Ik heb nooit aan het water gewoond. Toch geeft het uitzicht erop mij een vertrouwd thuisgevoel. Of het nu de golven van de zee zijn, de stroming van een rivier of een meer, ik kan enorm en urenlang genieten van het uitzicht en de energie die water uitstraalt. En daardoor hou ik ook van meren. Ik heb nagedacht over wat ik de mooiste meren ter wereld vind.

Eerder deelde ik mijn drie favoriete watervallen met je. Meren en ook het leven aan meren vind ik bijzonder fascinerend. En deze drie zijn wat mij betreft de mooiste meren ter wereld.

#1 Lake Titicaca

Dit grootste meer van Zuid Amerika ligt op de grens van Peru en Bolivia. Mensen wonen er in rieten hutten op rieten eilanden, de Uros eilanden. Ik vind dat zo bijzonder! Je kunt een dagtripje naar de eilanden maken en de lokale bevolking zal je trots de kleurrijke klederdracht aanmeten. Warme kleding is aanbevolen op deze grote hoogte.

Ook leuk: de ideale reisroute door Peru

uros

#2 Het Erhai

Dit haast spiegelgladde blauwe meer in het zuiden van China ligt in een prachtig dal omringd door bergen. Vanaf de stad Dali kun je een boottocht over het meer maken en op de eilanden vissersdorpjes van de Bai minderheid bezoeken. De dorpen aan de kust bieden een rustige kennismaking met het lokale plattelandsleven.

Lees ook: op reis door zuidelijk China

erhai

#3 Lago de Atitlán

Volgens sommige het mooiste van de wereld, voor mij zeker in de top 3 van mooiste meren ter wereld, dit meer in Guatemala. Het meer van Atitlan wordt omringd door twaalf vulkanen. De combinatie van het betoverende kalme water, de pitoreske Maya dorpen erom heen en de vulkanen maakt dat je er uren, zelfs dagen kunt vertoeven in de omgeving. De schoonheid ervan is maar lastig in een enkele foto te vangen.

DSC03368