Voordat je op vakantie gaat, zijn er altijd nog een hoop dingen die je moet regelen. Één van de belangrijkste voorbereidingen van op vakantie gaan is je koffer inpakken. En hier zijn de meningen nogal fors over verdeeld… Zo zijn er mensen die al een week van tevoren, of misschien zelfs wel eerder, hun koffer met liefde inpakken en zo zijn er mensen die dit het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Ben jij hier ook schuldig aan en kan je wel een handje tips gebruiken over hoe jij je het best kunt voorbereiden op je vakantie? Lees dan snel dit artikel verder zodat je dadelijk met een gerust hart de deur uit kan gaan en onbezorgd vakantie kunt vieren!

Tip 1. Maak voor jezelf een lijstje

Ben jij ook altijd aan ‘t stressen in het vliegtuig of je alles wel hebt meegenomen in je koffer? Maak dan van tevoren een lijstje en gebruik hem als checklist bij het controleren van je koffer. Zit je goede oplader erin? Heb je je koptelefoon of oortjes mee? En ben je je medicijnen niet vergeten? Dit zijn allemaal belangrijke items die je waarschijnlijk niet kunt missen op vakantie. Wanneer je overal een groen vinkje achter kan zetten, is het niet meer nodig om hierover te stressen! Zo kan jij ook in het vliegtuig al genieten van een fijn vakantiegevoel…

Tip 2. Houd alles geordend

Wanneer je je koffer aan het inpakken bent, is het belangrijk om goed voor jezelf na te gaan of deze items in je handbagage moeten of in de koffer die het ruim ingaat. Eenmaal je koffer ingecheckt, is er geen weg meer terug… Zorg er daarom dus voor dat je bij het inpakken van je koffer een goede verdeling maakt tussen je handbagage en je reiskoffer. Ook is het bijvoorbeeld handig om al je reispapieren en je paspoort bij elkaar te houden, omdat je die vaak tegelijk nodig hebt. Een tip is om zoveel mogelijk digitaal te regelen, zodat je zo min mogelijk papierwerk hebt. Wel is het dan héél belangrijk om je telefoon van tevoren goed op te laden!

Tip 3. Controleer je verzekering

Stel je voor: je bent aan ‘t relaxen op je ligbedje aan het zwembad en krijgt opeens een onverwachts telefoontje van je buurman… Er is thuis bij je ingebroken en er zijn een aantal waardevolle spullen gestolen. Zorg er daarom dus altijd voor dat je een goede inboedel- en opstalverzekering hebt. Zo kan het namelijk zijn dat je niet altijd onbeperkt bent verzekerd voor dure spullen of worden je waardevolle spullen niet volledig gedekt. Ook wanneer je op kamers woont is het verstandig om je eigen studenten inboedelverzekering af te sluiten. Check dit altijd dus goed na!

Tip 4. Houd rekening met verschillende scenario’s

Of je nu een vakantie in juli hebt geboekt naar een zonnige bestemming of je vakantie gaat vieren in Nederland, zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent op de slechte scenario’s. Ook op een tropische bestemming kan het weer opeens omslaan, kan je favoriete zonnebril stuk gaan of heb je onderweg in Nederland autopech terwijl je nog nooit aan de kant hebt gestaan. Zorg ervoor dat alles van tevoren goed is geregeld en dat je voorbereid bent op verschillende scenario’s zodat je nooit met je mond vol tanden staat.

Hoe ga jij je voorbereiden op je vakantie?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.