Ik ben een enorme liefhebber van zon! Doe mij maar temperaturen vanaf 25 graden. Slippertjes aan, zonnebril op, en beter kan het leven bijna niet worden. Wintersport is dan ook echt niet aan mij besteed. Toch zijn bepaalde koude bestemmingen soms ook helemaal te gek. Kou, sneeuw, gletsjers, muts op en erop uit! Dit zijn mijn favoriete winterwonderland bestemmingen!

# Met stip bovenaan het lijstje met winterwonderland bestemmingen staat wat mij betreft Patagonië. Wat een geweldige omgeving! Ja, heeeeel koud, maar oh zo mooi. Bij het aanzicht van de Perito Moreno gletsjer vergeet je bijna hoe koud het kan zijn.

patagonie

# Ok, ik ben er zelf nog niet geweest, maar na het verhaal van Bart over IJsland is die bestemming toch wel erg hoog op mijn wensenlijstje terecht gekomen. En wat een prachtige winterse landschappen kent het land. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is IJsland vooral groen en Groenland vooral ijs. De ontdekker vond IJsland zo mooi, dat hij met de naam mensen in verwarring wilde brengen om het paradijs zoveel mogelijk voor zichzelf te houden.

# Natuurlijk de kerstmarkten! Van Maastricht tot Keulen tot Parijs, allen zijn ze sfeervol verlicht en super gezellig om een dagje weg te gaan. Misschien nog een laatste kerstinkopen, of vooral genieten van al het lekkers dat je er kunt kopen.

Lees ook: de leukste kerstmarkten in Europa

keulen

# Soms hoef je niet ver te gaan voor een geweldige bestemming. Op nog geen steenworp afstand van mijn huis ligt het mooiste winterwonderland dat ik ooit heb gezien. Werkelijk betoverend: de Efteling! Het hele park van de Winterefteling is prachtig aangekleed , alle attracties zijn in winterstijl. En er zijn kampvuren om je aan op te warmen terwijl je van een dampende mok glühwein geniet.

Lees ook: de leukste attractieparken

Wat is jouw favoriete winterwonderland?