Je hoopt natuurlijk dat je op reis altijd fit bent en blijft. Helaas krijg je soms met ongemakken te maken. Dit zijn een paar wondermiddeltjes die niet veel ruimte en gewicht innemen, maar die ik op reis altijd mee neem voor de handigheid.

Tijgerbalsem

Een klein potje of blikje tijgerbalsem. Werkt tegen stijve spieren en helpt tegen verkoudheid. Maar wist je dat het ook tegen muggenbeten helpt? Op de een of andere manier moeten ze mij altijd hebben. De warmte van de balsem leidt als het ware af van de jeuk, waardoor ik niet meer krab en de muggenbeet sneller geneest en weg gaat.

Talkpoeder

Voorop staat dat je je goed moet beschermen tegen de zon om zonnebrand te voorkomen. Maar het kan wel eens toch mis gaan en dan is talkpoeder een van die wondermiddeltjes op reis. Het poeder haalt de warmte uit je huid. En daardoor werkt het enorm goed tegen zonnebrand. Voor het slapengaan flink in poederen en de volgende dag is de meeste zonnebrand weg getrokken. Poeder met of zonder menthol maakt niet uit. Zorg wel dat de bus goed dicht zit of doe er een plastic zakje omheen om te voorkomen dat alles in je rugzak wit wordt. En was je ’s ochtends eerst even je gezicht voor je aan de ontbijttafel verschijnt, anders schrikken ze misschien van het witte spookje 😉 .

Drinkbouillon

Ongemakken met je darmen kent vrijwel iedereen wel op reis. Ik vind het altijd prettig om iets zouts met een smaakje te drinken om de darmen wel rust te geven, maar ook wel een beetje op kracht te blijven. En dan maak ik drinkbouillon. Die staafjes met bouillonpoeder zijn gemakkelijk mee te nemen en gekookt water is overal wel te krijgen. En de kruiden die erin zitten zijn bekend voor je lichaam en werken daardoor soms minder belastend dan een lokaal soepje zou doen.

Safe travels!

Wat neem jij mee aan wondermiddeltjes op reis?