Onlangs was ik weer in Luxemburg. Ik liep de receptie van de camping op en het eerste dat ik zag was een ansichtkaart met daarop het meest fotogenieke plekje van het land. Hoog tijd om het met je te delen, want de Schiessentümpel is ook echt een bijzonder mooie plek.

De Schiessentümpel is een schattige waterval op de rivier de Zwarte Ernz. Het water heeft drie geulen naast elkaar gesleten in het zandsteen. Hoewel de hoogte ervan niet indrukwekkend is, is dit wel de hoogste waterval van het land.

Over de waterval is een stenen brug gebouwd met een houten railing. En dat is denk ik wel het meest gefotografeerde plekje van het land.

Schiessentümpel

De ervaren wandelaars die de Müllerthal trail lopen, komen er vanzelf een keer langs zodra ze in de buurt van het plaatsje Müllerthal komen. Het gros van de mensen rijden er met de auto heen. Er is namelijk op zo’n 500 meter ervandaan een kleine parkeerplaats.

Lees ook: de meest begeerde wandelroute in Luxemburg!

Vanaf de parkeerplaats loop je over een vlak pad langs de bijzondere rotsformaties die zo kenmerkend zijn voor de regio Klein Zwitserland.

Omdat het zo’n mooi plekje is, kan het er natuurlijk ook druk zijn met andere mensen. Ben je er in het hoogseizoen, probeer dan vroeg op de dag of juist laat te gaan, zodat je foto’s kunt nemen zonder (al teveel) mensen erop. Ik was er in de winter en toen waren er nagenoeg geen andere toeristen.

Een bezoek aan de Schiessentümpel is te combineren met bijvoorbeeld een wandeling bij Larochette.

Ben jij al eens op dit mooie plekje geweest?