou dat toeval zijn? 😉 ) Iedereen wil natuurlijk een plek bij de grote ramen, dus het kan wel wat druk zijn. De ingang van de bar vindt je trouwens aan de zijkant van het pand (dan hoef je niet door de hotel lobby).

Oyster Bar Medusa
Hou je van oesters? Ga dan zeker naar de bovenste verdieping van winkelcentrum Galleria, waar je deze oesterbar vindt. Ze bieden drie verschillende bereidingen aan en maken een feest van de wijze waarop het gepresenteerd wordt. En, zoals de meeste dingen in Riga, de oesters zijn echt goedkoop!

oester (2)

Peter’s Brewery
Naast dat het een erg gezellige kroeg is met regelmatig live muziek, is het bier dat ze er brouwen ook erg lekker.

De proeverij kost € 7,50 per persoon. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt, maar zonnebloempitten zijn er DE snack voor bij het bier. Handig, want daar krijg je natuurlijk weer dorst van. Cheers!

peters

Ben jij wel eens in Riga geweest?

3 Reacties

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.