fbpx
Hongarije Schotland Spanje

De leukste kerstmarkten in Europa

 • 19 november 2017

Jingle bells, jingle bells… Voor je het weet staat de kerst weer voor de deur. De tijd van dennenbomen, warme choco, kerstkransjes, schaatsen en gezelligheid. En de tijd van de kerstmarkten! Vooral Duitsland staat bekend om gezellige markten met kuchen, glühwein en pretzels. Ook België kent veel markten en in Maastricht is het rond die tijd van het jaar ook gezellig aangekleed. Heb je een keer zin in een andere bestemming? Wat dacht je deze!

Edinburgh
Het park aan Princess street verandert in een grote, gezellige kerstmarkt compleet met kermis. Naast de traditionele lekkernijen vind je er de typisch lokale fudge en opvallend veel met chocolade, zoals chocolade fonteinen, lolly’s en fruit overgoten met deze zoetigheid. Terwijl je aan het smikkelen bent, geniet je vanaf het reuzenrad van een waanzinnig mooi uitzicht over de verlichte stad. Voor kinderen is er een leuk doolhof van verlichte dennenbomen.

Boedapest
Achter de Sint Stefan Basiliek vind je de kerstmarkt waar je langs kraampjes met eten en allerlei kerst-versieringen kunt slenteren. Via een projectie speelt er ieder kwartier een mooie licht animatie op de basiliek, die zeker de moeite waard is om voor te blijven staan. Is het je iets te koud? Dan kun je gelukkig ook even binnen opwarmen bij een van de restaurantjes aan deze straat. De rest van de stad is overigens ook schitterend verlicht, wat deze bestemming erg geschikt voor de feestdagen maakt.

Sevilla
Hou je helemaal niet zo van de kou? Dan zijn de markten in deze stad echt iets voor jou! In december is het hier namelijk nog steeds een aangename 20+ graden. Dus geen dikke jas en wollen muts nodig, maar wel een gezellige kerstsfeer. De katholieke Spaanse stad doet haar best om een gezellige winterwonderland-sfeer te creëren met mooie verlichting en meerdere kerstmarkten. Kerststallen zijn hier echt een ding, die zul je overal zien.

Deze markten zijn in ieder geval geopend van begin december tot en met de eerste week van januari.

Wat zijn jouw plannen met kerst dit jaar?

4 Reacties

 • Anita

  Leuke inspiratie! Vooral Edinburgh staat hoog op mijn lijstje om een keer te gaan kerstshoppen. Kopenhagen schijnt trouwens ook erg leuk te zijn in december.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Anita! Kopenhagen hoorde ik ook van. Het scheelde niet veel of ik zou er deze kerst zijn, maar het leek me toch net te koud in die tijd.

   Beantwoord
 • Sabine

  Zo leuk die kerstmarkten!! Ging er elk jaar wel naar een, binnen- of buitenland. Hier in Colombia zijn dit soort kerstmarkten niet, maar wel meer dan genoeg enorm kitscherige lichtjes 😛 Overal staan al kerstbomen, maar pas vanaf 7 december gaan de lichtjes op straat en op pleinen ook aan. Kan niet wachten! Al voelt het altijd een beetje anders omdat het hier natuurlijk niet kouder wordt.

  Beantwoord
  • Lizette

   Heerlijke gezelligheid hè? Heb je in Colombia ook dennenbomen of gebruiken ze andere? En lijkt me wel vroeg, dat ze er nu al staan! Ach, als het maar gezellig is

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.