Reisapps zijn tegenwoordig een must voor iedere reiziger. De goedkoopste vliegtickets boeken, een leuk hotelletje vinden, navigeren naar dat ene kerkje. Wat zou je zonder telefoon moeten? Er zijn ook een aantal apps die niet persé informatie brengen, maar wel erg leuk zijn om op reis te gebruiken. Ken je deze al?

TouchNote

Wat gaat er boven een good old ansicht kaart versturen? Eentje die je helemaal zelf maakt! Dat kan met deze app. Kies je leukste vakantiefoto, bewerk wat je wilt, voeg je tekst toe en versturen maar!

Been

Reis je door meerdere landen? Via deze app kun je de landen afvinken die je bezocht hebt. En op de totale wereldmap zie je hoeveel procent van de wereld je gezien hebt. Grappig om bij te houden. En geeft weer inspiratie voor je volgende trip 😉

Duolingo

Wat is er leuker dan de taal van je vakantiebestemming een beetje leren. Met deze app doe je dat op een leuke manier. Vanuit het Nederlands kun je alleen Engels leren, maar vanuit het Engels heb je veel andere opties.

Voor deze apps heb je internet nodig. Wil je vooraf weten wat je aan internet verbruikt, kies dan voor prepaid internet bundels. Met Sim only tarieven bij Simyo gebruik je internet voor een vast tarief.  

De volgende apps zijn ook offline te gebruiken.

Untappd

Deze app is leuk voor bierdrinkers. Je vindt er vrijwel alle biertjes in en je kunt inchecken op de plek waar je je biertje drinkt. Zo kun je dus een logboek maken van waar je welk biertje op hebt. En je kunt je ervaring erin kwijt, waardoor er een persoonlijke favorieten-lijst ontstaat. Ook kun je linken met vrienden die de app hebben. Wel ook gewoon nog live blijven proosten, hè?

Mindfulness coach

Kun je een extra zetje in ontspanning gebruiken? Probeer dan eens deze oefeningen. Ze variëren van slechts enkele minuten  tot een half uur of langer en je kunt zelf aangeven wat voor oefening je zoekt, voor focus of ontspanning bijvoorbeeld.

BeJeweled

Er zijn natuurlijk enorm veel spelletjes apps. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Je ziet gekleurde diamanten en door er steeds twee te wisselen, maak je drie op een rij of meer. Dan ontploffen die diamanten en verschuift de boel. Ik kan dit echt oneindig blijven doen.

Vakantiebieb

Geen zin om boeken mee te sleuren, of je bent al door je voorraad heen? No problem, want met deze app mag je gewoon helemaal gratis boeken lezen. Let wel, de app is alleen tijdens de zomervakantie beschikbaar.

Goede reis!

Dit bericht is in samenwerking met Simyo tot stand gekomen. De genoemde apps gebruik ik allemaal zelf. Wil je meer weten over samenwerkingen, lees dan hier verder.