Peru maakt met haar natuurlijke schoonheid een ideale bestemming om te hiken en om een mooie tocht te maken. Je kunt kiezen tussen veel verschillende tochten door het Andesgebergte en de Heilige Vallei. Ervaren en beginnende hikers hebben hier de keuze uit tal van prachtige routes wat het eveneens moeilijk maakt. In dit artikel bespreken we enkele plekken die je niet mag vergeten te bezoeken wanneer je door Peru gaat trekken.

Colca Canyon

Het is zeker aan te raden om deze omgeving enkele dagen te verkennen. De Colca Canyon wordt door sommige ook wel de Grand Canyon van Peru genoemd. De meeste reizigers kunnen kiezen voor een excursie dat je naar de rand van de Canyon brengt. Wij denken dat het veel mooier is om dit te voet te doen. Het is het zeker waard meerdere dagen door dit gebied te hiken. Je kunt genieten van het grote aantal dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Wanneer je van plan bent om te gaan hiken bij de Colca Canyon, adviseren we je om naar de Misti vulkaan te hiken. Dit is een uitdagende, maar zeker ook belonende tocht.

Hiken door Machu Picchu

Veel mensen kennen Peru van de Incatrail en Machu Picchu. De natuur in dit gebied is prachtig met een uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en de vele vogels en dieren die hier leven. Uiteraard is het pad dat je bewandelt, wanneer je besluit te hiken naar Machu Picchu, ook verbazingwekkend. De tunnels en de trappen maken deel uit van een netwerk van meer dan 30.000 kilometer aan paden. Deze lopen van Argentinië tot aan Colombia en Ecuador.

Machu Picchu is het hoogtepunt van je reis naar Peru. Je reis naar dit land zal niet compleet zijn zonder deze Inca stad te bezoeken. Bij Bookatrekking.com kun je jouw reis van begin tot eind zelf regelen en boeken. Het is aan te raden om hier in dit gebied een meerdere dagen te hiken en te overnachten onder de prachtige sterrenhemel. Je kunt de reis zo actief en comfortabel maken als je zelf wilt.

Leestip: Een route door Peru

Trekken door het noorden van Peru

De meeste mensen die afreizen naar Peru slaan het noorden van het land over. Dit is erg zonde. Juist voor mensen die willen hiken is dit een gebied met ontzettend veel mogelijkheden en mooie routes. Ook vermijd je hier de grote groepen toeristen die je in andere delen van Peru wel tegen zal komen.

Heb je interesse in het bezoeken van dit gebied in Peru, maar je hebt dit niet gepland tijdens het boeken van je reis? Dan kan Aviclaim.nl je helpen met je geannuleerde vlucht en het geld van de vlucht voor je terug claimen. Je kunt vervolgens zelf een nieuw ticket boeken, zodat je toch naar het noorden van Peru af kunt reizen. Huaraz wordt gezien als de basis voor zware meerdaagse tochten en mooie wandelingen in het Andesgebergte. Je zult lopen tussen de groene wouden en de besneeuwde bergtoppen. Het hoogtepunt van de tocht is uiteraard een bezoek aan de verlate ruïnes en de watervallen die je in dit gebied kunt vinden.