Oostenrijk, het land van de bergen, valleien en natuurlijk de actieve vakanties. Van sneeuwsport tot aan indrukwekkende wandeltochten en fietstochten door de landschappen. Het is dé reden waarom Nederlanders kiezen voor een vakantie in Oostenrijk.

Ben je inspiratie aan het op doen voor een vakantie in Oostenrijk? Let dan op, want hieronder geven je drie activiteiten in Oostenrijk die je niet mag missen!

Activiteit 1: Wandel door de valleien

Denk je aan Oostenrijk, dan denk je al snel aan Noord-Tirol. De valleien maken de Alpen tot een schitterende bestemming voor een wandelreis. Bewandel door de verschillende valleien en bezoek de lokale dorpjes en stadjes. Eén ding mag je absoluut niet missen: Geniet van het uitzicht en de stilte in de valleien. Voor velen is een wandelreis door de Oostenrijkse valleien een onvergetelijke ervaring!

Activiteit 2: Een rit met de kabelbaan

Ben je in Noord-Tirol? Dan is een rit met de kabelbaan een absolute must. Met een gondelrit ben je binnen no-time in de bergen. Geniet van de adembenemende uitzichten op de bergen. In de bergen kun je vervolgens beginnen aan prachtige wandelingen door het gebied! Maar vergeet absoluut niet te genieten van de eindeloze uitzichten op de bergen!

Activiteit 3: Proef de culinaire hoogstandjes van Oostenrijk

Ben je in Oostenrijk, dan moet je natuurlijk ook lokale restaurants en kroegen bezoeken. Oostenrijk staat bekend om de gezelligheid. Veel eten, drinken en lachen staan hierbij centraal. En vergeet absoluut niet om een Kiachl of een Zillertaler Donut te proeven!

Ga op actieve vakantie in Oostenrijk!

Zoals je leest heeft Oostenrijk veel te bieden als bestemming voor een actieve vakantie. Kies daarom voor een avontuurlijke vakantie in Oostenrijk. Bij een fietsvakantie in Oostenrijk of wandelvakantie zijn de tochten en overnachtingen al voor je geregeld. Onderweg stop je bij lokale bezienswaardigheden die absoluut het bezoeken waard zijn Het enige wat je hoeft te doen is volop en zorgeloos genieten van Oostenrijk. Ideaal toch?

Ben jij klaar voor een actieve vakantie in Oostenrijk? Kijk dan voor meer inspiratie op de website van Eigen-Wijze Reizen. Eigen-Wijze Reizen heeft schitterende reizen in Oostenrijk die zeer geliefd zijn bij wandelliefhebbers en fietsliefhebbers. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze schitterende wandelvakanties in Oostenrijk voor meer inspiratie!

Meer artikelen over Oostenrijk lees je hier.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.