fbpx
Bolivia China Guatemala Peru

Drie mooiste meren

 • 20 maart 2015

Ik heb nooit aan het water gewoond. Toch geeft het uitzicht erop mij een vertrouwd thuisgevoel. Of het nu de golven van de zee zijn, de stroming van een rivier of een meer, ik kan enorm en urenlang genieten van het uitzicht en de energie die water uitstraalt.

Eerder deelde ik mijn drie favoriete watervallen met je. Meren en ook het leven aan meren vind ik bijzonder fascinerend. En deze drie zijn mijn favorieten.

#1 Lake Titicaca
Dit grootste meer van Zuid Amerika ligt op de grens van Peru en Bolivia. Mensen wonen er in rieten hutten op rieten eilanden, de Uros eilanden. Ik vind dat zo bijzonder! Je kunt een dagtripje naar de eilanden maken en de lokale bevolking zal je trots de kleurrijke klederdracht aanmeten. Warme kleding is aanbevolen op deze grote hoogte.

uros

#2 Het Erhai
Dit haast spiegelgladde blauwe meer in het zuiden van China ligt in een prachtig dal omringd door bergen. Vanaf de stad Dali kun je een boottocht over het meer maken en op de eilanden vissersdorpjes van de Bai minderheid bezoeken. De dorpen aan de kust bieden een rustige kennismaking met het lokale plattelandsleven.

erhai

#3 Lago de Atitlán
Volgens sommige het mooiste van de wereld, voor mij zeker in de top 3, dit meer in Guatemala. Het wordt omringd door twaalf vulkanen. De combinatie van het betoverende kalme water, de pitoreske Maya dorpen erom heen en de vulkanen maakt dat je er uren, zelfs dagen kunt vertoeven in de omgeving. De schoonheid ervan is maar lastig in een enkele foto te vangen.

DSC03368

8 Reacties

 • Linda | OneDayTrip

  We zijn nu een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen. Titicaca meer staat zeker op het lijstje!!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Gaaf! Ben altijd in dubio of mijn liefde voor Azië of Zuid-Amerika groter is. Geweldig werelddeel en hele diverse landen, culturen en landschappen. Wanneer willen jullie gaan?

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ik ben heel erg verliefd op Azie, Zuid-Amerika wordt de eerste keer. We gaan zo min mogelijk van tevoren plannen, maar zitten te denken aan Brazilie, Argentinie, Chili, Uruguay, Bolivia en Peru. En willen vrijwilligerswerk doen in een weeshuis in Ecuador (is van een oud-collega van m’n vader). En heel misschien ook nog naar Suriname. Ach, we willen overal wel heen 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   WOW! En dat allemaal in één reis? Hoe lang gaan jullie? Je noemt precies de landen waar ik toevallig ook geweest ben en ik kan beamen dat ze geweldig zijn. Alleen daar heb ik dan wel 3 reisjes over gedaan haha! Vrijwilligerswerk lijkt me, als je de tijd hebt, erg dankbaar om te doen en een ervaring die je ook zeker rijker zal maken. Staat ook hoog op mijn wensenlijstje, maar moet de plannen toch eens concreter maken, als ik jou ambitieuze plannen zo lees.

   Beantwoord
   • Linda | One Day Trip

    We gaan +- zes maanden, weer echt een lange reis dus 🙂 Kan niet wachten! Zal je blog nog een keer goed doorkijken voor alle tips etc.!
    Toen we vijf maanden door Zuidoost Azie hebben gereisd, hebben we uiteindelijk geen vrijwilligerswerk gedaan. Achteraf heel jammer. Dit keer gaan we het absoluut doen. Het lijkt me inderdaad prachtig en dankbaar om op deze manier iets bij te dragen aan de lokale bevolking.

    Beantwoord
    • Reismuts

     Wauw, echt weer een lange reis, wat geweldig! Dat had ik nog niet direct in de gaten joh. Wauw! Ik kijk er nu al naar uit je avonturen te gaan lezen 🙂

 • http://letstravelandsee.nl

  Meren hebben zo iets rustgevends altijd, heerlijk! Ik heb geen van bovenstaand meren gezien, maar ziet er prachtig uit!

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.